kayhan.ir

کد خبر: ۳۶۵۶۹
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۸

زودپز بهترین ظرف برای پخت غذا

مدیر گروه بهداشت حرفه‌ای مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان گفت: زودپز به دلیل کوتاهی مدت زمان پخت غذا و کاهش مدت زمان قرار گرفتن در معرض حرارت و حفظ آب مواد بهترین ظرف برای پخت غذا است.


به گزارش روبط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان مهندس «عبدالرزاق پاکزاد» افزود: در گذشته بسیاری از افراد به دلیل اینکه ظرف مسی دارای رسانایی حرارتی بالایی است از آن برای جوشاندن آب و تهیه انواع غذاها استفاده می‌کردند و برخی با اعتقاد بر اینکه استفاده از ظروف مسی باعث افزایش مس موجود در بدن می‌شود، آن را به کار می‌بردند.
وی گفت: همچنین در گذشته رسم بوده که ملاقه یا کفگیر آهنی در ظرف غذای در حال جوشیدن قرار می‌دادند که مس موجود در ظرف غذا را بیشتر جذب غذا کرده و بدن هر دو عنصر مس و آهن را دریافت کند.
وی خاطرنشان کرد: مس یکی از فلزات حلال و نسبت به حرارت و مواد اسیدی حساس است و می‌تواند به مواد غذایی واکنش ایجاد کند.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از فعل و انفعالات شیمیایی مس با مواد غذایی، داخل ظرف‌های مسی را با لایه‌ای از قلع یا فولاد زنگ نزن می‌پوشانند.
مدیر گروه بهداشت حرفه‌ای مرکز بهداشت استان تصریح کرد: اگر ظروف مسی به شکل مناسب قلع اندود نشده باشند یا از موادحاوی سرب برای قلع اندود شدن آن استفاده شده باشد، این عنصر می‌تواند پس از ورود به غذا در دراز مدت سبب بروز مسمومیت شود.
وی گفت: این ظروف در برابر حرارت و اسید کاملا ناپایدارند و در حرارت بالا و در مقابل مواد غذایی اسیدی لایه سفید قلعی آنها از بین می‌رود و رنگ مس آشکار می‌شود.
وی اضافه کرد: در صورتی که ظروف مسی قلع اندود نشده باشد یا لایه قلعی آن از بین رفته باشد باعث ورود یون مس به غذا و از کار افتادن این عضو می‌شود.
پاکزاد گفت: ظروف چدنی نیز دارای عمر بسیار بالا هستند و برای پخت طولانی مدت مناسبند اما باید بعد‌‌از پخت، مواد غذایی از آن خارج شوند تا اکسید نشوند.
وی ادامه داد: باید مواظب خرید ظروف چدنی در بازار به دلیل وجود تقلب در تولید بود و برندهای معروف را که نشان استاندارد داشته باشند خریداری کرد.
وی درباره ظروف تفلون نیز افزود: ظروف تفلون هر چه گرم‌تر شوند احتمال آزاد شدن بخارات سمی از آنها بیشتر است.
وی تاکید کرد: این ظروف هر چه نوتر باشد با قرار گرفتن ظرف خالی در معرض حرارت زیاد تاثیرات سوء آن بیشتر می‌شود.
وی گفت: با توجه به فلزات بکار رفته در این ظروف، در صورت خراشیده شدن لایه تفلون از بازسازی آن خودداری کنید و بهتر است پس از ایجاد خراش در لایه تفلون آن را دور بیندازید.