اخبار ویژه
بی محلی روحانی به افراطیون و حامیان فتنه در اصفهان
رئیس جمهور در جریان سفر به اصفهان حاضر به دیدار با افراطیون مدعی اصلاحات نشد.
به نوشته سایت اصلاحطلب «انتخاب خبر» ملاقات نکردن روحانی با اصلاحطلبان با ناخرسندی و گلایه این طیف مواجه شده است.
فضلالله صلواتی با بیان اینکه قبلاً توانسته بوده با روحانی در تبریز ملاقات کند، میگوید در این سفر نتوانستم با رئیس جمهور دیدار خصوصی داشته باشم.
وی از این که روحانی سفرش را به خاطر ملاقات با اصلاحطلبان به تأخیر نیانداخت، ابراز ناخرسندی کرد.
همزمان سایت امید- وابسته به بنیاد امید ایرانیان- عارف به انتقاد از روحانی پرداخت که چرا در سفر اصفهان از منتظری و طاهری حتی اسم هم نبرده است. این دو از حامیان افراطیون و فتنهگران در اصفهان بودند. امید مدعی شد یاد نکردن از منتظری و طاهری موجب تکدر خاطر شده است و اینکه «انتظار بود روحانی با اسم بردن از آن دو موجب رفع سوء تفاهمهای پیش آمده شود.»!
پورمحمدی: دولت در جایگاه رفع حصر نیست
وزیر دادگستری گفت دولت در جایگاه رفع حصر نیست و بحثی هم دراینباره در دولت نشده است.
پورمحمدی در نشست «طلبههای انقلابی» با بیان اینکه فتنهگران از غروب روز انتخابات 24 خرداد خود را نشان دادند و در خط دیگری قرار گرفتند، در مورد احتمال رفع حصر سران فتنه اظهار داشت: در دولت بحثی و نظری در مورد شکستن حصر صورت نگرفته است.
وی افزود: هیچگاه در دولت و شورای امنیت ملی این موضوع مطرح نشده است و دولت در جایگاهی نیست که در این موضوع تصمیمگیری کند.
وزیر دادگستری گفت: دولت مطابق منویات مقام معظم رهبری عمل میکند.
همزمان سیدرضا اکرمی رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاستجمهوری و مشاور روحانی در برنامه شناسنامه گفت: حصری که انجام گرفته قانونی و شرعی است و من با تمام وجود آن را پذیرا هستم و مقام معظم رهبری روی دشمن حساسند و باید هم باشند. آمریکا و اروپا و ارتجاع عرب نسبت به انقلاب ما طمع دارند ما باید نسبت به آنها حساس باشیم و کاری نکنیم که دشمن در اندیشه و عمل ما زاویه ببیند باید دشمن را با تمام وجود محکوم کنیم.
وی اضافه کرد: برخی هواداران موسوی شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران میدهند. من به آقای دکتر آخوندی گفتم که به میرحسین بگو این شعارها یعنی چی ما همچین چیزی نداریم، ما فلسطین را به عنوان کار استراتژیکی داریم نه به عنوان تاکتیک و این حرفها نمیشود وی در پاسخ به این سوال که چرا با آقای روحانی برای ثبتنام انتخابات سال 92 به وزارت کشور رفتید اما قبلا با آقای هاشمی نرفتید؟ گفت: من با آقای روحانی واقعا مثل دو برادر هستیم ما را کنار آقای هاشمی نگذارید. آقای هاشمی شخصیتی است که ما برایشان دعا میکنیم و امیدواریم که ایشان را از خطاها مصونیت عنایت کند ولی با آقای روحانی خیلی صمیمیت داریم.
یادآور میشود رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای هیئت دولت تصریح کرده بودند فتنه خط قرمز نظام است و با موضوع جناحبندیهای سیاسی متفاوت است و اعضای دولت نیز باید به تعهدی که دراینباره در روز رأی اعتماد به مجلس دادهاند پایبند باشند.
اعتراض وزیر علوم به گسترش بیرویه دانشگاه آزاد
وزیر علوم خواستار نظارتپذیری و مهار گسترش بیرویه دانشگاه آزاد شد.
دکتر فرهادی در جلسه رؤسای دانشگاههای استان اصفهان گفت: در سالهای گذشته دانشگاه آزاد اسلامی یک گستردگی بیحد و حصر پیدا کرد که باید آن را سامان داد.
وی افزود: مسئولان دانشگاهها در گذشته در جلسات و ساماندهی رشتهها و پذیرشها شرکت نمیکردند، اما اکنون تمکین کردهاند و جلساتی برای بررسی ظرفیت و رشتههای این دانشگاه در حال برگزاری است.
فرهادی با بیان اینکه رشتهها و ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی توسط شورای عالی گسترش بررسی میشود، گفت: باید ظرفیت پذیرش دانشگاه آزاد با شورای گسترش هماهنگ باشد و توسط این نهاد بررسی شود.
راهاندازی واحدهای آموزشی نامحدود در مناطق مختلف و شهرهای کوچک حتی در سطح دکترا بدون کمترین امکانات آموزشی و تأمین استاد، یکی از انتقادهای جدی به مدیریت دانشگاه آزاد میباشد به نحوی که اخیراً اعلام شد این دانشگاه قرار است 5 هزار دکترای جدید بر ظرفیت 7 هزار نفری خود اضافه کند!
برخی متولیان دانشگاه آزاد 2 سال پیش درصدد بودند به اسم وقف، این دانشگاه 250 هزار میلیارد تومانی را ملک شخصی خود قلمداد کنند که به ثمر نرسید.
در عین حال تغییر دولت و روی کارآمدن وزیر و سرپرست افراطی (قبل از فرهادی) برخی سیاستهای غلط گذشته در دانشگاه آزاد احیا شده است. واگذاری مرکز اسناد دانشگاه به یک عنصر هتاک علیه امام و نظام، از جمله افتضاحات پدید آمده بود که با اعتراضات انجام گرفته، فرد یاد شده برکنار شد. هم اکنون روزنامه این دانشگاه توسط یکی از بازداشتیهای فتنه اداره میشود.
تایمز اسرائیل: انتقام ایران و حزبالله بسیار دقیق بود
«حمله به نظامیان اسرائیل در مرزهای لبنان، نشانه گسترش شبکه سلولی حزبالله لبنان است که آیتالله خامنهای خواسته بود.»
روزنامه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل در تحلیلی که به عملیات حزبالله در مزارع شبعا (به تلافی حمله اسرائیل به قنیطره) اختصاص داشت، این ماجرا را نمونهای از جنگ پنهان ایران توصیف کرد و نوشت اکنون شبکهای پیچیده برای جنگ ایجاد شده است.
این روزنامه مینویسد: یعلون وزیر دفاع اسرائیل کاملاً از حضور یک فرمانده ایرانی در کنار کاروان حزبالله در قنیطره سوریه آگاه بود. هلیکوپتر اسرائیلی این کاروان را هدف گرفت و فرمانده ایرانی و پسر مغنیه از جمله کشته شدند.
به نوشته تایمز اسرائیل ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، برای تسهیل عملیات انتقامجویانه سریع، دو نفر از فرماندهان خود را به لبنان اعزام کرد. حمله تلافیجویانه حزبالله، روز 28 ژانویه 2015 (8 بهمن 1393) صورت گرفت، زمانی که حزبالله پنج موشک هدایت شونده ضد تانک به یک واحد گشتزنی نظامی اسرائیل شلیک کرد. هدف این حمله، یعنی سربازان اسرائیلی، و نیز مکان حمله در امتداد جناح غربی مرز مورد اختلاف دو طرف، به دقت انتخاب شده بودند.
تایمز میافزاید: قاسم سلیمانی تقریباً در همان زمان بر سر مزار جهاد مغنیه زانو زده بود و قرآن میخواند. او به جهاد و پدرش عماد مغنیه، که در فوریه سال 2008 میلادی (بهمن ماه 1386) کشته شد، بسیار نزدیک بود. این حرکت، در میان تنشهای منطقهای جاری، همچنین این موضوع را برجسته میسازد که چگونه گرایشهای مذهبی و قومی به جای گرایشهای ناسیونالیستی، پیوندهای منطقهای را شکل میدهند. نویسنده مقاله تایمز اسرائیل، گروه حزبالله لبنان را یک عامل نفوذ ایران در آن منطقه دانسته و میافزاید: آیتالله علی خامنهای در سال 1990 گفته بود که نیروی قدس مأموریت دارد سلولهای حزبالله را در سراسر جهان ایجاد کند.
نویسنده مقاله خاطرنشان کرد: در حالی که نفوذ ایران در منطقه افزایش مییابد، نگرانی اصلی از تجدید مناسبات بین حزبالله و سازمانهای فلسطینی است. تلاش اخیر ایران برای ترغیب حماس به پشتیبانی از حزبالله، علیرغم درگیری بین شیعیان و سنیها، اسرائیلیها را بیش از همیشه به خطر میاندازد.
این روزنامه حزبالله را بازوی انقلاب ایران در منطقه شامات دانسته که در عین حال هویت لبنانی خود را حفظ کرده است.
حذف نقش آل سعود در 11 سپتامبر از اسناد محرمانه کنگره آمریکا
28 صفحه از پروندههای حساس امنیت ملی آمریکا با موضوع نقش دولت عربستان در حوادث تروریستی عربستان حذف شده است!
روزنامه فرانسوی فیگارو در گفتگو با باب گراهام سناتور پیشین آمریکایی نوشت: بخشهایی از گزارش کنگره آمریکا درباره عملیات تروریستی 11 سپتامبر سال 2001 حذف و بایگانی شده است. به گزارش فیگارو محتوای این صفحات حذف شده به نقش سازمانهای سعودی در حملات تروریستی مربوط میشود. سناتور گراهام اطمینان دارد که دولت سعودی از تروریستها پشتیبانی مالی میکرده است.
فیگارو مینویسد: در زیرزمین ساختمان کنگره آمریکا اتاق حفاظت شدهای قرار دارد که کمیته اطلاعات و امنیت مجلس نمایندگان مدارک فوق محرمانه را در آن نگهداری میکند. یکی از این مدارک، پروندهای 28 صفحهای درباره «برخی موضوعات و بحثهای حساس امنیت ملی» است.
این صفحات که به نقش دولت عربستان سعودی در سوء قصدهای 11 سپتامبر سال 2001 میپردازد، از گزارش مفصلی بیرون کشیده شده که کمیته اطلاعات و امنیت سنا به ریاست باب گراهام، سناتور دموکرات، تهیه کرده بود. اما در سال 2002، هنگام انتشار گزارش، باب گراهام متوجه میشود که دولت جرج بوش، 28 صفحه از آن را با اتکا به «دلایل امنیت ملی» حذف و بایگانی کرده است.
این گزارش میافزاید: از آن زمان به بعد، به رغم تلاشهای باب گراهام و بسیاری دیگر از شخصیتهای سیاسی، انتشار این بخش از پرونده 11 سپتامبر پیوسته به تعویق افتاده است.
باب گراهام سناتور پیشین ایالت فلوریدا به روزنامه فیگارو میگوید: «این گزارش، شرکت مستقیم دولت سعودی را در تأمین هزینه مالی سوء قصدها ثابت میکند. ما میدانیم که چند تن از 19 تروریست، از سوی سازمانهای سعودی و همچنین توسط دولت سعودی پشتیبانی مالی میشدند.»
باب گراهام اعتقاد دارد که منتشر نکردن صفحات حذف شده به ضرر امنیت ملی است و نه انتشار آن. او میگوید: «سعودیها میدانند که چه کردهاند و نیز میدانند که ما میدانیم. مسئله اصلی اینست که آنها واکنش و پاسخ ما را چگونه تفسیر میکنند. از نظر من، کاملاً مشخص است که ما نشان دادهایم که سعودیها هر کار بکنند، مجازات نخواهند شد. در نتیجه، آنها حمایت از القاعده و اخیراً نیز پشتیبانی اقتصادی و ایدئولوژیک از گروه داعش را ادامه دادند.»
به گفته باب گراهام «آمریکا از دیدن حقایق سر باز میزند و همین است که به موج جدید افراط و تندروی دامن زده است.»
به گزارش فیگارو یکی دیگر از نمایندگان کنگره که صفحات حذف شده گزارش را خوانده، گفته است: «تنها سؤال واقعی اینست که بدانیم آن اقدامات تروریستی در چه سطحی تأیید شده بود، توسط خاندان سلطنت یا در سطح پایینتر؟»