kayhan.ir

کد خبر: ۳۷۱۵۸
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۳

گزارش دویچه‌وله آلمان از کنفرانس بی‌خاصیت مونیخ

یک شبکه خبری آلمانی در گزارشی با اشاره به برگزاری چندین دور نشست کنفرانس امنیتی مونیخ نوشت که این کنفرانس عملا بدون ارائه راهکارهای توأم با خلاقیت نتوانسته در حل چالش‌های جهانی موثر باشد.

 شبکه خبری دویچه‌وله آلمان درباره کنفرانس امنیتی مونیخ که این روزها پنجاه و یکمین دور آن در حال برگزاری است نوشت: «در این کنفرانس 3 موضوع مهم  تروریسم، اوکراین و بحران آوارگان مطرح شده است اما  به نظر می‌رسد که سران جهان در حل مشکلات یاد شده راهکاری ندارند و همچنان با استفاده از راهکار« آزمون و خطا» به راه خود ادامه می‌دهند. مثلا آمریکا که از «اعزام سلاح برای اوکراین صحبت کرده است» و «اقدام نظامی علیه داعش را پیگیری می‌کند» در حالی که  خود می‌داند که هیچکدام از این بحران‌ها با چنین ابزارهایی حل نخواهد شد.»
 اما جدا از ناکارآمدی  نشست مونیخ، نشست‌های سه‌جانبه و چندجانبه و اظهارنظرها  در حاشیه کنفرانس مونیخ نیز برای متوقف کردن درگیری‌ها در اوکراین همچنان ادامه دارد.با وجود اینکه رهبران غربی در کنفرانس مونیخ به صورت متحد روسیه را به دلیل حمایت از جدایی‌طلبان اوکراین محکوم کردند اما آنها همچنان بر روی این مسئله که از ارتش اوکراین با سلاح حمایت کنند یا خیر، شک و تردید دارند. تلاش‌ها در واشنگتن افزایش یافته است تا هر چه سریعتر دولت تجهیزات نظامی پیشرفته به کیف بدهد اما آنگلا مرکل صدراعظم آلمان تاکید دارد که چنین اقدامی تنها اوضاع را وخیم‌تر می‌کند.
 فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس نیز در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی، تصریح کرده است که انگلیس در این شرایط برنامه‌ای برای ارسال سلاح به اوکراین ندارد و ترجیح می‌دهد تا به دنبال راهکاری مسالمت‌آمیز برای بحران باشد.
نشست سه‌جانبه
در ادامه نشست‌ها، رهبران آلمان و اوکراین به همراه معاون رئیس‌جمهور آمریکا نشستی سه‌جانبه به منظور بحث درباره طرح صلح اوکراین در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، برگزار کردند.
این نشست، نخستین نشست میان این مقامات از زمان بازگشت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از مذاکرات با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در مسکو در روز جمعه بود.
 به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه آمریکا نیز  اعلام کرد، واشنگتن در حال بررسی ارسال کمک‌های بیشتر به اوکراین برای مقابله با جدایی‌طلبان است؛ با این حال وی به صراحت نگفت که واشنگتن قرار است سلاح ارسال کند یا خیر.  کری در جریان مصاحبه خود گفت: پوتین باید تصمیم خود را بگیرد و ما نیز باید برای وی روشن کنیم که ما کاملا به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی اوکراین به هر شکلی متعهدیم.
کری به طرفین درگیری‌ها هشدار داد که طرح صلح آلمانی- ‌فرانسوی ممکن است آخرین فرصت برای توقف جنگ تمام عیار در شرق اوکراین باشد. وزرای خارجه صربستان، ‌سوئیس و آلمان نیز که به عنوان نمایندگان سازمان امنیت و همکاری اروپا فعالیت می‌کنند، خواستار برقراری آتش‌بس فوری در شرق اوکراین شدند.
رئیس‌جمهور روسیه اما در واکنش به «تشدید اقدامات ضد روسی سران غرب» در جریان یک کنفرانس تجاری در مسکو گفت: «این تحریم‌ها قطعا نمی‌تواند علیه کشوری همانند ما تاثیرگذار باشد؛ با این حال موجب وارد آمدن خسارت می‌شود و ما باید این مسئله را درک کنیم. ما باید سطح حاکمیت ملی خود را خصوصا در بخش اقتصادی افزایش دهیم.»
 اما جو بایدن معاون رئیس‌جمهوری آمریکا  کمی پس از آنکه ولادیمیر پوتین، گفت «خواهان جنگ نیست،» گفت: «با توجه به تاریخچه کنونی روسیه، ما منتظر عملکرد مسکو هستیم. آقای پوتین وقت صحبت گذشته و وقت عمل فرا رسیده است.»
معاون رئیس‌جمهوری آمریکا ادامه داد: «واشنگتن به کمک‌رسانی به کیف ادامه می‌دهد. پوتین بارها قول داده که به برقراری صلح بپردازد و تانک‌ها، تسلیحات و سربازان را از مرز اوکراین خارج کند. ما به کمک‌رسانی امنیتی به اوکراین ادامه می‌دهیم».
دیدگاه‌های مختلف ارائه شده در کنفرانس امنیتی مونیخ از سوی مقام‌های اروپایی و آمریکایی، نشانگر شکنندگی اجماع دو طرف در نوع برخورد با روسیه بر سر بحران عمیق شرق اوکراین است؛ بحرانی که تاکنون بیش از ۵ هزار کشته برجا گذاشته است.