کد خبر: ۳۳۳۵۴۰
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۴۰۵ - ۲۱:۳۵
ادامه واکنش‌ها به توافق ننگین بیروت و تل‌آویو

نبیه بری: توافق بین لبنان و اسرائیل را نه تصویب می‌کنیم نه اجرا

 
سرویس خارجی-
در ادامه واکنش‌ها به توافق ننگین بیروت و تل‌آویو، رئیس پارلمان لبنان تأکید کرد که چارچوب توافقِ امضاشده میان دولت لبنان و (رژیم آپارتاید) اسرائیل، نه قابلیت تصویب دارد و نه امکان اجرای آن وجود دارد.
در شرایطی که رژیم آپارتاید اسرائیل همچنان به تجاوزهای نظامی، اشغال بخشی از خاک لبنان و نقض مکرر تعهدات پیشین ادامه می‌دهد، هرگونه چارچوب توافقی که بدون تضمین پایان اشغالگری و احقاق حقوق ملت لبنان تنظیم شود، بیش از آن‌که زمینه‌ساز صلح باشد، به ابزاری برای تثبیت خواسته‌های تل‌آویو تبدیل خواهد شد. از همین‌رو، عملکرد دولت غرب‌گرای لبنان در پیشبرد چنین روندی، با موجی از انتقادهای سیاسی و مردمی روبه‌رو شده و مخالفان معتقدند این چارچوب، امتیازهایی را در اختیار رژیم اسرائیل قرار می‌دهد که این رژیم در میدان نبرد از دستیابی به آنها ناکام مانده بود؛ همچنین این توافق در واقع نقشی هم در ایجاد خلل در تفاهم‌نامه ایران و آمریکا دارد که یکی از مفاد آن آتش‌بس در لبنان بود. 
غیرقابل تصویب و غیرقابل اجرا
نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، با رد قاطع چارچوب توافق امضاشده میان دولت لبنان و رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این چارچوب نه قابلیت تصویب در نهادهای قانونی لبنان را دارد و نه امکان اجرای آن فراهم است. وی با بیان این‌که این چارچوب خارج از منطق سیاسی و مغایر با مواضع کشورهای عربی و حتی بخش قابل‌توجهی از جامعه جهانی است، تأکید کرد: اکثریت لبنانی‌ها با آن مخالف هستند و هیچ زمینه واقعی برای موفقیت آن وجود ندارد. بری همچنین هشدار داد که ادامه پیگیری این چارچوب، فرصت‌هایی را که لبنان می‌توانست از مسیر مذاکرات منطقه‌ای به دست آورد، از میان خواهد برد.
بیانیه حزب‌الله
حزب‌الله لبنان نیز همزمان با ادامه تجاوزهای رژیم صهیونیستی، در بیانیه‌ای اعلام کرد که ارتش این رژیم با حملات هوایی، تخریب منازل مسکونی و انفجار در مناطق مختلف جنوب لبنان، همچنان به نقض آشکار آتش‌بس ادامه می‌دهد. در این بیانیه آمده است که مناطق نبطیه، میفدون، طیبه، حداثا، فرون و مجدل‌زون هدف حملات و عملیات تخریبی قرار گرفته‌اند. مقاومت اسلامی لبنان تأکید کرد تمامی این تخلفات را به‌طور دقیق رصد می‌کند و حق مشروع خود برای دفاع از ملت و حاکمیت لبنان را محفوظ می‌داند. یکشنبه‎‌شب بود که مرکز فوریت‌های پزشکی وابسته به وزارت بهداشت لبنان با انتشار بیانیه‌ای جدیدترین آمار تلفات انسانی حملات رژیم صهیونیستی را اعلام کرد. براساس این گزارش، مجموع آمار تجمیعی حملات از ۲ مارس تا ۲۸ ژوئن (یازده اسفند تا به امروز) به ۴هزار و ۲۴۷ شهید و ۱۲هزار و ۱۹۵ مجروح افزایش یافته است. گفتنی است، تشییع باشکوهی از شهیدان حزب‌الله هم در لبنان برگزار شد.