کد خبر: ۳۲۷۹۵۰
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۰

دو سیرک در یک زمین

همزمان با اجرای سیرک اسپانیایی «آلگریا» در میدان «ترزین‌ویز» مونیخ، کمی آن طرف‌تر در همان میدان سیرک دیگری با سخنرانی رضا پهلوی و شرکت تعداد محدودی وطن‌فروش فارسی‌زبان و شهروندان کشورهای دیگر نظیر اوکراین، سوریه، مغولستان و... به روی صحنه رفت که جهان را به خنده واداشت.
ماجرا از آنجا آغاز شد که جریان‌های ضد انقلاب خارج‌نشین که در حباب فضای مجازی و به لطف ربات‌ها و حساب‌های کاربری جعلی دچار توهم فراوانی جمعیت خود شده بودند، تصمیم گرفتند در فضای واقعی گردهم جمع شوند و جمعیت انبوه خود را در چشم رسانه‌های جهان فرو کنند. آنها برای روز 25 بهمن در میدان «ترزین‌ویز» مونیخ، فراخوان تجمع دادند و از سراسر اروپا با اتوبوس و دیگر وسایل نقلیه خود را به مونیخ رساندند اما تصاویری که از رسانه‌ها پخش شد، برای ناظران خارجی مضحک و برای آنها ناامید‌کننده بود.
در حالی که عوامل برگزاری مراسم و رسانه‌های بیگانه ضدایرانی سعی می‌کردند با انتشار تصاویری بسته تعداد حاضران را فراوان نشان دهند اما تصاویر بازتر و از زاویه بالا توسط برخی کاربران فضای مجازی و رسانه‌های دیگر منتشر شده که به وضوح، خالی‌بودن میدان «ترزین‌ویز» مونیخ را نشان می‌داد.
پایگاه خبری دیلی‌اسکوپ انگلیس به استناد همین تصاویر و به نقل از رسانه‌های محلی تعداد حاضران در این تجمع را تنها حدود 5هزار نفر تخمین زد. این در حالی بود که رسانه‌های حامی این جریان با اغراقی عجیب جمعیت آنها را تا 250هزار نفر اعلام کردند. این آمار غیرواقعی حتی توسط کاربران و تحلیلگران خارجی مورد طعنه و تمسخر قرار گرفت. «مکس بلومنتال» تحلیلگر و نویسنده آمریکایی با اشاره به این آمار غیرواقعی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «طرفداران پهلوی دوباره در حال جعل اعداد هستند.»
برخی کاربران با انتشار اخبار قدیمی از دیگر تجمعات برگزار شده در میدان «ترزین‌ویز» مونیخ که ظرفیت این میدان را حدود 300هزار نفر اعلام می‌کرد به مقایسه تصاویر آن تجمعات با تصاویر منتشر شده از تجمع جریان ضدانقلاب پرداختند و بر این اساس جمعیت حاضر را حتی کمتر از 5هزار نفر دانستند. همچنین تصاویری از افراد حاضر در این تجمع منتشر شد که نشان می‌داد برخی از حاضران ملیت ایرانی نداشته و شهروندان کشورهای دیگر از جمله، اوکراین، سوریه، مغولستان و... بوده‌اند. پس از رسوایی اپوزیسیون ایرانی در مونیخ، این جریان اقدام به انتشار اخبار جعلی در رسانه‌ها و حساب‌های کاربری وابسته به خود کرد و با انتشار تظاهرات و تجمعات ضد ترامپ، سعی کرد این تصاویر را به عنوان تجمعات خود جا بزند.
گفتنی است حدود یک میلیون و پانصد هزار ایرانی در اروپا و از این تعداد حدود 340هزار نفر فقط در آلمان زندگی می‌کنند و تجمع جریان ضدانقلاب در مونیخ در خوش‌بینانه‌ترین حالت (برآورد 5هزار نفری) توانسته 1.4درصد از ایرانیان ساکن آلمان و 0.3 (سه دهم) درصد از ایرانیان ساکن اروپا را شامل شود. اعدادی که به‌وضوح دست رد ایرانیان خارج کشور را به سینه جماعت مزدور بی‌وطن نشان می‌دهد.