کد خبر: ۳۳۶۴۱۲
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۲۰:۲۵

۳۰۰۰ شکایت علیه غول‌های شبکه‌های اجتماعی

دادگاه تجدیدنظر حوزه نهم آمریکا درخواست تیک‌تاک، گوگل، متا (اینستاگرام و فیس بوک) و اسنپ‌چت برای توقف هزاران شکایت درباره طراحی اعتیادآور شبکه‌های اجتماعی را رد کرد. دادگاه گفت استناد شرکت‌ها به بخش ۲۳۰ قانون ارتباطات برای مصونیت فوری، زودهنگام است. در نتیجه، بیش از ۳۰۰۰ پرونده علیه این شرکت‌ها می‌تواند ادامه یابد.
همزمان، دادگاه درخواست متا برای تعویق محاکمه‌ای از سوی دادستان‌های کل ۲۹ ایالت را نپذیرفت. این ایالت‌ها، متا (اینستاگرام و فیس بوک) را به سوءاستفاده از داده‌های کودکان، طراحی اعتیادآور برای جوانان و گمراه کردن مصرف‌کنندگان درباره ایمنی پلتفرم‌ها متهم کرده‌اند. این تصمیم چند روز پس از حکم نیومکزیکو برای پرداخت ۵۶۷ میلیون دلار به صندوق سلامت روان نوجوانان صادر شد.
پیش از این نیز، در پرونده‌های مشابه، دادگاه‌ها به تدریج میان محتوای کاربران و طراحی خود پلتفرم‌ها تفکیک قائل شدند. در ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، بخش‌هایی از هزاران دعوا علیه متا، گوگل، تیک‌تاک و اسنپ‌چت اجازه ادامه یافت. شاکیان می‌گفتند شرکت‌ها با ویژگی‌هایی مانند اسکرول بی‌نهایت، پخش خودکار و اعلان‌های مداوم، محصولاتشان را به‌گونه‌ای طراحی کرده‌اند که استفاده مداوم و کنترل‌ناپذیر را تقویت کند.

captcha