معترضان تایلند با حضور در خیابانها مقررات فوقالعاده را نادیده گرفتند
مخالفان دولت تایلند با نادیده گرفتن حالت فوقالعاده دوباره به خیابانهای پایتخت آمدند و علیه دولت شعار دادند.
مخالفان دولت تایلند با نادیده گرفتن حالت فوقالعاده دوباره به خیابانهای پایتخت آمدند و علیه دولت شعار دادند.
به گزارش خبرگزاریها، مخالفان دولت تایلند اعلام کردند حالت فوقالعاده برقرار شده از دیروز را نادیده گرفتهاند و در بانکوک پایتخت این کشور، تظاهرات کردند. آنها تلاش کردند با حضور در خیابانها و محاصره دوایر دولتی، نخستوزیر را از قدرت برکنار کنند.
اعمال حالت فوقالعاده 60 روزه مقامات تایلند را قادر میسازد مقررات منع رفت و آمد، ممنوعیت برگزاری اجتماعات بیش از پنج نفر، بازداشت مظنونان به مدت 30 روز بدون هیچگونه اتهام و سانسور رسانهها را در بانکوک و مناطق اطراف آن اجرا کنند. پلیس مسئول اجرای حالت فوقالعاده است حال آنکه در اعتراضات سال 2010، ارتش تایلند عهدهدار برقراری نظم در بانکوک بود.
در همین حال مخالفان دولت تایلند اعلام کردهاند که انتخابات این کشور در روز دوم فوریه (13بهمن) را تحریم میکنند. آنها معتقدند ابتدا باید اصلاحات سیاسی در تایلند انجام گیرد و پس از آن انتخابات برگزار شود. دادگاه قانون اساسی تایلند نیز خواستار تاخیر در برگزاری انتخابات شده است.
در حالی که تظاهرات مخالفان دولت تایلند ادامه دارد، یکی از رهبران «جبهه متحد برای دموکراسی علیه دیکتاتوری» که به پیراهن قرمزها معروف هستند، مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به بیمارستان منتقل شد. این حادثه در شرق تایلند رخ داده است. مهاجمان که سوار بر یک کامیون بودند اقدام به شلیک چندین گلوله به سوی منزل رهبر پیراهن قرمزها (سرخ پوشان) کردند که موجب مجروح شدن وی و انتقالش به بیمارستان شد. در خشونتهای تایلند که از 30 نوامبر 2013 آغاز شده تاکنون 9 نفر کشته و 554 نفر مجروح شدهاند.
مخالفان دولت تایلند خواهان کنارهگیری خانم «یینگلوک شیناواترا»، نخستوزیر هستند. آنها معتقدند خانم نخست وزیر به آلت دست برادرش تاکسین شیناواترا که در سال 2006 سرنگون شد تبدیل شده است. تاکسین شیناواترا به جرم فساد مالی و سوءاستفاده از قدرت به دو سال زندان محکوم شده اما به خارج از تایلند گریخته است.