جراحی لاپاراسکوپی توسط پزشکان دورهندیده خطری برای مردم
دبیر علمی کنگره جراحی و روشهای کمتهاجمی گفت: جراحیهای لاپاراسکوپی توسط پزشکان دوره ندیده جان مردم را به خطر انداخته و مسئولان باید هر چه سریعتر جلوی این تخلفات را بگیرند.
دبیر علمی کنگره جراحی و روشهای کمتهاجمی گفت: جراحیهای لاپاراسکوپی توسط پزشکان دوره ندیده جان مردم را به خطر انداخته و مسئولان باید هر چه سریعتر جلوی این تخلفات را بگیرند.
حسین سعیدیمطهر با اعلام این خبر افزود: متاسفانه اشکالی که در این زمینه وجود دارد این است که پزشکان آموزش لازم را ندیدهاند و شاید جراحی باشد که اعمال جراحی باز را به خوبی انجام دهد اما در لاپاراسکوپی مهارتی نداشته باشد.
سعیدی گفت: اما همین جراحان با وجود اینکه به لاپاراسکوپی آشنایی ندارند دست به جراحی میزنند و در نتیجه به عوارض خطرناکی مانند مرگ نیز ختم میشود.
وی ادامه داد: بنابراین آموزش باید در حد کافی باشد چرا که اگر پزشک آموزشها را نبیند نمیتوانیم انتظار جراحی مطمئن داشته باشیم به همین دلیل مسائل مربوط به شکایات بیماران و ثبت آنها در پزشکی قانونی در این رابطه مطرح میشود.
دبیر علمی کنگره جراحی و روشهای کمتهاجمی افزود: به دلیل عوارض ناخواسته جراحی و مهیا نبودن فضا و تجربه پزشکان و نگذراندن دورههای تخصصی مربوطه شاهد این هستیم که جراحیهای کمتهاجمی یا لاپاراسکوپی در مراکز استانها یا مناطق دورافتاده با عوارض زیادی همراه است.
وی افزود: جراحیهای لاپاراسکوپی به دلیل جذابیت، طرفدار زیادی دارد و توسط پزشکانی که دوره ندیدهاند انجام میشود و در نتیجه به عوارض و شکایات مکرر بیماران و همراهان آنها منجر میشود و هزینه و وقت زیادی در این خصوص صرف میشود.
سعیدی تصریح کرد: در حال حاضر آمار جراحیهای لاپاراسکوپی 10 برابر جراحیهای باز است و این در حالی است که جراحیهای چاقی نیز که در زیرمجموعه این جراحیها قرار میگیرند برای افرادی که زمینگیر شده و نمیتوانند فعالیت کنند و باری بر دوش خانواده و جامعه شدهاند بسیار موثر است.
وی گفت: جراحیهای چاقی کیفیت زندگی بیماران را تغییر میدهد و عوارض و مرگ و میر بسیار پایینی دارد و بخش عمدهای از بیماران پس از جراحی به زندگی عادی برمیگردند.
وی با اشاره به این که، هزینه چاقی در کشور محاسبه نشده گفت: طبق تحقیقات انجام شده در برخی کشورها مانند آمریکا سالانه 100 میلیارد دلار هزینه چاقی میشود.