فوربس: درباره بیکاری
دولت و کنگره آمریکا با آمارسازی مردم خود را فریب میدهند
دولت و کنگره آمریکا با کاهش دستمزد کارگران، در یک فریبکاری، آمار بیکاری را در این کشور پایین نشان میدهند.
به گزارش مجله فوربس، طی دو سال گذشته نرخ بیکاری در ایالات متحده از 7 درصد به 5/7 درصد کاهش یافته که همین امر موجب شده دولت آمریکا خود را در بهبود وضعیت اقتصادی این کشور موفق بنمایاند اما واقعیت چیز دیگری است.
بر اساس این گزارش با نگاه به هزینه واقعی استخدام نیروی کار در این کشور میتوان به این نتیجه رسید که نیروی کار به قدری در ایالات متحده ارزان شده است که شرکتها و کارفرمایان بدون نگرانی نسبت به هزینههای آن اقدام به جذب نیرو میکنند. کاهش دستمزدها در حال حاضر روند غیرمنتظرهای به خود گرفته است.
بنابراین گزارش، حداقل دستمزد در آمریکا به ازای هر ساعت کار در حال حاضر هفت دلار و 25 سنت است که حدود 28 هزار دلار در سال میشود و این میزان درآمد فقط چند صد دلار از خط فقر این کشور بالاتر است. خط فقر در آمریکا 27 هزار و 100 دلار درآمد در سال است.
از سوی دیگر با توجه به آمارهای مرتبط با مشاغل ایجاد شده در آمریکا به این نتیجه میرسیم که حدود نیمی از مشاغل ایجاد شده در سالهای پس از بحران اقتصادی در این کشور را مشاغل با سطح پرداخت پایین تشکیل میدهند.
این در حالی است که سهم قابل توجهی از مشاغلی که در طول وقوع بحرانهای اقتصادی در این کشور از دست رفتند را مشاغل با سطح پرداخت متوسط و بالا تشکیل میدادند.
کنگره ایالات متحده با بهانههایی مانند احتمال افزایش تورم، و یا هزینهبر بودن این اقدام تاکنون از موافقت برای افزایش سراسری دستمزدها در ایالات متحده سر باز زده است.به نظر میرسد این اقدام هماهنگ کنگره و دولت این کشور در راستای استفاده از این اهرم برای ادامه روند رشد اشتغال در این کشور صورت میگیرد.در صورت افزایش حداقل دستمزدها در این کشور و رسیدن آن به حد قابل قبول و مطلوب کارگران، نرخ بیکاری در آمریکا روند متفاوتی را در پیش خواهد گرفت.بانک مرکزی ایالات متحده به تازگی اقدامات انقباضی را برای جلوگیری از افزایش تورم در این کشور صورت داده است که از جمله آنها میتوان به افزایش نرخ سود بانکی در این کشور نام برد.
با توجه به اینکه اینگونه اقدامات بین 18 تا 24 ماه تاثیر خود را نمایان میکنند به نظر نمیرسد دولت این کشور در آینده نزدیک اقدام به افزایش حداقل دستمزد شاغلین در این کشور کند و دستمزد پایین کارگران همچنان حلقه مغفول بهبود اقتصاد ایالات متحده باقی بماند.
کاهش دستمزدها در آمریکا طی تابستان 2013 موجب برپایی تظاهرات اعتراضی در شهرهای مختلف این کشور شد. از جمله در شیکاگو و لسآنجلس مردم به خاطر از دست دادن شغل و کاهش دستمزدها دست به تظاهرات زدند.
کارگران آمریکایی علاوه بر کاهش دستمزد با کاهش خدمات درمانی و احتمال افزایش سن بازنشستگی به 70 سال مواجه هستند.