کد خبر: ۳۲۸۷۰۴
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۰

گزارش واشنگتن پست از کمبود ذخائر دفاع موشکی و دریایی در پنتاگون(خبر ویژه)

مقام‌های پیشین پنتاگون می‌گویند دو سامانه حیاتی برای دفاع از نیروهای آمریکایی در برابر موشک‌های بالستیک ایران یعنی رهگیرهای سامانه دفاع موشکی تاد و سامانه‌های موشکی پاتریوت، در عملیات‌های اخیر خاورمیانه به‌طور گسترده مصرف شده‌اند. نیروی دریایی آمریکا نیز با محدودیت ذخایر موشک‌های استاندارد برای حفاظت از هزاران نیروی خود مواجه است.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، در حالی‌که دونالد ترامپ گزینه حمله به ایران را بررسی می‌کند، ژنرال دن کین درباره کمبود مهمات، فرسایش ذخایر دفاعی به‌دلیل حمایت از اسرائیل و اوکراین و نبود پشتیبانی متحدان هشدار داده است. عالی‌ترین مقام نظامی پنتاگون به دونالد ترامپ و دیگر مقام‌های ارشد هشدار داده که کمبود مهمات حیاتی و نبود پشتیبانی متحدان می‌تواند خطرات چشمگیری برای این عملیات و نیروهای آمریکایی ایجاد کند.
ژنرال دن کین، در نشستی با حضور دونالد ترامپ و مشاوران او نگرانی‌های خود را بیان کرده و هشدار داده که هرگونه عملیات گسترده، با موانع جدی روبه‌رو خواهد شد، زیرا ذخایر مهماتی در پی دفاع مداوم از اسرائیل و حمایت از اوکراین به‌طور محسوسی کاهش یافته است. ژنرال دن کین در نشست‌های این ماه در پنتاگون نیز درباره ابعاد هرگونه کارزار علیه ایران، پیچیدگی‌های ذاتی آن و احتمال تلفات نیروهای آمریکایی ابراز نگرانی کرده است. 
به گفته یک منبع مطلع که با واشنگتن پست صحبت کرده است، دیدگاه‌های ژنرال دن کین در داخل دولت از وزن قابل‌توجهی برخوردار است، زیرا او پیش‌تر نظارت بر اجرای عملیات حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران و یورش به ونزوئلا را برعهده داشته است. یک مقام پیشین وزارت دفاع به واشنگتن پست گفت که نابودی برنامه موشکی ایران مستلزم هدف قرار دادن صدها نقطه در کشوری است که مساحت آن بیش از سه برابر عراق است. اما اگر هدف، براندازی در ایران باشد دامنه عملیات به‌مراتب وسیع‌تر خواهد شد و شمار اهداف بالقوه می‌تواند به هزاران نقطه برسد؛ این مقام پیشین هشدار داده که چنین کارزاری ممکن است هفته‌ها یا حتی ماه‌ها ادامه یابد، به حجم بسیار بیشتری از مهمات نیاز داشته باشد و نیروهای آمریکایی را در معرض تلافی جویی شدیدتری قرار دهد.
با این حال، ترامپ اذعان کرده است که گزینه یک حمله محدود را نیز بررسی می‌کند؛ حمله‌ای که هدف آن افزایش فشار بر تهران برای دستیابی به توافقی در زمینه محدودسازی برنامه هسته‌ای است. در داخل دولت آمریکا، دیدگاه‌ها درباره حمله محدود یکدست نیست. برخی مقام‌ها با این گزینه مخالف‌اند، زیرا معتقدند چنین اقدامی می‌تواند زنجیره‌ای پیش‌بینی‌ناپذیر از اقدامات تلافی‌جویانه را آغاز کند و پاسخی مرگبار را رقم بزند. متحدان منطقه‌ای آمریکا نیز نگران پیامدهای چنین اقدامی هستند. کشورهای عربی اطلاع داده‌اند اجازه نخواهند داد از پایگاه‌های‌شان برای حمله استفاده شود. تهدید تهران مبنی بر تلافی علیه هر کشوری که از عملیات آمریکا حمایت کند، پرسش‌هایی جدی درباره امکان تضمین حق عبور هوائی ایجاد کرده است. یکی از مقام‌های پیشین پنتاگون پرسیده است چگونه می‌توان عملیاتی با این ابعاد را اجرا کرد، به‌ویژه اگر کشورهای عربی اجازه عبور هوائی ندهند؟
در سطح عملیاتی، محدودیت‌های تسلیحاتی نیز مطرح است. دو سامانه حیاتی برای دفاع از نیروهای آمریکایی در برابر موشک‌های بالستیک ایران یعنی رهگیرهای سامانه دفاع موشکی تاد و سامانه‌های موشکی پاتریوت در عملیات‌های اخیر خاورمیانه به‌طور گسترده مصرف شده‌اند.
ایالات متحده سالانه تنها چند صد فروند از هر یک از این سامانه‌های دفاعی تولید می‌کند؛ رقمی بسیار کمتر از سطح موردنیاز در صورت آغاز یک کارزار گسترده خواهد بود. نیروی دریایی آمریکا نیز با محدودیت ذخایر موشک‌های استاندارد خود مواجه است؛ تسلیحاتی که برای حفاظت از هزاران نیروی اعزامی به منطقه حیاتی‌اند. مهمات دریایی شامل اس‌ام-۲، اس‌ام-۳ و اس‌ام-۶ با سرعت بالا مصرف شده‌اند، زیرا نیروی دریایی در دریای سرخ از کشتی‌ها در برابر حوثی‌های یمن دفاع کرده و همزمان از اسرائیل در برابر موشک‌های بالستیک حمایت کرده است.
به گفته مکنزی ایگلن، پژوهشگر مؤسسه امریکن اینترپرایز، پیچیدگی فنی و محدودیت‌های تولید باعث شده که ساخت هر موشک جایگزین دو سال یا حتی بیشتر زمان ببرد و هیچ راه‌حل سریعی وجود ندارد.
کاترین تامپسون، پژوهشگر ارشد مؤسسه کیتو که به‌تازگی از پنتاگون خارج شده، هشدار داده است که ایالات متحده «در حال حاضر برای تأمین منابع درگیری‌های همزمان آمادگی ندارد» و هرگونه درگیری طولانی‌مدت با ایران «به‌احتمال زیاد مستلزم مصالحه‌های قابل‌توجه در قبال منافع با اولویت بالاتر خواهد بود.»