kayhan.ir

کد خبر: ۳۶۸۵۷
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۱
مردم گواهی می‌دهند

تهران و اهواز زیر بار آلودگی هوا مسئولین فقط امیدوارند!

معاون پایش و نظارت محیط زیست استان تهران گفت: به دلیل بالا بودن غلظت آلاینده ذرات با قطر کمتر 5/2 میکرون از حد مجاز، امروز هم هوای تهران در شرایط ناسالم قرار گرفت.
سرویس اجتماعی-

محمد رستگاری در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: براساس اطلاعات حاصل از دستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، روز گذشته هوای تهران برای گروه‌های حساس در شرایط ناسالم قرار گرفت.
معاون پایش و نظارت محیط زیست استان تهران ادامه داد: بر همین اساس شاخص آلاینده‌های منواکسید کربن، ازن، دی‌اکسید نیتروژن و دی ‌اکسید گوگرد به ترتیب روی اعداد 51، 25، 80 و 35 قرار دارد.
وی یادآور شد: این درحالی است که غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از 10 میکرون و 5/2 میکرون به ترتیب روی اعداد 73 و 129 قرار گرفته است.
رستگار خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود تا مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی و تنفسی و همچنین کودکان، سالمندان و زنان باردار از ترددهای غیرضروری در سطح شهر و انجام فعالیت‌های بدنی خودداری کنند.
وقتی نفس کشیدن سخت می‌شود
علاوه بر استمرار آلودگی هوای تهران و سایر کلانشهرها، شهرهای جنوبی کشور نیز طی روزهای گذشته با وضعیت وخیمی روبرو بوده‌اند به طوری که طبق گفته مسئولان میزان ذرات معلق در هوای اهواز تا حدود 60 برابر استاندارد نیز رسید.
روز گذشته نیز به علت بروز پدیده گرد و غبار، مدارس نوبت عصر دیروز تعطیل شد.
«علی حدادی» مدیر روابط عمومی فرمانداری اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با نظر فرماندار اهواز مدارس نوبت عصر چهارشنبه این شهرستان به دلیل شدت گردوغبار تعطیل شد.
این در حالی است که تعطیلی مدارس نوبت عصر تا ساعت 12 ظهر مشخص نشده بود و در ساعت 14 اعلام شد.
بر اساس اعلام سازمان محیط زیست استان خوزستان میزان غلظت ریزگردها تا ساعت 12 دیروز به بیش از دو هزار و 166 میکروگرم بر مترمکعب رسیده که حدود هشت برابر میزان استاندارد است.
فرمانداری اهواز بار دیگر تعطیلی مدارس نوبت عصر را زمانی اعلام کرد که دانش‌آموزان بیش از دو ساعت بود که در مدارس حضور داشتند.
هفته گذشته نیز گرد و غباری که بیش از 66 برابر حد مجاز در هوای استان خوزستان معلق بود؛ مشکلاتی برای شهروندان ایجاد کرد.
پس از اعتراض‌های مردم نسبت به کم‌کاری مسئولان در مهار ریزگردها و محقق نشدن وعده‌های آنها و پیگیری‌های نمایندگان مجلس، مسئولان محیط زیست طبق معمول پس از رفع مسئولیت از خود و مسئول دانستن دستگاه‌های مختلف، به برگزاری جلسات و ایراد سخنرانی پرداختند!
در جدیدترین این جلسات، رئیس سازمان محیط زیست گفته است: امیدواریم بتوانیم جواب قانع‌کننده‌ای برای نگرانی‌های مردم خوزستان داشته باشیم!
معصومه ابتکار با اشاره به ورود مقدار زیادی آب به حوضچه‌های اول، دوم و سوم تالاب هورالعظیم اظهار داشت: امیدواریم با این اقدام، 20 هزار هکتار از نقاطی که امکان ایجاد گردوغبار در آنجا زیاد است، آبگیری شود و انجام این کار با همکاری وزارت نفت بسیار اهمیت دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با اشاره به انجام مالچ‌پاشی در برخی مناطق استان خوزستان برای کنترل گردوغبار گفت: مالچ‌پاشی از گذشته با ترکیبات هیدروکربنی و نفتی انجام می‌شده است که البته درباره آن اختلاف‌نظرهای زیادی وجود دارد زیرا ممکن است حاوی ترکیباتی مانند فلزات سنگین هم باشد که این آلودگی‌ها در بلندمدت باقی می‌ماند. ولی در هر حال در مواقع اضطراری مالچ نفتی هم قابل استفاده است.
مالچ نفتی؛ گران و بی‌فایده
از سوی دیگر پدر علم کویرشناسی ایران در انتقاد به راهکارهای مسئولان برای حل مشکل ریزگردها در خوزستان، با اشاره به این‌که مالچ نفتی بسیار گران و بی‌فایده است، اظهار داشت: مالچ‌نفتی آلوده‌کننده است و بعد از 3 سال مجدد این مالچ نفتی از بین می‌رود که باید دوباره اقدام به پاشیدن آن کرد؛ در واقع باید به فکر پوشش گیاهی بود تا ریزگرد را در اهواز مهار کنیم.
دکتر کردوانی گفت: پاشیدن مالچ‌نفتی چهره اطراف اهواز را سیاه و زشت کرده و بوی بدی به همراه دارد و مشکلات جبران‌ناپذیری از جمله مرگ موجودات ریز مانند سوسک و هزار‌پا را زیر خاک به دنبال دارد.
وی ادامه داد: باید بذر گیاهان منطبق با آب و هوای اهواز بر روی تپه‌ها پاشیده شود و این امر راهکار مناسبی است و با این اقدام یک بار برای همیشه مشکل را حل خواهیم کرد در واقع برای مقابله با ریزگرد عراق شن و ریگ بریزیم و برای ریزگرد داخلی اهواز بر روی تپه‌ها بذر گیاه بپاشیم.
این استاد برجسته کویر‌شناسی تأکید کرد: نباید طرح‌هایی که در حال حاضر مطرح می‌کنند، در خصوص اهواز انجام شود چرا که کار را با مشکل بیش‌تری مواجه می‌کند.
اما در مقابل رئیس سازمان محیط زیست بدون آنکه به کم‌کاری‌های یک‌سال و نیم گذشته خود پس از تصدی پست ریاست سازمان محیط زیست اشاره کند، باز هم کار را به آینده نامعلومی حواله داد و افزود: این کار برنامه اصلی ما است و امیدواریم به زودی بتوانیم از مردم و جوانان علاقه‌مند خوزستانی دعوت کنیم در جریان کاشت نهال‌‌های مناسب و مقاوم که می‌تواند به تثبیت خاک و جلوگیری از تولید گردوغبار کمک کند، مشارکت کنند. البته این کار نیازمند برنامه‌ریزی و پیش‌بینی‌های لازم است که ان‌شاءالله دولت در برنامه‌های خود قرار خواهد داد!
وی با بیان اینکه در دولت، در جریان ابعاد مختلف این موضوع قرار می‌گیریم، گفت: ان‌شاءالله به زودی از نزدیک هم سفری به خوزستان خواهیم داشت(!) در استان هم استانداری و بخش‌های مختلف در این زمینه بسیار جدی هستند. امیدواریم بتوانیم به زودی در مقابل دغدغه و نگرانی‌های مردم جواب قانع‌کننده‌ای را با اقدامات موثر و مفید داشته باشیم. همان‌طور که در بخش آلودگی هوای ناشی از سوخت و احتراق داشتیم، ان‌شاءالله برای گردوغبار هم بتوانیم اقدامات خوبی عرضه کنیم!
احتمالا «اقدامات خوب» مورد نظر خانم ابتکار درمورد حل معضل آلودگی‌های سوختی، اصرار سوال برانگیز بر واردات بنزین‌هایی است که بعدها با انجام آزمایش‌های کارشناسی مشخص شد نه تنها دارای استاندارد یورو 4 نبوده که استاندارد یورو 2 نیز نداشته است. گزارش‌های رسمی منتشر شده از سوی کمیسیون‌های بهداشت و اصل 90 و مرکز پژوهش‌های مجلس نیز بر کذب بودن ادعاها و جنجال آفرینی‌های این مسئولان صحه گذاشت.
گفتنی است، اخیرا رئیس جمهور اعلام کرده بود: «مردم گواه هستند که امسال نسبت به سال گذشته روزهای آلوده‌مان کمتر بود هرچند تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم»! علی رغم این سخنان رئیس جمهور، مشخص نیست با استمرار روزهای آلوده کلانشهرها و تعلل مدیران مربوطه در ارائه راهکار اصولی برای مشکل ریزگردها، چگونه روزهای آلوده کاهش یافته است؟! گواه این سوال همان مردمی هستند که این روزها به سختی نفس می‌کشند.