kayhan.ir

کد خبر: ۳۷۱۸
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۴

امضای توافقنامه آتش‌بس میان شورشیان و دولت در سودان جنوبی

دولت سودان‌جنوبی و شورشیان مخالف توافقنامه آتش‌بس به امضا رساندند و این آتش‌بس قرار است از امروز به اجرا درآید.
دولت سودان‌جنوبی و شورشیان مخالف توافقنامه آتش‌بس به امضا رساندند و این آتش‌بس قرار است از امروز به اجرا درآید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نمایندگان سالواکر، رئیس‌جمهور سودان‌جنوبی، با نمایندگان مخالفان دولت در آدیس‌آبابا پایتخت اتیوپي، توافقنامه آتش‌بس امضا کردند.
توافقنامه آتش‌بس صبح روز پنجشنبه امضا و قرار است ظرف 24 ساعت عملیاتی شود. دولت سودان جنوبی اعلام کرد که از صبح دیروز درگیری در کشور گزارش نشده اما مخالفان مدعی‌اند در استان‌های الوحده و جونگلی مورد حمله نیروهای ارتش سودان جنوبی قرار گرفته‌اند. «لوی رول کوانگ» سخنگوی نیروهای وفادار به ریک ماشار، فرمانده مخالفان دولت گفت: نیروهای سالواکر رئیس‌جمهور سودان‌جنوبی روز جمعه به مواضع ما در ایالت هانی الوحده و جونگلی حمله کرده‌اند اما این حمله‌ها دفع شده است.
در مقابل فیلیپ آگوئر سخنگوی ارتش سودان‌جنوبی با تکذیب ادعاهای مخالفان اعلام کرد: هیچ گزارشی از وقوع درگیری در کشور، طی روز جمعه ارسال نشده و اوضاع آرام است. وی تصریح کرد که از صبح روز پنجشنبه که توافقنامه آتش‌‌بس امضا شده، حتی یک گلوله شلیک نشده است.
سخنگوی ارتش سودان جنوبی ادامه داد: دولت به هیچ نیرویی اجازه شلیک نداده است زیرا ما توافقنامه آتش‌بس امضا کرده‌ایم.
در صحنه دیپلماتیک رئیس‌جمهور آمریکا، اعضای شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه اروپا از امضای توافقنامه آتش‌‌بس بین دولت سودان‌جنوبی و مخالفان استقبال کرده و آن را گام اول توقف خشونت‌ها اعلام کرده‌اند.
بر اساس توافقنامه آتش‌بس، دولت سودان‌جنوبی متعهد شد که 11 تن از مقامات نزدیک به ریک ماشار؛ فرمانده مخالفان را آزاد کند اما برای این کار، تاریخی تعیین نشده است.
درگیری‌های سودان جنوبی از 15 دسامبر 2013 و پس از شکست کودتای مخالفان علیه دولت سالواکر آغاز شد. بر اثر این درگیری‌ها 400 هزار نفر آواره و 10 هزار نفر کشته شدند. این آمارها را سازمان‌های بین‌المللی تائید کرده‌اند. یک نمونه از این کشتارها در بیمارستانی در شهر بور به وقوع پیوسته که در آن 127 بیمار بستری از سوی شبه‌نظامیان شورشی قتل‌عام شده‌اند.
95 درصد درآمد ملی سودان جنوبی از راه فروش نفت تامین می‌شود که خسارات زیادی به این منبع درآمدی وارد آمده است. استان‌های نفت‌خیز سودان جنوبی در طول 36 روز درگیری، صحنه نبرد نیروهای دولت و مخالفان بوده و خسارات زیادی دیده است.