کد خبر: ۳۳۲۴۴۲
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۱:۰۴
رئیس سازمان پزشکی قانونی:

شناسایی شهدای جنگ ۱۲روزه با نرم‌افزار بومی پزشکی قانونی انجام شد

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: شناسایی پیکر شهدای جنگ ۱۲روزه با استفاده از روش DVI و نرم‌افزار بومی انجام شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، عباس مسجدی، رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور صبح یکشنبه در جلسه هیئت امنای مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با اشاره به پیشرفت‌ها و اقدامات این سازمان در سال‌های اخیر اظهار داشت: تلاش و حرکت سازمان پزشکی قانونی به سمت رسیدن به مرجعیت علمی در سطح منطقه است و در حال حاضر نیز از بسیاری کشورهای منطقه جلوتر بوده و در شرایط بهتری قرار دارد.
مسجدی افزود: در جنگ ۱۲روزه شاهد حملات ناجوانمردانه دشمن به منازل مسکونی و به شهادت رسیدن همه اعضای یک خانواده بودیم به نحوی که این عزیزان قابل شناسایی نبودند و پزشکی قانونی برای شناسایی آنان از روش DVI استفاده کرد.
وی با اشاره به ارائه توضیحات مربوط به این اقدام در همایش بین‌المللی پزشکی قانونی که چندی پیش در کشور ترکیه برگزار شد، تصریح کرد: در حالی‌که در این همایش از سوی برخی مسئولان و صاحب‌نظران پزشکی قانونی سایر کشورهای شرکت‌کننده به روش DVI به‌عنوان یک شیوه علمی در شناسایی و به‌صورت نظری اشاره می‌شد، این روش در کشور ما با نتایج بسیار قابل‌قبول در جنگ ۱۲‌روزه و با نرم‌افزار کاملا بومی به‌کار گرفته شده بود و ارائه گزارش آن در این همایش مورد استقبال و توجه حاضرین قرار گرفت.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور اظهار داشت: یکی دیگر از افتخارات پزشکی قانونی راه‌اندازی و ایجاد بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران از حدود ۱۵ سال پیش و عملیاتی‌شدن آن در سال‌های اخیر است که از سال ۱۴۰۰ و با به‌کارگیری کیت‌های داخلی شاهد جهشی چشمگیر در استخراج پروفایل ژنتیک نمونه‌های اخذ شده در آن بوده‌ایم، این در حالی است که بسیاری از کشورهای منطقه فاقد این بانک بوده یا راه‌اندازی آن را به‌طور کامل به شرکت‌های خارجی واگذاری کرده و برخی نیز طی سال‌های اخیر فرآیند ایجاد بانک ژنتیک خود را آغاز کرده‌اند.