وزیر صنعت، معدن و تجارت:
ایران آماده جذب سرمایهگذاری از گروه D8 است
وزیر صنعت، معدن و تجارت در اجلاس D8 در تهران تاکید کرد: ایران آماده جذب سرمایهگذاری خارجی در نساجی، نانو فناوری و خودروسازی است.
به گزارش فارس، محمدرضا نعمتزاده صبح دیروز در چهارمین نشست هیئت وزرای صنعت کشورهای عضو D8 (هشت کشور صنعتی در حال توسعه) که به میزبانی ایران در تهران برگزار شد، اظهار داشت: این نشست فرصتی است تا کشورهای عضو D8 شناخت بهتری از توانمندی صنعتی یکدیگر پیدا کنند و در راستای آن برای افزایش سطح مبادلات تجاری، برنامهریزی نمایند، مضاف بر آنکه توسعه صنعتی بین کشورها به نزدیک شدن جوامع و فرهنگ آنها کمک میکند.
وی به پیشینه شکلگیری D8 اشاره کرد و گفت: تشکیل این گروه در اکتبر 1996 در استانبول ترکیه مطرح شد و در نهایت پس از یک سال اولین نشست آن برگزار شد و هدف نهایی تشکیل این گروه، رشد و توسعه صنعتی کشورهای عضو است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان به این نکته تاکید کرد: رشد پایدار اقتصادی کشورها یک پدیده چند وجهی است که فقط با افزایش تولیدات صنعتی حاصل نمیشود، بلکه باید به مخاطرات زیستمحیطی، تغییر کاربری زمینها و ایجاد آلودگی هم توجه کرد.
نعمتزاده گفت: اگرچه ایران در سالهای گذشته و اکنون با مشکلاتی از قبیل تحریم روبهرو بوده است، ولی به هر حال در بخش صنعت رو به رشد بوده و اکنون در حوزه پتروشیمی، آیسیتی، انرژی، الکترونیک، ماشینآلات، مواد غذایی و مصالح ساختمانی پیشرفت خوبی داشتهایم.
وی خاطرنشان کرد: اکنون نفت و گاز 90 درصد از سهم تولید ناخالص داخلی کشور ما را شامل میشود که امیدواریم در 10 سال آینده این رقم به 25 درصد برسد و در عین حال امیدواریم بتوانیم ظرفیتهای خوبی را برای بخش خصوصی باز کنیم.
نعمتزاده با بیان اینکه برخی از کشورهای همسایه مانند ترکیه، صنعت خود را بهگونهای توسعه دادند که به سمت صادرات رفتهاند، افزود: متاسفانه روابط تجاری بین کشورهای D8 در سطح پایینی قرار دارد، در حالی که ظرفیتهای یکدیگر را شناسایی کردهاند و سرمایهگذاریهای مشترک میتواند در قالب پروژههای کوتاهمدت یا درازمدت علاوه بر افزایش مبادلات تجاری به تبادل تجربیات و فناوری منجر شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی آن را دارد تا در زمینههای نساجی، خودروسازی، پروژههای نانو فرصتهای خوبی را برای اعضای عضو D8 در راستای سرمایهگذاریهای مشترک با همکاری سایر سازمانهای منطقهای از جمله اکو مشکلات پیشرو را حل کند.
نعمتزاده در پایان بر این نکته تاکید کرد که کشورهای عضو D8 باید نظری هم بر اقتصاد سبز داشته باشند.
چهارمین اجلاس وزرای صنعت عضو گروه D8 از روز ششم بهمن به میزبانی تهران در حال برگزاری است. کشورهای مالزی، نیجریه، پاکستان، ترکیه، بنگلادش، مصر، اندونزی و ایران عضو کشورهای گروه D8 هستند.
در همین حال یک یادداشت تفاهم برای تاسیس دانشگاه D8 به امضا رسید.
به گزارش ایرنا این یادداشت تفاهم به امضا دبیر کل اجلاس D8 و معاون بینالملل دانشگاه آزاد رسید.
سیدعلی موسوی و دبیرکل اجلاسD8 در مراسم امضا یادداشت تفاهم تاسیس دانشگاه با بیان اینکه کشورهای عضو D8 با دارا بودن بیش از یک میلیارد جمعیت و برخورداری از منابع طبیعی گسترده، گفت: حجم تجارت بین کشورهای عضو D8 در سال 2013 بیش از 150 میلیارد دلار بوده که بر اساس توافقات به عمل آمده بین کشورهای عضو قرار است این حجم تا سال 2018 به افزون بر 500 میلیارد دلار برسد.
سیدجواد انگجی معاون بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی نیز با بیان اینکه این یادداشت تفاهم باعث گسترش همکاری بین کشورهای اسلامی بهویژه کشورهای عضو D8 میشود، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی هماکنون بیش از یک میلیون و هفتصد هزار نفر دانشجو در 420 واحد دانشگاهی در سراسر کشور دارد.