3وزارت بهداشت هشدار داد
مصرف زیاد نمک عامل بیماری ایرانیان
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت مصرف زیاد نمک را عامل فشار خون، بیماریهای قلبی- عروقی، پوکی استخوان و سرطان معده بیان کرد.
به گزارش فارس، زهرا عبداللهی سرانه مصرف نمک در ایران را حدود 4/5 کیلوگرم در سال (10 تا 15 گرم در روز) یعنی 2 تا 3 برابر استانداردهای جهانی اعلام کرد و افزود: کاهش مصرف نمک تنها به بزرگسالان توصیه نمیشود و با توجه به اینکه ذائقه هر فرد از دوران کودکی شکل میگیرد نباید به غذای کودک زیر یک سال نمک اضافه شود تا ذائقه او به غذاهای شور عادت نکند.عبداللهی با بیان اینکه برخی محصولات مانند سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا، کنسروها، خیارشور و نیز تنقلات شور مانند چیپس، انواع فرآوردههای غلات حجیم شده و انواع سسها، حاوی مقادیر زیادی نمک هستند گفت: طبق بررسیها در صورتی که افراد تنها 3 گرم از مصرف روزانه نمک خود را کاهش دهند، بیماریهای قلبی- عروقی حدود 50 درصد کاهش خواهند یافت.
وی با اشاره به اینکه حدود نیمی از زنان بالای 45 سال و 90 درصد زنان بالای 75 سال به بیماری پوکی استخوان مبتلا میشوند گفت: یکی از دلایل این بیماری مصرف زیاد نمک است، البته این بیماری در مردان مسن نیز وجود دارد هر چند کمتر از زنان است به طوری که از هر 3 زن و از هر 12 مرد یک نفر مبتلا به پوکی استخوان میشوند.
این مقام وزارت بهداشت با اشاره به نقش مصرف نمک در سرطان معده که چهارمین سرطان رایج در جهان و در کشور ما از سرطانهای شایع است افزود: همیشه مصرف بالای نمک به معنی مصرف غذاهای شور نیست و درصد بالایی از نمکی که روزانه مصرف می کنیم، نمک پنهان است که درون مواد غذایی گوناگون وجود دارد.