kayhan.ir

کد خبر: ۳۳۵۴۱
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۵

روسیاهی محیط‌زیست با هوای آلوده پایتخت

در حالی که در روزهای صاف تابستانی، مسئولان محیط‌زیست بر موج رسانه‌ جولان می‌دادند و با متهم کردن بنزین تولید داخل بر واردات بنزین وارداتی دامن می‌زدند، با فرا رسیدن پاییز و زمستان، این ادعاها رنگ باخت.

سرویس اجتماعی-

در ادامه اظهارات مسئولان در رابطه با وضعیت نامناسب هوای پایتخت، معاون پایش و نظارت محیط‌زیست اعلام کرد: هوای تهران در شرایط ناسالم قرار دارد.
محمد رستگاری روز گذشته در گفت‌وگو با تسنیم درخصوص آخرین وضعیت هوای تهران، اظهار داشت: براساس اطلاعات دریافتی از دستگاه‌های سنجش آلودگی، هوای تهران در شرایط ناسالم قرار دارد.
وی افزود: شاخص کیفیت هوای تهران درخصوص آلاینده با قطر کمتر از 2/5 میکرون روی عدد 118 قرار گرفته است و برای روز پنجشنبه نیز هوای تهران در مرز شرایط ناسالم قرار دارد.
رستگاری گفت: توصیه می‌شود بیماران قلبی، تنفسی، کودکان، سالمندان و بارداران از تردد غیرضروری در خیابان‌ها خودداری کرده و از فعالیت طولانی مدت در سطح شهر پرهیز کنند.
همچنین معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست از توقف مصرف سوخت مازوت در نیروگاه منتظر قائم به دلیل وارونگی هوا خبر داد.
سعید متصدی با اشاره به این که همچنان شاخص کیفیت هوای تهران در شرایط ناسالم قرار دارد از شهروندان خواست از ترددهای غیرضروری در شهر تا رفع شرایط پایداری جوی اقدام کنند.
سازمان هواشناسی کل کشور نیز اعلام کرد: نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی نشان می‌دهد به سبب ایجاد شرایط پایدار و سکون نسبی هوا در نیمه شمالی کشور، افزایش چگالی آلاینده‌های جوی در شهرهای صنعتی و بزرگ مانند تهران، اصفهان، اراک، کرج، تبریز و مشهد، سبب کاهش کیفیت هوا و دید افقی می‌‌شود.
انتقال حدود 400 بیمار تنفسی
 در یک روز به بیمارستان
در اثر این آلودگی‌ها بود که سخنگوی اورژانس تهران اعلام کرد تنها در روز دوشنبه 263 بیمار قلبی و 129 بیمار تنفسی به بیمارستان منتقل شده‌اند. حسن عباسی با اشاره به هوای آلوده این روزهای شهر تهران در توصیه‌ای به شهروندان گفت: گروه‌های در معرض خطر مانند کودکان و سالخوردگان و بیماران قلبی و تنفسی و خانم‌های باردار در صورت امکان در سطح شهر تردد نکنند و سایر افراد نیز از ماسک‌های فیلتردار استفاده کنند.
در کنار هشدارهای مکرر مسئولان در رابطه با آلودگی بی‌سابقه هوا در پایتخت، نگاهی بر علل وقوع چنین شرایطی راهگشا خواهد بود که متأسفانه از سوی مسئولان مربوط پیگیری نمی‌شود.
سلامتی دانش‌آموزان
 قربانی سیاسی‌کاری مسئولان
پس از افزایش روزهای آلوده، سرانجام مسئولان کمیته اضطرار آلودگی هوای پایتخت تشکیل شد و قرار شد مدارس در روزهای پایانی این هفته تعطیل شوند اما با مخالفت برخی مسئولان دولتی از جمله استانداری تهران، این تصمیم به سرانجام نرسید.
گفتنی است، این تصمیم در شرایطی گرفته شد که نماینده وزارت بهداشت درباره به خطر افتادن سلامت دانش‌آموزان هشدار داده بود.
خفگی تهران با بنزین وارداتی
از یک‌سال گذشته بود که پمپاژ خبری رسانه‌های جریانی خاص در دولت، علت آلودگی‌های گذشته را بنزین‌های تولید پتروشیمی‌های داخلی عنوان و بر لزوم واردات بنزین تأکید کردند.
اما بنزین وارداتی  هم کارساز نشد و نه تنها دردی از آلودگی هوای تهران رفع نکرد بلکه بر افزایش آلودگی هوای این کلانشهر دامن زد. در مقابل اصرارهای خانم ابتکار بر بالا بودن کیفیت بنزین‌های وارداتی و همچنین داشتن اسنادی درباره آلوده بودن بنزین پتروشیمی‌ها کمیسیون اصل 90 مجلس این ادعا را رد کرد.
در همین رابطه، عضو فراکسیون محیط‌زیست با اشاره به اینکه بنزین وارداتی مشکلات بسیار داشته و استاندارد لازم را ندارد و وزارت نفت پاسخگو نیست، گفت: در کنار سوخت موضوع صنایع آلاینده بسیار نگران‌کننده است که نظارت کافی دراین خصوص به چشم نمی‌خورد.
نظری مهر با اشاره به این که 70 درصد آلودگی هوای تهران به دلیل عدم استاندارد خودرو و سوخت است، اظهار داشت: اکنون استاندارد سوخت در کشور ناقص و نامناسب است همچنین صنایع اطراف تهران با مشکل رعایت استانداردها مواجه بوده که از چشم‌ها دور مانده است.