8 توصیه ضد ریفلاکس
بدون توجه به شدت بیماری، نخستین قدم در کنترل آن، ایجاد تغییر در برخی عادات زندگی است.
حتما گاهی اوقات سوزش سردل را تجربه کردهاید و بنا به تجارب خود راهی برای کاهش درد ناشی از آن پیدا کردهاید. این حالت، احساس سوزش در قفسه سینه و گاهی اوقات در حلق است که به علت بازگشت اسید از معده به مری ایجاد میشود.
این هشت توصیه به کنترل این حالت به شما کمک خواهد کرد:
1- سیگار را ترک کنید:
سیگار بازگشت اسید را افزایش میدهد و بزاق شما را خنک میکند. بزاق به محافظت مری از اسید معده کمک میکند.
2- غذا را در وعدههای کوچک میل کنید:
این کار فشار وارده به اسفنگتر تحتانی مری را کاهش داده و از باز شدن دریچه و پس زدن اسید به مری جلوگیری میکند.
3- پس از صرف غذا دراز نکشید:
پس از خوردن غذا حداقل سه ساعت صبر کنید و سپس به رختخواب بروید یا چرت بزنید. در طول این مدت بیشتر مواد غذایی معده به روده کوچک تخلیه شده است و دیگر نمیتواند به مری بازگردد.
4- بعد از غذا ورزش نکنید:
پس از خوردن و پیش از پرداختن به فعالیتهای سنگین دو تا سه ساعت صبر کنید.
5- مصرف غذای چرب را کم کنید:
مطالعات نشاندهنده وجود یک ارتباط قوی بین مصرف چربی و بیماری ریفلاکس است. غذای چرب با شل کردن اسفنگتر تحتانی مری به اسید معده فرصت میدهد به مری وارد شود. چربی همچنین تخلیه معده را کند میکند بنابراین فرصت بیشتری را برای بازگشت به مری پیدا میکند.
6- این غذاها را نخورید:
این مواد شامل نوشیدنیهای کافئیندار، شکلات، پیاز و غذاهای ادویهدار است. این غذاها تولید اسید را افزایش داده و اسفنگتر تحتانی مری را شل میکنند. همچنین مصرف مرکبات، گوجه فرنگی و خوراکیهای حاوی سس گوجه فرنگی را محدود کنید. این مواد اسیدی هستند و قادرند مری ملتهب را تحریک کرده و علائم ریفلاکس را بدتر کنند.
7- وزن خود را کم کنید:
وزن اضافه، فشار مضاعفی را روی معده وارد میکند. در این حالت احتمال بروز سوزش سردل و بازگشت اسید بیشتر میشود. همچنین لباسهای تنگ نپوشید زیرا این نوع لباسها به معده فشار میآورد.
8- بالش بلند زیر سرتان بگذارید.
قسمت سر رختخواب یا تختخواب خود را حدود 15 تا 25 سانتیمتر بالا بیاورید. یا از دو بالش زیر سرتان استفاده کنید. این کار موجب ایجاد یک شیب تدریجی از سر تا پاها شده و به پیشگیری از بازگشت اسید به مری در هنگام خواب کمک میکند.