با حضور معاون اول رئیس جمهور
عملیات اجرایی مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی آغاز شد
عملیات اجرایی بخش نخست مرحله سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی دیروز با حضور معاون اول رئيس جمهوری آغاز شد.
وزیر راه و شهرسازی در این آیین گفت: بخش نخست مرحله سوم شامل 442 متر ساخت اسکله به عمق 16 متر و لایروبی یک میلیون و 650 هزار متر مکعب غرب حوضچه سوم این بندر خواهد بود.
عباس آخوندی افزود: این طرح با سرمایهگذاری 70میلیون دلاری از منابع داخلی سازمان بنادر و دریانوردی در مدت 18 ماه اجرایی میشود که با اجرای کامل مرحله سوم بندر شهید رجایی، ظرفیت تخلیه و بارگیری این بندر از شش میلیون به هشت میلیون TEU افزایش مییابد. 85 درصد از تخلیه و بارگیری کالای کانتینری کشور در بندر شهید رجایی انجام میشود. برای توسعه بندر شهید رجایی به 107 میلیون یورو اعتبار نیاز است که تاکنون 340 میلیون دلار وام به این بخش پرداخت شده است. هر یک میلیون تن TEU برابر 12 میلیون تن کالا است.
معاون اول رئيس جمهوری در این سفر از پالایشگاه در دست ساخت ستاره خلیجفارس دیدن کرد.
اسحاق جهانگیری گفت: صندوق توسعه ملی با تامین اعتبار ساخت پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس موافقت کرده است. برای تکمیل پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس 650 میلیون یورو اعتبار نیاز است. وی در نشستی در پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس افزود: حجم منابع طبیعی در پارسجنوبی در حال افزایش است که قسمت بیشتر این منابع باید در این پالایشگاه مصرف شود.
وی گفت: پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس یکی از مهمترین طرحهای جمهوری اسلامی ایران و از افتخارات ملی در بخش نفت و گاز است.
جهانگیری افزود: این نخستین پالایشگاهی است که در آن میعانات گازی به بنزین و فرآوردههای نفتی تبدیل میشود.
حجم سرمایهگذاری این طرح بسیار بالاست و تسریع در راهاندازی آن به علت واردات ما از فرآوردههای نفتی با کیفیت پایین بسیار اهمیت دارد. معاون اول رئیس جمهور گفت: پالایشگاه ستاره نفت خلیجفارس روزانه 36 میلیون لیتر بنزین و گازوئیل با کیفیت بالا و سوخت هواپیما و جت تولید خواهد کرد.
ساخت پالایشگاه میعانات گازی شرکت نفت ستاره خلیجفارس از سال 86 در سه مرحله و با ظرفیت تولید 360 هزار لیتر در روز در نزدیکی بندرعباس آغاز شده است. پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیجفارس بهعنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده براساس خوراک میعانات گازی با ظرفیت 360 هزار بشکه در روز با هدف تولید بنزین، گازوئیل، گاز مایع و سوخت جت در کنار پالایشگاه فعلی بندرعباس در حال ساخت است.
با بهرهبرداری از این پالایشگاه روزانه 35 میلیون لیتر بنزین و 14 میلیون لیتر گازوئیل به ظرفیت تولید فرآوردههای نفتی کشور اضافه میشود.
آغاز ساخت مجتمع فولادسازی قشم
همزمان با سفر معاون اول رئیس جمهور به استان هرمزگان، ساخت مجتمع فولادسازی و نیروگاه سیکلترکیبی شهرستان قشم آغاز شد.
مجتمع فولادسازی قشم، در زمینی به مساحت هزار هکتار دارای واحدهای تولید فولاد خام، گندلهسازی، احیا و فولادسازی است. ظرفیت گندله سازی این مجتمع 5 میلیون تن، آهن اسفنجی 3 و چهار دهم میلیون تن، شمش فولاد یک و نیم میلیون تن واسلب یک و نیم میلیون تن است که در سه مرحله ساخته میشود. نیروگاه سیکل ترکیبی 500 مگاواتی قشم نیز با سرمایهگذاری 400 میلیون یورو قرار است تا ظرف سه سال و در سه مرحله به بهرهبرداری برسد. در مرحله اول در مدت 24 ماه، واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به بهرهبرداری خواهد رسید و 6 ماه پس از آن بخش بخار نیروگاه و در نهایت قسمت آب شیرین کن که آب جزیره قشم را تامین خواهد کرد به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گزارش خبرنگارکیهان از قشم، معاون اول رئیس جمهور در نشست با مسئولان منطقه آزاد قشم گفت: ظرفیت صادرات غیرنفتی در مناطق آزاد وجود دارد و موانع صادرات باید برطرف شود.
جهانگیری افزود: مناطق آزاد محل واردات نیست و قرار بود قطبی برای صادرات باشد. وی گفت: با توجه به تسهیلات ویژه برای سرمایهگذاران، باید زمینه جذب و سرمایهگذاری در منطقه آزاد فراهم و موانع و مشکلات آسیبشناسی و برطرف شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: منطقه آزاد قشم ظرفیت ویژهای برای توسعه و تبدیل شدن به قطب مهم کشور را دارد و میتواند برای دهها هزار نفر اشتغالزایی کند.
وی گفت: با توجه به وضع موجود نفت و کاهش درآمدها جهتگیری دولت بر افزایش صادرات غیر نفتی است و در این راه دولت مصمم به برداشتن همه موانع سرمایهگذاری است.