کد خبر: ۳۳۰۳۳۵
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۱:۱۷

دیلی بیست: توئیت‌های صبح زود ترامپ نشانه به‌هم ریختگی درونی اوست

سرویس خارجی-
وب‌سایت خبری- تحلیلی «دیلی‌بیست» در گزارشی با اشاره به توئیت‌های نیمه‌شب و صبحگاهی ترامپ نوشته است این پیام‌ها نشان‌دهنده ذهن آشفته و تنش‌های درونی اوست.
رئیس‌جمهور پدوفیل آمریکا این روزها بابت شکستی که در جنگ با ایران متحمل شده و خسارت‌هایی که به اقتصاد آمریکا و جهان وارد کرده، تحت فشار شدیدی است. کارشناسان، رسانه ها، مقامات و حتی مردم آمریکا وی را مقصر این شکست و خسارات می‌دانند. نتایج نظرسنجی جدید رویترز نیز نشان می‌دهد، ۷۷درصد آمریکایی‌ها ترامپ را مسئول افزایش بهای بنزین و هزینه‌های زندگی خود می‌دانند. بدین ترتیبد جنگ ایران خواب را از چشمان وی ربوده است. تصاویری که این روزها از وی منتشر می‌شود نیز نشان می‌دهد که وی شب‌ها نمی‌تواند بخوابد! و به جای آن اقدام به انتشار پی‌درپی پیام در شبکه‌های مجازی می‌کند.
جمعه‌شب به وقت ایران رسانه‌ها تصویری از او منتشر کردند که در میانه یک نشست رسمی در کاخ‌سفید پشت میزش و در حضور خبرنگاران چرت می‌زند. او که بارها جو بایدن را به علت خواب‌آلود بودن مسخره کرده بود، حالا خودش به همین علت به‌شدت مورد تمسخر قرار گرفته است. بایدن هم در واکنش به این وضعیت وی را بدترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا خواند.
وب‌سایت خبری- تحلیلی «دیلی‌بیست» هم در گزارشی با اشاره به فعالیت‌های آنلاین ترامپ در شبکه‌های اجتماعی نوشته است: مطالبی که ترامپ حدود 3 بامداد در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کند «بازتاب فشارهای سیاسی و تنش‌های درونی او است». براساس این گزارش رفتارهای رادیکال رئیس‌جمهور پدوفیل آمریکا و انتشار بیش از حد پیام در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد او تحت تاثیر جنگ با ایران و فشارهای داخلی دچار فروپاشی روانی شده است. به نوشته دیلی‌بیست ترامپ ساعت 3 بامداد کاملاً دچار فروپاشی می‌شود طوری که ظرف فقط سه ساعت 18 پُست پیاپی در شبکه اجتماعی خودش منتشر می‌کند.
حمله به دشمن خیالی در نیمه‌های شب!
طبق گزارش دیلی‌بیست، این اقدام، رفتار مردی است که کنترل خود را بر تعادل روانی و شناختی خود از دست داده است، طوری که در اوج به‌هم‌ریختگی و انفعال، به دشمنان خیالی حمله‌ور می‌شود. دیلی‌بیست به نقل از کارشناسان و تحلیلگران افزود، این رفتارها نشان‌دهنده بحران داخلی عمیقی است چرا که نشان می‌دهد ترامپ با ترکیبی از خشم و پراکندگی افکار دست‌وپنجه نرم می‌کند و به جای ارائه راه‌حل برای بحران‌هایی که دولتش با آنها مواجه است، به تکرار ادعاهای اثبات‌نشده و توهین به دشمنان سیاسی خود می‌پردازد و همین مسئله موجب تخریب وجهه و تضعیف جایگاه او در صحنه سیاسی آمریکا می‌شود.
لذا با شکست در میدان، ترامپ و تیم عملیات رسانه‌ای وی به ترفند جدیدی روی آورده‌اند و آن القای وجود اختلاف در بین مقامات سیاسی و نظامی کشورمان است و این در حالی است که این خود دولت ترامپ است که گرفتار اختلاف و چنددستگی است طوری که، طی چند ماه گذشته ده‌ها مقام نظامی، سیاسی و امنیتی دولت ترامپ برکنار یا مجبور به استعفا شده‌اند. 
ایرانی‌ها متحدند
دروغ وجود اختلاف و دودستگی در بین مقامات ایرانی را حتی خود رسانه‌های غربی هم باور نکرده‌اند. در همین راستا گاردین در گزارشی لفاظی‌ ترامپ درباره اختلاف داخلی در ایران را دروغ دانسته و نوشته است: ادعاهای ترامپ درباره اختلاف شدید در رهبری ایران، براساس داده‌های واقعی، نیست و تهران با وجود ترور تعدادی از رهبران ارشد خود، انسجام نهادی آشکاری از خود نشان داده است. به گزارش تسنیم «پاتریک وینتور»، نویسنده روزنامه گاردین در تحلیل خود در این زمینه نوشته است: تکرار ادعاهای ترامپ درباره «اختلافات دیوانه‌وار در ایران، فاقد انسجام و غیرواقعی است، به‌ویژه که او قبلاً درباره محدودیت دانش خود از رهبری جدید ایران صحبت کرده بود». این روزنامه به ‌نقل از کارشناسان غربی تأکید کرد که ایران در سال‌های اخیر به‌ سمت الگوی رهبری جمعی‌تر حرکت کرده است، که منجر به کاهش تمرکز تصمیم‌گیری و بازتوزیع نقش‌ها در نهادهای حکومتی می‌شود و ثبات سیاسی را تقویت می‌کند. براساس این گزارش، این تحول در نتیجه توانایی نظام ایران برای جذب و خنثی کردن ضربات برجسته است، زیرا ترور رهبران برجسته منجر به اختلال ساختاری نشده است، بلکه نهادها توانایی خود را برای ادامه کار به‌صورت روان، براساس مکانیسم‌های سازمانی انعطاف‌پذیرتر و منسجم‌تر نشان داده‌اند.
خبرگزاری آمریکایی ای‌بی‌سی‌نیوز هم در گزارشی با اشاره به این موضوع نوشته است ادعاهای ترامپ اختلافی در فرآیند تصمیم‌گیری در ایران وجود ندارد. ای‌بی‌سی‌نیوز در گزارش خود می‌افزاید: هیچ مدرک روشنی دال بر اختلاف در فرآیند تصمیم‌گیری در ایران وجود ندارد و اختلافات ممکن است به صورت ظاهری باشد. به گفته نویسنده این گزارش، مشکل این نیست که چه کسی در مورد ایران تصمیم می‌گیرد، بلکه مشکل عدم تمایل به امتیازدهی است. در این گزارش آمده است دونالد ترامپ، ادعا کرده «ایران در تشخیص رهبر خود با مشکل مواجه است و بین تندروها و میانه‌روها درگیری داخلی وجود دارد.» در طول هفته گذشته، او بارها ادعا کرده که «در رهبری کشور ایران اختلافات یا شکاف‌هایی وجود دارد» تا عدم پیشرفت در مذاکرات را توضیح دهد. اما ای‌بی‌سی‌نیوز با منابع متعددی که در حوزه امنیت و سیاست فعالیت دارند و همچنین رئیس سابق شاخه ایران در بخش تحقیق و تحلیل در اطلاعات نظامی اسرائیل صحبت کرده است که همگی تصویر بسیار متفاوتی را ترسیم می‌کنند. دیدگاه کلی این است که تصمیم‌گیری در ایران دیگر مانند قبل از جنگ نیست و اجماع بر این است که علی‌رغم گفته‌های ترامپ، شکاف بزرگی بین جناح‌های مختلف درون ایران وجود ندارد. یک منبع سیاست منطقه‌ای که از اطلاعات اطلاعاتی آگاه است به این رسانه می‌گوید: «ممکن است در نظام ایران اختلافاتی در رویکرد وجود داشته باشد، اما هیچ مدرک روشنی از شکاف در سطح تصمیم‌گیری‌های اصلی وجود ندارد».
روزنامه انگلیسی دیلی‌تلگراف هم در گزارشی با اشاره به دروغ‌های ترامپ در زمینه وجود اختلاف در سطح تصمیم‌گیری نظام ایران نوشته است: تلاش دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای ایجاد شکاف بین «میانه‌روها» و «تندروها» احتمالاً شکست خواهد خورد. دیلی‌تلگراف در گزارش خود تصریح کرده است: ترامپ اشتباه می‌کند، حکومت ایران در مورد جنگ دچار اختلاف نیست.
روی یک میلیارد دلار ضرر
روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» نیز در گزارشی به هزینه‌های کمرشکن جنگ برای آمریکا پرداخته و نوشته است: جنگ ایران بخش قابل‌توجهی از ذخایر مهمات ارتش آمریکا را تخلیه کرده و آمادگی فرماندهی‌های منطقه‌ای را برای مقابله با رقبایی مانند روسیه و چین کاهش داده است . 
در این گزارش آمده است: آمریکا حدود 1100 فروند موشک جی‌ای‌اس‌اس‌ام (نزدیک به کل ذخیره باقی‌مانده)، بیش از 1000 فروند تاماهاوک (10 برابر خرید سالانه)، بیش از 1200 فروند پاتریوت (قیمت 4میلیون دلاری) و بیش از 1000 فروند پرسیژن استرایک و آتکمز استفاده کرده است. به نوشته نیویورک‌تایمز هزینه جنگ تاکنون بین 28 تا 35 میلیارد دلار برآورد می‌شود؛ حدود یک‌میلیارد دلار در روز. در دو روز اول جنگ به تنهایی، ارتش 5.6 میلیارد دلار مهمات مصرف کرده است.کارشناسان به نیویورک‌تایمز گفته‌اند برخی مهمات حیاتی قبل از جنگ کمبود داشتند و اکنون حتی کمتر شده‌اند و بازگرداندن ذخایر به اندازه قبلی «ممکن است سال‌ها طول بکشد».
نیویورک‌تایمز نتیجه می‌گیرد که جنگ ایران نه‌تنها ذخایر راهبردی مهمات آمریکا را به سطح نگران‌کننده‌ای کاهش داده، بلکه با انتقال تجهیزات از آسیا به خاورمیانه، یک پنجره آسیب‌پذیری جدی در برابر روسیه و چین ایجاد کرده است. هزینه روزانه یک‌میلیارد دلاری نیز فشار مضاعفی بر بودجه پنتاگون وارد می‌کند. در همین راستا گزارش اندیشکده مطالعات استراتژیک و بین‌المللی(CSIS) هم نشان می‌دهد جنگ با ایران برای آمریکا نه‌تنها میلیاردها دلار هزینه داشته، بلکه جدید، بخش قابل‌توجهی از ذخایر تسلیحات دقیق و گران‌قیمت این کشور را نیز مصرف کرده است.