با حضور آیتالله جوادی آملی
جشنواره نماز و نیایش در قم آغاز به کار کرد
ششمین جشنواره نماز و نیایش به روایت دوربین دیروز با حضور آیتالله «عبدالله جوادی آملی» از مراجع تقلید و جمعی از هنرمندان و مسئولان سینمایی کشور در قم آغاز به کار کرد.
به گزارش ایرنا، این جشنواره با حضور بیش از 100 نفر از سراسر کشور در قم آغاز شد.
یکهزار و 400 اثر در قالب عکس، فیلم و فیلمنامه به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
ششمین جشنواره نماز و نیایش به روایت دوربین از 15 دی ماه در قم آغاز شده و تا 18 دی ماه سال جاری ادامه دارد و فیلمهای راه پیدا کرده به بخش نهایی در سینما وتوس قم و عکسهای راه یافته به بخش نهایی نیز در نگارخانه شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم به نمایش گذاشته خواهد شد.
300 فیلم کوتاه، 300 فیلمنامه و 800 عکس به این جشنواره ارسال شده است.
هنری که در راستای اعتلای دین نباشد
محکوم به فنا است
آیتالله جوادی آملی با بیان توصیههایی مهم خطاب به هنرمندان گفت: از وظایف هنرمندان بیان هنری و زیبای معارف دین برای مردم جهان است.
به گزارش خبرگزاری رسا، مفسر قرآن کریم در دیدار اعضای جشنواره عکس و فیلم نماز از نگاه دوربین، با گرامیداشت هفته وحدت و عرض تسلیت ارتحال آیتالله انصاری شیرازی به تبیین اهمیت مقوله هنر پرداخت.
وی گفت: هنرمندان باید از خداوند بخواهند که دین را هنرمندانه ارائه کنند و مردم را با هنر خود به سمت معارف دینی سوق دهند.
آیتالله جوادی آملی در ادامه افزود: هر نعمتی که خداوند به انسان میدهد باید در راه خداوند صرف شود که در غیر اینصورت محکوم به فنا خواهد بود.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه برخی هنرها کسبی است اما نقش خداوند در آن بسیار مهم است، ابراز داشت: اگر انسان با تلاش خود هنر یا مهارتی را کسب میکند توهم نکند که این نعمت از خود اوست بلکه هر نعمتی که به انسان میرسد بدون تردید از سوی خداوند است.
وی با توصیه به تأمل در آیات قرآن تأکید کرد: برخی هنرمندان ممکن است اسلامی عمل کنند اما قارونی فکر میکنند و چون این هنر را از خود میدانند نه از خداوند از هنر خود انتظار دنیایی صرف دارند که این با روح اسلام سازگار نیست.
آیتالله جوادی آملی با اشاره به روایات اهل بیت(ع) خاطر نشان کرد: هر کمالی زکاتی دارد و زکات هنر صرف آن در راستای اعتلای اسلام و دین خداوند است، بنابراین هر نعمتی که از خداوند باشد انسان در قبال آن مسئول است.
وی تأکید کرد: اگر این هنر را در صندوقچه عقل و عدل قرار دهیم فناپذیر نخواهد شد و در قیامت همراه ما خواهد بود، دنیا توان تصرف به عدل، عقل و دین را ندارد لذا هر چیز که با این سه حفاظت شود بقا خواهد یافت.
مفسر قرآن کریم با نامبردن آثاری از هنر اسلامی خاطر نشان کرد: کتاب منطقالطیر عطار از هنرهای متعالی اسلام است که تمام زیباییها را در خود جای داده و با معارف والای اسلامی آن را پیوند داده است.
آیتالله جوادی آملی با اشاره به شعرای مهم اسلام یادآور شد: علت اینکه منوچهری جاودانه نشد این است که هنرش زمینی و نازل بود لذا در تاریخ فراموش شد اما شعر حافظ که یک هنر متنزل و آسمانی است در تاریخ نه تنها فراموش نمیشود بلکه جاودانهتر و زندهتر خواهد شد.
وی در پایان از فعالیت جشنواره سینمایی نماز تقدیر کرد و افزود: اگر کسی لذت نماز را بچشد دیگر لذات برای او لذت نخواهد بود؛ سوق دادن مردم به سمت معارف و لذات والای نماز از وظایف هنرمندان نیز هست.