کد خبر: ۳۳۸۴
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۰

پیکر دیپلمات شهید ایران در یمن به تهران منتقل شد

پیکر ابوالقاسم اسدی دیپلمات کشورمان که روز شنبه در یک اقدام تروریستی در صنعا به شهادت رسید روز گذشته به تهران منتقل شد.

پیکر ابوالقاسم اسدی دیپلمات کشورمان که روز شنبه در یک اقدام تروریستی در صنعا به شهادت رسید روز گذشته به تهران منتقل شد.
هواپیمای حامل پیکر ابوالقاسم اسدی دیپلمات شهید ایرانی در یمن روز دوشنبه در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست.
پیکر این شهید طی مراسمی و در میان اندوه خانواده و همکاران این شهید، مقامات ارشد وزارت امور خارجه از جمله محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه و حسین امیرعبداللهیان معاون عربی آفریقا وارد فرودگاه شد.
محمدجواد ظریف، در این مراسم، با خانواده شهید ابوالقاسم اسدی ابراز همدردی کرد.
همچنین، مراسم تشییع پیکر ابوالقاسم اسدی، دیپلمات کشورمان که در حادثه تروریستی در یمن به شهادت رسید صبح چهارشنبه از وزارت امور خارجه برگزار می‌شود.
در همین ارتباط حسین امیرعبداللهیان که در زمان ورود پیکر ابوالقاسم اسدی در فرودگاه مهرآباد حاضر شده بود، در جمع خبرنگاران گفت: تیمی از سوی وزارت امور خارجه برای بررسی جزئیات کار تعیین شده‌اند. در یمن هم تیمی در وزارت امور خارجه آن کشور مستقر شده‌اند و با مشارکت جهات مختلف قضایی و امنیتی کار را دنبال می‌کنند.
وی افزود: به زودی هیئتی برای بررسی جزئیات حادثه ترور شهید اسدی راهی صنعا خواهد شد. ما به تمامی طرف‌هایی که از جریان‌های تکفیری در منطقه حمایت می‌کنند هشدار می‌دهیم که با آتش، بازی نکنند.
امیر عبداللهیان خاطرنشان کرد: تدابیر لازم درباره امنیت دیپلمات‌های ایران در یمن اندیشیده شده است اما مسئله‌ای وجود دارد که بخشی از آن به شرایط موجود در یمن و بخش دیگر آن به برخی مداخلات و تحرکات تکفیری‌های مرتبط با برخی از جریان‌های خارجی برمی‌گردد.
در همین حال، «سهیلا اسدی» همسر «ابوالقاسم اسدی» دیپلمات ایرانی شهید شده در یمن در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اینکه از زمان آغاز اعتراضات در یمن شرایط امنیتی در این کشور به شدت شکننده است و غالبا افراد مسلح هستند، گفت که حاکمان یمن رابطه خوبی با ایران ندارند و تابع وهابیون عربستان هستند.
وی با بیان اینکه عربستان سعودی و القاعده مسئول شهادت دیپلمات ایرانی هستند، تاکید کرد که ابوالقاسم اسدی در روز شهادت اسیر کمین 6 فرد مسلح می‌شود که قصد ربودن وی را داشتند که پس از مقاومت وی این افراد مسلح به سمت وی تیراندازی می‌کنند و این دیپلمات زمانی که به بیمارستان آلمانی - یمنی منتقل شده بود با وجود خارج کردن طحالش، جانش را از دست داد.
وی تصریح کرد که تا زمانی که ریشه کفر (وهابیت) حضور دارد و خون شیعیان توسط تکفیری‌ها حلال دانسته می‌شود چنین اقدامات تروریستی ادامه خواهد داشت.
از سوی دیگر؛ ابوبکر القربی وزیر خارجه یمن در گفت‌وگو با النهار با اشاره به تماس‌هایش با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی‌اش برای انتقال پیام تسلیت ملت یمن به ملت ایران بیان کرد: این حادثه تروریستی و جنایتکارانه روابط تهران صنعا را هدف قرار داده است.
وی افزود: دستگاه‌های امنیتی به وظیفه خود در تعقیب و پیگرد جنایتکاران تا زمان دستگیری آنها و سپردن به دست عدالت ادامه خواهند داد.
القربی در پاسخ به این سوال که آیا در این خصوص تحقیقات مشترکی در حال انجام است، گفت: در صورتی که وزارت امور خارجه ایران درخواستی داشته باشد، یمن محافظه‌کاری در خصوص مشارکت در انجام تحقیقات ندارد.
همچنین دو کشور خواهان شکست دادن تمام تلاش‌هایی هستند که در جهت ضربه زدن به روابط دو کشورند.