kayhan.ir

کد خبر: ۳۶۳۲۴
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۰

دولت اراده ساماندهی ندارد حتی مقامات دولتی هم یارانه می‌گیرند!(خبر ویژه)

سخنان قائم‌مقام وزیر رفاه مبنی بر شروع حذف یارانه طبقات پردرآمد از مسئولان دولتی با تعجب رسانه‌ها مواجه شد.



روزنامه شرق در این زمینه نوشت: در حالی که بحث‌ها پیرامون حذف یا اصلاح نحوه پرداخت یارانه‌های نقدی از سوی نمایندگان مجلس ادامه دارد، قائم‌مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر از آغاز حذف یارانه پردرآمدها از مسئولان دولتی می‌دهد. ابوالحسن فیروزآبادی اعلام کرد که طبق برنامه‌ریزی، حذف یارانه‌ها ابتدا از مقامات و مسئولان کشور که حقوق دولتی دریافت می‌کنند، آغاز خواهد شد و یارانه اقشار ثروتمند به تدریج حذف می‌شود.
این روزنامه می‌افزاید: این سخنان در حالی مطرح می‌شود که دو سؤال اساسی در اذهان شکل می‌گیرد. آیا مقامات ارشد دولتی یارانه دریافت می‌کردند؟ و اگر چنین است تا به حال نسبت به حذف یارانه‌های نقدی خود اقدام نکرده‌اند؟ بدون در نظر گرفتن این سؤالات، پرسش دیگری نیز مطرح است. اینکه حذف یارانه این قشر تا چه اندازه به اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و در ادامه آن جبران کسری بودجه کمک می‌کند؟
معنای دیگر سخن قائم مقام  وزیر رفاه این است که حتی مقامات دولتی هم به فراخوان فروردین گذشته دولت برای خود انصرافی از یارانه «نه» گفته‌اند.
در همین حال روزنامه اعتماد با بیان اینکه دولت اراده عادلانه کردن یارانه‌ها را ندارد نوشت: یک سال و نیم از عمر دولت یازدهم می‌گذرد و با وجود وعده‌های اولیه هنوز آن اتفاق مهم رخ نداده است، ساماندهی برنامه هدفمندی یارانه‌ها یا به عبارت ساده‌تر تعیین تکلیف یارانه‌های نقدی، به نظر می‌رسد نگرانی از عکس‌العمل افکار عمومی به حذف یارانه 45 هزار و 500 تومانی؛ تا این لحظه مانع از اصلاح روش‌های پرداخت بوده است اما حالا هم مدیران میانی صراحتا می‌گویند که این وضعیت قابل تداوم نیست. کارگروه هدفمندی یارانه‌ها سه پیشنهاد را برای ارایه به کمیسیون تلفیق نهایی کرد. پیشنهادات مطرح شده در کمیسیون تلفیق بر عدم افزایش یارانه‌های نقدی و اعطای کمک‌های غیرنقدی، مدیریت میزان یارانه پرداختی براساس راستی‌آزمایی و همچنین استفاده از روش عکس یعنی شناسایی نیازمندان به جای ثروتمندان و توجه به این گروه دلالت داشت. بر اساس این پیشنهاد کسانی از حامل‌های انرژی کمترین و بیشترین استفاده را دارند، شناسایی می‌شوند و به گروه‌های کم‌مصرف امتیازهای ویژه‌ای ارایه می‌شود.
اعتماد می‌افزاید: از سوی دیگر بسیاری معتقدند که با توجه به کاهش درآمدهای دولت به دلیل افت شدید قیمت نفت، لازم است که دولت هرچه سریع‌تر اصلاحاتی در شیوه پرداخت یارانه‌های نقدی انجام دهد و تفاوتی بین اقشار ضعیف و غنی در توزیع یارانه‌های نقدی قایل شود. دولتمردان گرچه خود بارها بر غلط بودن مسیر و شیوه فعلی پرداخت یارانه‌های نقدی اذعان کرده‌اند، اما مطرح می‌کنند که چاره‌ای جز پرداخت به شیوه فعلی ندارند و پرداخت آن به هر نوع دیگری نارضایتی عده‌ای را به دنبال خواهد داشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد در صورت تداوم وضعیت موجود، سال آینده دولت باید به جمعیت یارانه‌بگیر، 42 هزار میلیارد تومان پول نقد پرداخت کند.
این روزنامه نوشت:‌دولت یازدهم از ابتدا صحبت از حذف گروه‌های غیرمستحق را با شیوه‌های مختلف مطرح کرد. پس از آنکه روش خودانصرافی با موفقیت همراه نشد، دیگر روش‌ها نیز به حاشیه رفت و مسئولان ترجیح دادند پرداخت یارانه را به جای درگیری با افکار عمومی ادامه دهند.