کارت زرد مجلس به وزیر صنعت نعمت زاده یک گام به استیضاح نزدیک شد
نمایندگان ملت در جلسه علنی دیروز از توضیحات وزیر صنعت، تجارت و معدن به سوالی در زمینه چرایی عرضه کالاهای استراتژیک به زیر قیمت بازار و نیز واردات کالاهای لوکس قانع نشده و به این ترتیب هشتمین کارت زرد بهارستان به وزیر صنعت رسید تا نعمت زاده با دریافت دومین کارت زرد به سهم خود یک گام به استیضاح نزدیک شود.
وکلای ملت با 102 رأی موافق، 89 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از 218 نماینده حاضر در جلسه از پاسخهای وزیر در مورد 2 سوال مطرح شده قانع نشدند.
موسویلارگانی از وزیر صنعت پرسید: چرا شرکت بازرگانی دولتی ایران بدون توجه به ذخایر استراتژیک کشور و نیازهای آینده اقدام به عرضه بیش از اندازه برخی اقلام اساسی با قیمتهای زیر قیمت بازار میکند؟ علت این اقدامات دور از تدبیر این شرکت چیست؟
همچنین زهره طبیبزاده در سؤال خود از نعمتزاده پرسید: چرا به این حجم از واردات بیرویه برنج و خودرو سواری لوکس در سال جاری اجازه ورود داده شده است:
وزیر صنعت پیش از این یک کارت زرد دیگر هم دریافت کرده بود که امروز دومین کارت زرد خود را از پارلمان اخذ کرد و بدین ترتیب در یک قدمی استیضاح قرار گرفت.
چرا به ذخایر کالاهای استراتژیک
توجهی نمیشود؟
حجتالاسلام سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی در توضیح سوالش از محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت پرداخت و اظهار داشت: در شرایطی که قیمت مصوب شکر سفید در سال 92 از سوی سازمان حمایت 1900 تومان تعیین شده بود و بازار شکر در دو هفته اول اسفند ماه به حدود 1800 تومان رسیده بود و بازار به دلیل واردات شکر با دلار ارزانقیمت و تعرفه صفر اشباع بوده است، شرکت بازرگانی دولتی در اقدامی تأملبرانگیز در اسفند 92، 5 هزار تن شکر سفید را به قیمت 1700 تومان در بورس کالا عرضه کرده است.
وی افزود: این در حالی است که در ابتدای اسفند ماه، موجودی شکر در کارخانجات یک میلیون و 77 هزار تن بوده که 569 هزار تن آن متعلق به دولت است و با در نظر گرفتن موجودی شکر در انبارها و بنادر، حداقل شکر انتقالی به سال 93 حدود یک میلیون و 500 هزار تن خواهد بود، آقای نعمتزاده چرا مدیران بازرگانی دولتی ایران به ذخایر کالاهای استراتژیک کشور و نیازهای آینده کشور توجه نمیکنند؟
در ادامه نماینده فلاورجان خاطرنشان کرد: اینکه گفته میشود در بورس کالا، شکر فروخته نمیشود، اصلا چنین چیزی صحت ندارد، برخی مردم به نان شبشان محتاج هستند اما ذخیرهای که دولت برای مواقع ضروری وارد کشور کرده به چه دلیلی 200 تومان پایینتر از نرخ مصوب به فروش میرسد تا یک عدهای سرمایهدار در کشور سرمایهدارتر شوند و عدهای بیچاره نیز بیچارهتر شوند؟
از ساخت موشک و ماهواره
تا واردات کالاهای لوکس
زهره طبیبزاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در توضیح سوال خود گفت: در 9 ماهه اول امسال 44 هزار و 647 خودروی سواری معادل 924 میلیون دلار وارد کشور شده است که عمدتا شامل خودروهای لوکس بوده است، واردات خودروهای لوکس در یک سال اخیر 30 درصد افزایش داشته است و ظاهرا 50 درصد پورشه گرانقیمت دنیا در ایران است.
وی با طرح این سوال که واردات نزدیک به 2 میلیارد دلاری برنج هندی در سال جاری از نظر شما ضربات جبران ناپذیری به برنجکاران زحمتکش کشورمان نیست؟، گفت: با توجه به محدودیتهای ارزی مجوز ورود ماشینهای لوکس به کشور به نفع مصالح ملی است یا اختلاف فاحش طبقاتی را به رخ محرومین و مستضعفین میکشد؟
طبیبزاده با تأکید بر اینکه همه آمار و اطلاعات را از گمرک گرفته است، گفت: نیاز کشور به برنج سالانه 700 هزار تن است، چرا در سال 92، 2 میلیون تن وارد شده است و چرا امسال 800 هزار تن دیگر وارد کردهاید. وی خطاب به وزیر صنعت ادامه داد: چرا صادقانه نمیگویید، ستاد تدابیر ویژه به شما اجازه ممنوع کردن واردات را میدهد و شما بر همین اساس اجازه ورود به کالاهای لوکس را نمیدهید، آیا خود، خویش را به خروج از قانون متهم میکنید؟
نعمت زاده: واردات را کاهش داده ایم
اطلاعات نمایندگان صحیح نیست
گفتنی است نعمت زاده در جلسه علنی و در پاسخ به نمایندگان گفت: در دورههای گذشته واردات بیرویه صورت گرفت و همین کمر کارخانجات قند و شکر را شکست اما اکنون ما میزان واردات را کاهش دادیم.
وی در پاسخ به تشکیکهای صورت گرفته در آمار ارائه شده وزارت صنعت اظهار داشت: ما اگر اشتباهی در آمار داشته باشیم آن را اصلاح میکنیم اما اطلاعات ما درست است و اطلاعات دوستان در این زمینه صحیح نیست و شاید از برخی روزنامهها و سایتها در آمده است.
نعمت زاده همچنین گفت: از بین کالاهای استراتژیک فقط واردات گندم افزوده شده که این اقدام نیز به دلیل مذاکرات و برخی موضوعات دیگر صورت گرفت. طی آن اقدام ذخیره استراتژیکی گندم کشور دو برابر شد البته برای تحقق این موضوع خرید داخلی نیز افزایش یافت.
مصوبات مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز رسیدگی به لایحه یک فوریتی خروج غیرتورمی از رکود را ادامه دادند و ماده 5 این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، در صورت عدم انجام تکالیف موضوع ماده 4 این قانون، مجازاتهایی نسبت به بانک یا مؤسسه اعتباری متخلف اعمال میشود.
بر اساس این مصوبه سود بانکها و مؤسسات اعتباری که منشأ آن فعالیتهای غیربانکی شامل بنگاهداری و نگهداری سهام باشد در سال 1395 با نرخ 28 درصد مشمول مالیات میشود. پس از آن، هر سال سه واحد به درصد نرخ مذکور افزوده میشود تا به 55 درصد برسد.
در بودجه دفاعی ۹۴ علامت روشنی
به دیگران بدهیم
رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز با اشاره به وجود مشکلات اقتصادی در کشور، اظهار داشت: تقویت قدرت ایران در علاج مشکلات اقتصادی کشور است. اگر تهدیدی برای ایران قابل ترسیم باشد در نحوه تدبیر امور اقتصادی کشور است و این همان جایی است که دشمن روی آن متمرکز شده است.
علی لاریجانی گفت: تهدید مهم نظامی خارجی امروز در مقابل ایران اسلامی وجود ندارد گرچه باید بنیه دفاعی خود را همیشه مطابق شرایط تقویت کنیم و من توصیه میکنم امسال در بودجه سال 94 با اهمیت دادن به بنیه دفاعی علامت روشنی به دیگران بدهیم و در همین جا لازم است از همت ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در رزمایش اخیر تشکر کنم.