کد خبر: ۳۳۰۷۳۶
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۰:۳۵
وزیر آموزش ‌و پرورش خبر داد

تعمیر ۸۰۰ مدرسه آسیب‌دیده در جنگ تحمیلی سوم

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به جبران آسیب‌های آموزشی، از بازگشت ۸۰۰ مدرسه آسیب‌دیده به چرخه آموزش خبر داد و بر تقویت نقش مردم در مدیریت مدارس تأکید کرد.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش‌وپرورش، علیرضا کاظمی از پیام دلگرم‌کننده رهبر معظم انقلاب و حمایت دولت از آموزش‌وپرورش قدردانی کرد و گفت: این پیام خلأ دیدار حضوری امسال را تا حد زیادی جبران کرد و موجب دلگرمی جامعه بزرگ فرهنگیان شد. در این پیام سه نکته اساسی مورد توجه قرار گرفت که یکی از مهم‌ترین آنها تأکید بر جایگاه جامعه بزرگ تعلیم و تربیت به عنوان حلقه اصلی نبرد فرهنگی کشور بود.
کاظمی با اشاره به بخش دیگری از پیام رهبر معظم انقلاب مبنی بر افزایش تعامل خانواده‌ها و مردم در اداره مدارس، گفت: این موضوع هم‌اکنون در دستورکار شورای عالی آموزش‌وپرورش قرار دارد و تاکنون در سه جلسه تخصصی مورد بررسی قرار گرفته است. وزارت آموزش‌وپرورش در پی آن است که همه مدارس کشور، حتی مدارس روستایی و عشایری، به سمت هیئت ‌امنایی ‌شدن حرکت کنند.
وی توضیح داد: در الگوی جدید، هیئت امنای مدارس متشکل از معلمان، اولیا، استادان، صاحب‌نظران و افراد اثرگذار محلی خواهد بود تا در مدیریت، برنامه‌ریزی و ارتقای کیفیت آموزشی مدارس نقش‌آفرینی کنند. کلیات این طرح مورد تأیید اعضای شورای عالی آموزش‌وپرورش قرار گرفته و جزئیات آن همچنان در دست بررسی است و پیش‌بینی می‌شود طی دو تا سه جلسه آینده نهایی شود تا در سطح کشور قابلیت اجرا پیدا کند.
وزیر آموزش‌وپرورش درباره وضعیت مدارس آسیب‌دیده در جنگ اخیر، گفت: حدود هزار و 200 واحد آموزشی و اداری آسیب دیدند که از این تعداد نزدیک به هزار واحد، مدرسه بودند. همچنین حدود ۲۰ مدرسه بین ۷۰ تا ۱۰۰درصد تخریب شده‌اند و نیازمند بازسازی کامل هستند.
کاظمی افزود: از مجموع حدود هزار مدرسه آسیب‌دیده، تاکنون حدود ۸۰۰ مدرسه به چرخه آموزش بازگشته‌اند و تعمیرات لازم در آنها انجام شده است. همچنین بازسازی حدود ۲۰۰ مدرسه باقی‌مانده نیز با سرعت در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود برای مهر ۱۴۰۶ آماده بهره‌برداری شوند.
وی با قدردانی از مشارکت خیرین مدرسه‌ساز گفت: میزان کمک خیرین در سال‌های اخیر روندی افزایشی داشته است؛ به‌گونه‌ای که از ۱۱هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۶هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ و ۲۵هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ رسیده است.