kayhan.ir

کد خبر: ۳۳۸۹۰
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۸
حضور زنگنه در جلسه غیرعلنی مجلس

راهکار‌های بودجه غیرنفتی بررسی شد

وزیر نفت با حضور در مجلس درباره نوسانات قیمت نفت توضیح داد و نمایندگان مردم راهکارهای تحقق بودجه غیرنفتی را بررسی کردند.


صبح دیروز و پیش از آغاز جلسه علنی مجلس، بیژن زنگنه به بهارستان رفت و در جلسه‌ای غیرعلنی با نمایندگان، درباره نوسانات بازار نفت و تاثیرات احتمالی آن بر اقتصاد ایران گزارش داد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه غیرعلنی روز یکشنبه کاهش وابستگی به قیمت نفت و تمهیدی برای قیمت نفت در بودجه 94 مورد بررسی قرار گرفت.
حسین امیری خامکانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به توضیحات زنگنه در جلسه غیرعلنی مجلس، گفت: وزیر نفت در این جلسه گزارشی از چرایی کاهش قیمت نفت و وضع موجود و همچنین گزارشی از اجلاس اخیر اوپک را ارائه کرد.
وی افزود: یکی از مباحثی که در این جلسه مطرح شد قیمت نفت بود که در بودجه 94 با 72 دلار بسته شده اما پس از آن ما شاهد کاهش قیمت نفت بوده‌ایم.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: یکی از سوالات این است که آیا می‌توانیم بودجه را با حداقل قیمت نفت تنظیم کنیم یا این‌که آن را از نفت رهایی داده و به عنوان یک پیشنهاد در بودجه قیمت نفت را صفر در نظر بگیریم.
براساس این گزارش، غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت نیز به خبرنگار ایسنا، گفت: در این جلسه تصمیم‌گیری درمورد قیمت نفت و برنامه‌ریزی برای آن مورد توجه قرار گرفت تا در جهت فرامین مقام معظم رهبری به منظور کاهش وابستگی به نفت تصمیمات لازم اتخاذ شود.
ابراهیم نکو نماینده مردم رباط‌‌کریم در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با فارس با اشاره به جلسه غیرعلنی مجلس اظهار داشت: در این جلسه سید مسعود میرکاظمی، غلامرضا تاجگردون و غلامرضا مصباحی‌مقدم سوالاتی را از وزیر مطرح کردند که چرا این وزارتخانه اقدامات لازم را برای جلوگیری از کاهش قیمت نفت صورت نداده است.
دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: وزیر نفت در پاسخ به سوال نمایندگان عنوان کرد که وزارت نفت کوتاهی در این زمینه نداشته و کاهش قیمت نفت تأثیری در بودجه سال آینده نخواهد داشت.
حجت‌الاسلام سیدحسن ابوترابی‌فرد در نطق پیش از دستور خود گفت: باید ظرفیت‌های درون نظام را افزایش داد و در سایه تقویت فرهنگ و در سایه استحکام اقتصاد ملی در پرتو توجه به تولید، مدیریت مصرف و مدیریت راه برون‌رفت از تنگناها را هموار کنیم.
نایب‌ رئیس مجلس اضافه کرد: تحریم و کاهش قیمت نفت نمی‌تواند راه را برای رسیدن ملت ایران به نقطه‌های اوج اقتدار با چالش روبه‌رو کند و ما می‌توانیم با تکیه بر درآمدهای واقعی، هزینه‌های واقعی کشور را مدیریت کنیم و بالاترین درآمد حاصل از فروش نفت خام را به صندوق توسعه ملی برای تبدیل شدن به موتور حرکت اقتصاد ایران تبدیل کنیم.
تصمیم انقلابی درباره بودجه غیرنفتی
حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در واکنش به سخنان پزشکیان گفت: قرآن هیچ وقت وحدت با منافقین و فتنه‌گران را توصیه نمی‌کند، بلکه قرآن فتنه را بزرگتر از قتل و اشد از آن می‌داند، آیا می‌توان با کسانی که خیمه سیدالشهداء را در روز عاشورا آتش زدند، وحدت کرد.
نماینده شاهین‌شهر اضافه کرد: می‌دانیم که برخورد با فتنه‌گران و کسانی که دشمنان مردم ایران از آن حمایت کردند، نیازمند بصیرت است،از این رو باید توجه داشت عاملان تفرقه کسانی بودند که آرای 40 میلیونی مردم را نادیده گرفتند.
وی با اشاره به توطئه کاهش قیمت نفت ادامه داد: ملت ایران به خوبی می‌داند فشارهای جدید در طرح عربی آمریکایی و صهیونیستی با هدف کاهش قیمت نفت برای محدود کردن حرکت پویا و بیداری اسلامی در منطقه از جمله عراق و لبنان و غزه و سوریه و بحرین و یمن و پیشرفت آن در دیگر نقاط است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین اضافه کرد: به مجلس پیشنهاد می‌کنم که با یک تصمیم انقلابی بودجه سال 94 را از نفت جدا کند تا هم دشمن مأیوس و هم طرحی نو در ریل اقتصاد کشور ایجاد شود.
استعفای اعضای کمیسیون اصل 90 قانون اساسی
حسین آذین سخنگوی کمیسیون اصل 90 قانون اساسی  گفت: در اصلاحیه آیین‌نامه داخلی مجلس برای تغییر ترکیب کمیسیون تلفیق بودجه، مصوب شد سه نماینده از کمیسیون‌های تخصصی و 9 نماینده از کمیسیون برنامه و بودجه به عضویت این کمیسیون درآیند اما گویا کمیسیون اصل 90 قانون اساسی که اعضای آن عضو هیچ کمیسیون دیگر نیستند به عنوان کمیسیون خاص و نه کمیسیون تخصصی تعریف شده و حق حضور در ترکیب کمیسیون تلفیق بودجه را ندارند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی علت استعفای شفاهی  دسته جمعی اعضای کمیسیون اصل 90 قانون اساسی را نارضایتی اعضا از این تفسیر هیئت رئیسه مجلس از آیین‌نامه داخلی مجلس دانست و خاطرنشان کرد: تفسیر هیئت رئیسه این است که کمیسیون اصل 90 کمیسیون تخصصی نیست؛ همین تفسیر موجب نادیده گرفته شدن حق ما در عضویت در کمیسیون تلفیق شده است از این رو اعضای کمیسیون تصمیم گرفتند در اعتراض به این نگرش و در اقدامی جمعی استعفای خود را تسلیم هیئت رئیسه مجلس کنند.
وی متذکر شد: برای حل این مشکل نیازی به اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس نیست، با اصلاح تفسیر و برداشت آقایان هیئت رئیسه مجلس از روح آیین‌نامه این مشکل حل می‌شود.
مصوبات روز گذشته مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی  روز گذشته بررسی جزئیات لایحه رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور را ادامه دادند و ماده 13 و 14 این لایحه را به تصویب رساندند.
وکلای ملت در ماده 13 لایحه مذکور به دولت اجازه دادند که از محل اعتبارات بودجه‌های سنواتی تا 50 درصد آن بخش از هزینه‌های تحقیقاتی یا ارتقاء وضعیت محیط زیستی به واحدهای تولیدی دارای مجوز یا پروانه بهره‌برداری را که منجر به کسب حق امتیاز تولید کالا یا خدمات یا ثبت اختراع از مراجع ذی‌صلاح داخلی یا بین‌المللی شده است، کمک کند.
 همچنین نمایندگان مجلس دوفوریت طرح اصلاح ماده 180 آیین‌نامه داخلی مجلس که در خصوص تغییر ترکیب کمیسیون تلفیق لایحه بودجه است را مورد بررسی قرار دادند.
بهارستان‌نشینان پس از استماع سخنان موافقان و مخالفان دوفوریت این طرح در نهایت با 104 رای موافق، 101 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 229 نماینده حاضر در صحن علنی پارلمان با بررسی فوری آن در مجلس مخالفت کردند.