کد خبر: ۳۳۱۱۱۲
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۱:۱۳
در زمستان 1404 رقم خورد

تورم ۶۵ درصدی تولید‌کننده پس از حذف ارز ترجیحی

تورم فصلی تولیدکننده در فصل زمستان سال گذشته ۲۴ و هشت دهم درصد و تورم نقطه به نقطه 65 درصد اعلام شد.
 به گزارش مرکز آمار، در فصل زمستان ۱۴۰۴، درصد تغییرات شاخص قیمت کل تولیدکننده نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۲۴ و هشت دهم درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۱۲ و هفت دهم درصد)، ۱۲ و یک دهم واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در فصل زمستان ۱۴۰۴ نسبت به فصل قبل، ۲۴ و هشت دهم درصد افزایش دارد. در این فصل بیشترین تورم فصلی با ۴۱ و چهار درصد مربوط به گروه «کشاورزی» و کمترین تورم فصلی با هفت دهم درصد مربوط به گروه «تولید، انتقال و توزیع برق» است.
در فصل زمستان ۱۴۰۴، درصد تغییرات شاخص قیمت کل تولیدکننده نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۶۵ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۵۲ و دو دهم درصد)، ۱۲ و هشت دهم واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی تولیدکنندگان به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در فصل زمستان ۱۴۰۴ نسبت به فصل مشابه سال قبل، ۶۵ درصد افزایش دارد. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۸۸ و 9 دهم درصد مربوط به گروه «کشاورزی» و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۳۳ درصد مربوط به گروه «تولید، انتقال و توزیع برق» است.
در همین دوره زمانی، درصد تغییرات شاخص قیمت کل تولیدکننده در چهار فصل منتهی به فصل زمستان ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۵۱ و دو دهم درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴۵ درصد)، شش و دو دهم واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در چهار فصل منتهی به فصل زمستان ۱۴۰۴ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۵۱ و دو دهم درصد افزایش دارد. در این فصل بیش‌ترین تورم سالانه با ۶۵ و هشت دهم درصد مربوط به گروه «تولید، انتقال و توزیع برق» و کمترین تورم سالانه با ۴۴ و نیم درصد مربوط به گروه «خدمات» است.