میزان روانآبهای ورودی قم به صفر رسید
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در سالهای گذشته 465 میلیون مترمکعب روانآب وارد این استان میشد که امروز این میزان به صفر رسیده است.
«محمدرضا طلایی» در همایش «آبزیان آب شیرین و امور فنی آبزیپروران» در قم، افزود: آبی که اکنون در قم به مصرف میرسد، اگر مدیریت و صرفهجویی نشود، موجب میشود 20 سال دیگر در قم آبی وجود نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه چاههای برداشت آب کشاورزی قم روز به روز عمیقتر میشود، اضافه کرد: با وجود کاهش منابع آبی، تولیدات کشاورزی و باغی استان روند خوبی دارد.
طلایی با بیان اینکه 46صدم درصد اراضی کشور در قم واقع شده، بیان کرد: این استان فقط 100 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که 56 صدم درصد محصولات کشاورزی و دامی کشور در قم تولید میشود که در مقایسه با اراضی کشاورزی موجود، رقم بالایی است.
وی افزود: هفت درصد تخممرغ و همچنین چهار درصد گوشت قرمز کشور نیز در این استان تولید میشود.
طلایی به اهمیت ایجاد استخرهای دو منظوره پرورش ماهی و ذخیره آب کشاورزی اشاره و بیان کرد: هماکنون 30 درصد استخرهای قم دومنظوره است و در آینده این میزان به 60 درصد خواهد رسید.