کد خبر: ۳۳۴۱۱۰
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۴۰۵ - ۲۱:۵۲

حملات گسترده اوکراین به 15 نفتکش‌ و شناور روسیه در دریای آزوف

مقام‌های اوکراینی اعلام کردند پهپادهای تهاجمی آنها (بخوانید ناتو) شبانه ۱۵ شناور روسیه از جمله هفت نفتکش را در دریای آزوف هدف قرار داده‌اند.
اوکراین با حمایت نامحدودی که از ناتو دریافت می‌کند و با اعتماد به نفسی که از این پشت‌گرمی پیدا کرده، حملات خود را به منابع و زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه شدت بخشیده است. دیروز فرمانده نیروهای پهپادی اوکراین اعلام کرد: پهپادهای اوکراینی شامگاه شنبه، ۱۵ شناور روسی از جمله هفت نفتکش را در دریای آزوف هدف قرار دادند. «رابرت بروودی» در تلگرام نوشت: «با این حملات، تعداد شناورهای روسی هدف قرارگرفته در هشت روز گذشته به ۱۰۵ فروند رسید». طبق گزارش‌ها، ارتش اوکراین در هفته‌های اخیر بیش از ۴۰ نفتکش روسی را در دریای آزوف هدف قرار داده‌اند؛ اقدامی که کی‌یف آن را بخشی از کارزار خود برای مختل کردن تأمین سوخت نیروهای روسیه و منزوی کردن کریمه تحت کنترل مسکو توصیف می‌کند. ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین، شنبه اعلام کرد که کی‌یف در حال ایجاد یک فرماندهی «حملات دوربرد» در نیروهای مسلح خود است. به گفته او، کارزار حملات اوکراین به زیرساخت‌های انرژی و لجستیکی روسیه، مسکو را ناچار کرده صادرات گازوئیل را ممنوع و تردد کشتی‌ها در نزدیکی دریای آزوف، متصل به دریای سیاه، را محدود کند.
تغییرات اساسی در دولت اوکراین
از سوی دیگر گزارش‌ها نشان می‌دهد زلنسکی تغییرات اساسی را در بدنه دولت اوکراین انجام داده است. به گزارش تسنیم به نقل از رسانه‌های اوکراینی، زلنسکی در صفحه شخصی خود در ایکس  نوشت که او قصد دارد «یولیا زویریدنکو»، نخست‌وزیر، و رؤسای چندین سازمان اجرای قانون را تعویض و جایگزین کند. زلنسکی توضیح داد که اوکراین در حال تغییر استراتژی سیاسی خود است.طبق این طرح، هر حوزه کلیدی سیاست خارجی باید به یک فرد خاص، با تجربه گسترده واگذار شود. زلنسکی تاکید کرد: این فرد باید بتواند آنچه را که در سطح سران کشورها و دولت‌ها توافق کرده‌ایم و آنچه مردم اوکراین انتظار دارند، اجرا کند.  بسیاری از کارشناسان غربی بر این باور هستند که اوکراین هیچ شانسی برای پیروزی در جنگ با روسیه ندارند. در بین اعضای ناتو هم بین ضرورت کمک به اوکراین یا مذاکره با روسیه دودستگی ایجاد شده است.