kayhan.ir

کد خبر: ۳۳۹۵۰
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۷
وزیر کار گزارش داد

5/3 میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی در آستانه ورود به بازار کار

مقامات وزارت کار اعلام کرده‌اند به زودی ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار کارجوی فارغ‌التحصیل دانشگاهی راهی بازار کار خواهند شد و مسئولان باید در این باره برنامه‌ریزی‌های جدی‌ای را داشته باشند.


کورش پرند؛ معاون وزیر کار اعلام کرده به دلیل نبود کشش لازم در بازار برای جذب افراد فارغ التحصیل دانشگاهی و فراهم نبودن شرایط اشتغال این افراد، بسیاری از جوانان در مقاطع بالاتر اقدام به تحصیل می‌کنند و سال آینده بیش از یک میلیون نفر در کارشناسی ارشد و ۲۵۰ هزار نفر نیز در مقطع دکترا شرکت می‌کنند.
معاون وزیر کار طرح ارتقای شایستگی نیروی کار با رویکرد دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی را از برنامه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه به منظور بهره‌وری بیشتر در امور عنوان کرد. به گزارش مهر، در حال حاضر تعداد کل بیکاران مطلق کشور از سوی مرکز آمار ایران ۲میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اعلام شده است. معاون وزیر کار می‌گوید ۳۱ درصد از این تعداد یعنی ۷۷۵ هزار نفر دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.
به نظر می‌رسد معضل بیکاری جوانان دارای تحصیلات دانشگاهی؛ یکی از بزرگترین مسائل و چالش‌های پیش روی دولت در بازار کار باشد. حال در صورتی که بازار کار و اشتغال ایران برای ۷۷۵ هزار تحصیل کرده دانشگاهی توان ایجاد پذیرش ندارد، وزارت کار اعلام کرده بزودی ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دیگر نیز به این جمعیت افزوده می‌شوند.
تناقض افزایش بیکاری
با نرخ رشد اقتصادی 4 درصد
کارشناسان اقتصادی بر این مطلب تاکید دارند که هرگونه رشد اقتصادی باید خروجی‌های مشخص و قابل اندازه گیری داشته باشد که یکی از این مقوله‌ها کاهش نرخ بیکاری و ایجاد فرصت‌های جدید شغلی در بازار کار است.
مقامات دولتی در واکنش به انتقادات فراوان صورت گرفته درباره نرخ بیکاری تک رقمی اعلام شده در تابستان امسال، اعلام کرده بودند تاثیر رشد اقتصادی در بازار کار به سرعت اتفاق نمی‌افتد و باید اندکی منتظر ماند تا آثار رشد اقتصادی در اشتغال نمایان شود.
با این حال، به نظر می‌رسد اگر جریان رشد اقتصادی کشور در طول ماه‌های گذشته اتفاق افتاده و پایدار باشد، دستکم باید در گزارش فصل پاییز مرکز آمار ایران آثاری از رشد اقتصادی را در بهبود وضعیت بازار کار ایران مشاهده کرد؛ اما آمارها نشان می‌دهند در فاصله پاییز 92 تا پاییز 93، تعداد بیکاران مطلق کشور 119 هزارنفر افزایش یافته است.
اگر این مقایسه را بخواهیم با فصل تابستان امسال نیز داشته باشیم، تعداد بیکاران کشور تنها در مدت زمان یک فصل یعنی از تابستان تا پاییز 263 هزار و 473 نفر بیشتر شده است. با این وجود، در ماه‌های اخیر دولت گزارشاتی از ایجاد 400 هزار فرصت شغلی جدید در سال‌جاری خبر داده است که اگر این آمار را قابل قبول بدانیم، باید نتیجه گرفت در شرایط فعلی میزان ریزش نیروی کار و مشاغل دارای ناپایداری و فصلی در اقتصاد ایران از مشاغل پایدار و ایجاد فرصت‌های جدید بیشتر است.
به عبارت ساده‌تر، آنقدر که اقتصاد ایران شغل از دست می‌دهد، ایجاد نمی‌کند و این مسئله می‌تواند به ادامه وضعیت نامتعادل عرضه و تقاضای نیروی کار کشور و انباشت بیش از گذشته تقاضا برای کار دامن بزند.
رئیس کل بانک مرکزی در گزارشی که اخیرا برای دفاع از آمارهای رشد اقتصادی به مجلس ارائه کرده، گفته است: اعلام رشد اقتصادی 4/6 درصدی در فصل اول سال 93 پس از هشت فصل رشد منفی با طرح سئوالات و ابهاماتی همراه بوده است. به رغم تمامی ابهام‌ها و شبهات وارد شده باید تاکید کرد بانک مرکزی در پردازش حساب‌های ملی خود از شیوه‌ها و استانداردهای متعارف بین‌المللی بهره گرفته و به اصول حرفه‌ای خود در این زمینه کاملا پایبند بوده است.
علی ربیعی وزیر کار اخیرا اعلام کرده هر یک درصد رشد اقتصادی معادل 100 هزار اشتغال است؛ بنابراین باید آثار رشد اقتصادی 4/4 درصدی خود را به صورت 440 تا 500 هزارشغل جدید در آمارها نشان می‌داد نه اینکه با افزایش یکساله 119 هزار بیکار و یا با افزایش 263 هزار نفری تعداد بیکاران در فاصله تابستان تا پاییز امسال مواجه باشیم.