kayhan.ir

کد خبر: ۳۲۸۹۶
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۶

جزئیات برداشت گاز از پارس‌جنوبی

577 میلیارد متر مکعب گاز شیرین از آغاز به بهره‌برداری رسیدن فازهای ابتدایی پارس‌جنوبی از این میدان گازی مشترک با قطر تولید شده است.


همچنین طی این مدت بیش از یک میلیارد و 11 میلیون بشکه میعانات گازی از کلیه فازهایی که به بهره‌برداری رسیده تولید شده که بخشی از آن صادر شده و موجب ارزآوری برای کشور شده است.
میزان تولید اتان و گوگرد نیز به ترتیب معادل 6/7 و 5/5 میلیون تن بوده که بخشی از این اتان به عنوان خوراک در اختیار واحدهای پتروشیمی منطقه قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، میزان تولید پروپان و بوتان نیز به ترتیب معادل 5/5 و 3/7 میلیون تن بوده که در واقع از ابتدا تاکنون به بهره‌برداری رسیدن فازهای 10‌گانه پارس‌جنوبی در 5 پالایشگاه مستقل کلیه این محصولات تولید شده است.
بر این اساس عملیات پالایشگاه فاز یک در بهمن ماه سال 1376 به شرکت ایرانی پتروپارس واگذار شده و راه‌اندازی این فاز در تیر ماه سال 1382 آغاز و در آبان ماه سال 1383 به طور رسمی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
همچنین عملیات توسعه فازهای دو و سه میدان گازی پارس‌جنوبی در مهر ماه سال 1376 به شرکت فرانسوی توتال واگذار شد که با پایان عملیات توسعه در تیر ماه سال 1383 به طور کامل مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
توسعه فازهای چهار و پنج میدان گازی پارس جنوبی نیز در مرداد ماه سال 1375 به کنسرسیومی متشکل از شرکت ایتالیایی انی، پتروپارس و نیکو واگذار شد که این فاز نیز در بهمن ماه سال 1383 تکمیل و بهره‌برداری شد.
توسعه فازهای 6، 7 و 8 این میدان مشترک گازی در بهمن‌ماه سال 1382 به صورت قرارداد بیع متقابل توسط کنسرسیومی متشکل از شرکت ایرانی پتروپارس، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و دو شرکت ژاپنی و یک شرکت کره‌ای آغاز و در مهر ماه سال 1387 به بهره‌برداری رسید.
توسعه فازهای 9 و 10 این میدان گازی به کنسرسیومی متشکل از شرکت‌هال GS، مهندسی و ساختمان صنایع نفت و مهندسی ساخت و تاسیسات دریایی واگذار شد که در شهریور ماه سال 1387 واحدهای تصفیه گاز در سرویس قرار گرفت و در اردیبهشت 1388 با راه‌اندازی واحدهای فرآیندی این فازها نیز به طور کامل به بهره‌برداری رسید.