کد خبر: ۳۳۰۹۸۶
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۱:۱۱
سرگردانی 1500 کشتی در خلیج ‌فارس

هند: هیچ مسیر جایگزینی برای تنگه هرمز وجود ندارد

موسسه ‌تانکر ترکرز که به آمریکا برای رهیابی محموله‌های نفتی ایران کمک می‌کند، اعلام کرد: در روزهای گذشته، سه فروند نفتکش محاصره آمریکا را شکستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «آرسنیو دومینگز» دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی اعلام کرد: تقریباً 1500 کشتی به دلیل بسته شدن مداوم تنگه هرمز از 
28 فوریه (روز شروع تجاوز آمریکا به کشور) در خلیج‌فارس سرگردان هستند.
 در حال حاضر، حدود 20 هزار خدمه و حدود 1500 کشتی در آب‌های خلیج‌فارس گرفتار شده‌اند. ضمن اینکه حمل‌ونقل دریایی بیش از 80 درصد از کالاهای مصرفی جهان را حمل می‌کند.
در این بین، خبرگزاری هندی ANI به نقل از «آپش کومار شارما»، مدیر کشتیرانی وزارت بنادر و آبراه‌های هند، چهارشنبه در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد که این وزارتخانه تاکنون بازگرداندن نزدیک به 3000 دریانورد هندی از منطقه خلیج‌فارس را تسهیل کرده است و 23 نفر از این دریانوردان در 48 ساعت گذشته به کشور بازگردانده شده‌اند.
وی توضیح داد که برخی شرکت‌های نفتی کشتی‌هایی با پرچم هند را برای حمل محموله‌های خود اجاره می‌کنند که تعداد آنها حدود 13 شرکت است و در 48 ساعت گذشته هیچ گزارشی از هیچ حادثه‌ای مربوط به کشتی‌های با پرچم هند یا کشتی‌های خارجی با خدمه هندی دریافت نشده است. وی گفت: وزارتخانه‌های مربوطه در حال بررسی راه‌هایی برای بازگرداندن جریان عادی تجارت هستند و متأسفانه هیچ مسیر جایگزینی از طریق دماغه امید نیک به تنگه هرمز وجود ندارد.
محاصره‌شکنی ایرانی‌ها
گفتنی است اگرچه از یک‌سو تردد از تنگه هرمز تقریبا صفر است و از سوی دیگر آمریکایی‌ها ایران را محاصره دریایی کرده‌اند، اما گزارش‌ها از شکسته شدن محاصره از سوی کشتی‌های ایرانی حکایت دارد. 
به گزارش خبرگزاری فارس؛ بر اساس پایش ماهواره‌ای تحرکات کشتی‌ها توسط شرکت رهیابی محموله‌های دریایی، تنکرترکرز، طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، سه نفتکش متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران خط محاصره آمریکا را شکسته و وارد آب‌های ایران شده‌اند. این نفتکش‌های خالی، در مجموع ظرفیت حمل پنج میلیون بشکه نفت خام ایران را دارند. پیش از این، زمانی‌که ترامپ گفت ظرفیت ذخیره‌سازی ایران پر شده و خط لوله‌هایش از درون منفجر می‌شوند، همین شرکت اعلام کرد که ایران یک ماه و نیم ظرفیت ذخیره‌سازی دارد مشروط بر اینکه نفتکش خالی دیگری محاصره را نشکند. از آن زمان، چندین ابرنفتکش از محاصره رد شده و وارد جزیره خارک 
شده‌اند.
بنا بر اعلام این شرکت، عبور دو فروند از این سه نفتکش در تصاویر ماهواره‌ای مشاهده شده‌اند، به صورت بصری تایید شده‌ است.
اما تانکر ترکرز که سابقه کمک به آمریکا در رهیابی محموله‌های نفتی ایران را دارد، می‌گوید که نفتکش سوم بر روی سامانه موقعیت‌یاب آنلاین (AIS) در نزدیکی سواحل شناص عمان یعنی حدود ۲۵۴ مایل دریایی (۴۷۰ کیلومتر) در غرب خط محاصره دیده شده اما هنوز تایید بصری دریافت نکرده است.
روز پنجشنبه هم شناور VINA/VALLEY که مرتباً ال‌پی‌جی ایران را به یمن تحویل داده است، موفق شد از محاصره آمریکا عبور کند و با سیستم شناسایی فعال(AIS) وارد تنگه هرمز شود.
دیروز هم اعلام شد یک ابر نفتکش دیگر ایران وارد تنگه هرمز شده است. ورود نفتکش‌های خالی، زمان بیشتری را برای ذخیره‌سازی و تولید نفت ایران فراهم می‌کند.
آمادگی ایران برای خدمات‌رسانی 
به کشتی‌های تجاری 
همزمان با تحولات خلیج‌فارس، سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران هم با صدور پیامی رسمی خطاب به فرماندهان کشتی‌های تجاری حاضر در تنگه هرمز و آب‌های منطقه، آمادگی کامل بنادر کشور برای ارائه خدمات عمومی دریایی، پشتیبانی فنی و خدمات بهداشتی و پزشکی را اعلام کرد.
بر اساس این پیام، تمامی کشتی‌های در حال تردد در آب‌های منطقه، به‌ویژه شناورهای مستقر در آب‌های سرزمینی و لنگرگاه‌های ایران، می‌توانند در صورت نیاز از خدماتی نظیر تأمین آذوقه، سوخت، خدمات بهداشتی و پزشکی و همچنین اقلام مجاز مورد نیاز تعمیراتی بهره‌مند شوند.
این پیام از طریق شبکه‌های مخابرات دریایی و سامانه‌های VHF منطقه، روزی سه نوبت و به مدت سه روز متوالی اعلام می‌شود.