kayhan.ir

کد خبر: ۳۴۳۵۳
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۳
عراقچی خبر داد

28 دی ماه آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به آغاز مذاکرات دوجانبه هسته‌ای ایران و آمریکا از 24 دی ماه در ژنو، تصریح کرد که مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 نیز از 28 دی ماه در ژنو آغاز خواهد شد.

عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان در خصوص برنامه دیدارهای آتی دوجانبه و چندجانبه با اعضای گروه ١+٥ در تهران و ژنو اظهار داشت: روز دوشنبه ٢٢ دی آقای سرگی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده آن کشور در مذاکرات هسته‌ای برای مذاکرات و رایزنی‌های دوجانبه هسته‌ای به ایران سفر می‌کند. وی در این سفر همچنین با آقای ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار خواهد کرد.
عراقچی افزود: روز چهارشنبه ٢٤ دی ماه نیز ظریف و جان کری به ژنو خواهند رفت تا پیش از مذاکرات دوجانبه معاونین خود با یکدیگر دیدار کرده و راهنمایی‌های لازم را به عمل آورند.
وی خاطرنشان کرد: متعاقباً طی روزهای ٢٥ الی ٢٧ دی هیات‌های مذاکره‌کننده ایرانی و آمریکایی در ژنو مذاکره دوجانبه خواهند داشت و روز ٢٨ دی نیز مذاکرات ایران و ١+٥ در سطح معاونین برگزار خواهد شد.
عراقچی ادامه داد: قبل و بعد از این مذاکرات، با بقیه اعضای 1+5 نیز به صورت دوجانبه ملاقات و مذاکره صورت خواهد گرفت.
 عدم تغییر اولویت‌های راهبردی ایران
در همین حال، هفته‌نامه آمریکایی «فرانت پیج مگزین» طی گزارشی تحلیلی تحت عنوان «سال 2015 و موفقیت‌های ایران» نوشت: ایران در سال 2015 با بهبود و آزمایش موشک‌های بالستیک قاره‌پیما موسوم به (ICBM) که می‌تواند به آمریکا نیز اصابت نماید، پیشرفت غیرقابل انتظاری به دست خواهد آورد.
فرانت پیج مگزین با اشاره به همکاری‌های بیشتر ایران با همسایگان منطقه‌ای نوشت: ایران و عراق قصد دارند تا بانک مشترکی به نام «بانک توسعه و سرمایه‌گذاری‌های منطقه‌ای» افتتاح کنند که هدف آن افزایش سطح روابط تجاری و رساندن آن به میزان 20 میلیارد دلار تا 3 سال آینده است.
این نشریه آمریکایی در ادامه این گزارش با تاکید بر عدم تغییر راهبردهای ایران در عرصه سیاست خارجی نوشت: سران ارشد ایران نگرش خود را نسبت به اولویت‌های راهبردی منطقه‌ای عوض نخواهند کرد. آن‌طور که تاریخ نشان داده است ایران در شرایط بد اقتصادی نیز از «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه حمایت کرده است. ایران همچنین حمایت از حزب‌الله و ائتلاف شیعه حاکم بر عراق را ادامه داده و برنامه هسته‌ای خود را نیز تداوم خواهد بخشید.
 اطلاعات غلط آژانس
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی نوشت: یکی از بزرگترین موانع در راه رسیدن به توافق هسته‌ای آن است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای خود هدف غیرممکنی را تعیین کرده که آن راستی‌آزمایی «ماهیت صرفاً صلح‌آمیز» برنامه هسته‌ای ایران است. اما آژانس نه تنها درباره ایران بلکه درباره هیچ کشور دیگری نمی‌تواند این راستی‌آزمایی را انجام دهد.
با وجود هر آنچه در گذشته روی داده «جیمز کلاپر» مدیر اطلاعات ملی آمریکا تأیید کرده که «اطمینان بسیار بالایی» دارد که تهران هم اکنون به‌دنبال تسلیحات اتمی نیست.
علاوه بر آن، «رابرت کلی» مدیر سابق بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که دلایل آژانس [درباره برنامه هسته‌ای ایران] ضعف دارد. وی از امتناع این سازمان در پذیرفتن پیشنهاد ایران برای بازرسی از سایت دیگری که آژانس ادعا کرده ممکن است ایران در آنجا تحقیقات تسلیحات هسته‌ای انجام داده، انتقاد کرد.
هانس بلیکس نیز درباره مدیریت اطلاعات آژانس ابراز تردید کرده و گفته که اطلاعات غلط زیادی در گزارش‌ها درباره تلاش‌های تسلیحات اتمی ایران وجود دارد که از آنها به ‌عنوان اطلاعات [صحیح] یاد می‌شود.
 طرح تحریم مشروط
به گزارش خبرگزاری‌ها، «مارک کرک» سناتور جمهوری‌خواه گفت: سنای آمریکا طی هفته‌های آینده بار دیگر طرح اعمال مشروط تحریم تازه علیه ایران را به رأی می‌گذارد.
کرک که در جمع خبرنگاران حاضر در کنگره صحبت می‌کرد، گفت انتظار دارد کمیته بانکی سنا به زودی طرحی را که وی پیش از این به صورت مشترک با «رابرت منندز» سناتور دموکرات به سنا برده بود، مورد بررسی قرار دهد.
طرح کرک- منندز که گفته می‌شود حمایت بسیاری از سناتورها در هر دو حزب را به همراه خود دارد، تلاش دارد تا حد نصاب کافی برای «ضد- وتو» کردن آن را در میان نمایندگان سنا جلب کند.