کد خبر: ۳۲۷۸۲۳
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۵
با ابلاغ یک دستور ضد سلامت مردم

دامپزشکی از فرایند واردات کالاهای اساسی کنار گذاشته شد!

بر اساس مصوبه‌ای مشکوک که پنهان از مردم تصویب و ابلاغ شده، سازمان دامپزشکی کشور موظف شد نتایج آزمایش محصولات وارداتی کشورهای مبدأ را ملاک قرار داده و از انجام آزمایش مجدد خودداری کند!
به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس اسنادی با امضای محمدرضا عارف؛ معاون اول رئیس‌جمهور، سازمان دامپزشکی کشور مکلف شده نتایج آزمایشگاهی فرآورده‌های خام دامی و نهاده‌های خوراک دام، طیور و آبزیان را بر اساس گواهی شرکت‌های بازرسی‌کننده بین‌المللی معتبر در مبدأ مورد استناد قرار داده و از انجام آزمایش مجدد در مبادی ورودی کشور خودداری کند.
در بند ۴ تصویب‌نامه تصریح شده است که «سازمان دامپزشکی کشور موظف است نتایج آزمایشگاهی فرآورده‌های خام دامی (تازه و منجمد) و همچنین نهاده‌های خوراک دام، طیور و آبزیان را برابر با گواهی صادره از سوی شرکت‌های بازرسی‌کننده بین‌المللی معتبر که در مبدأ و مطابق دستورالعمل ابلاغی IHR نمونه‌برداری و آزمایش شده‌اند، ملاک عمل قرار دهد.»
بر اساس این مصوبه، سازمان دامپزشکی کشور باید از انجام آزمایش مجدد این کالاها در مبادی ورودی کشور خودداری کند. پیگیری‌ها از سازمان دامپزشکی کشور نیز نشان می‌دهد این نامه با امضای مدیرکل قرنطینه دامی و در سکوت خبری به ادارات کل دامپزشکی استان‌ها برای اجرا ابلاغ شده است!
 ابلاغ پنهانی یک مصوبه بسیار خطرناک
گفتنی است، کنار گذاشتن دامپزشکی از فرآیند آزمایش فرآورده‌های خام دامی و نهاده‌های خوراک دام، طیور و آبزیان وارداتی که امری ضد سلامت مردم است؛ به‌صورت مخفیانه و بدون اطلاع‌رسانی به مردم، از وجود یک جریان بانفوذ و آلوده در واردات مواد غذایی به کشور، حکایت دارد. معلوم نیست با کارسازی چه افرادی و چه وزارتخانه‌ها و سازمان‌هایی، این مسئله به دفتر معاون اول رئیس‌جمهور رسیده است. عجیب اینکه مسئولان سازمان دامپزشکی، هیچ خبری از این تصمیم ضد سلامت مردم، منتشر نکرده‌اند و عجیب‌تر اینکه، معاون اول رئیس‌جمهور آن را ابلاغ کرده است! این ماجرا شبیه واردات خون‌های آلوده، محصولات تراریخته و دیگر کالاهای وارداتی مضر بحال مردم است که همگی در سکوت خبری رخ داد و مردم، فقط از نتایج فاجعه بار آن مطلع شدند. 
انفعال خطرناک سازمان دامپزشکی
اواخر مهرماه امسال بود که احمد مقدسی؛ رئیس انجمن گاوداران کشور از شیوع تب برفکی در گاوداری‌ها خبر داد و افزود: برخی واحدهای صنعتی استان تهران آلوده است. واحدی داریم تا حدود ۸۰ درصد تولید آن از بین رفته است.
وی افزود: دام‌ها دچار زخم در دهان، چشم و پستان شده‌اند و شاخ گاو درسته کنده می‌شود و بیماری هنوز مهار نشده است.
مقدسی با اشاره به واکسیناسیون گله‌ها و علائم گاوهای بیمار، اظهار داشت به نظر می‌رسد واکسن مورد استفاده کارایی لازم را نداشته یا نوع ویروس جدیدی در گردش است. همان موقع برخی منابع از روند واردات و قرنطینه غیرمعمول و سهل‌انگارانه دام به کشور در یک مقطع زمانی محدود خبر دادند و احتمال شروع تب برفکی جدید از دام‌های وارداتی را محتمل دانستند.
البته پس از انتشار اخبار شیوع تب برفکی بود که علیرضا رفیعی‌پور؛ رئیس دامپزشکی در جمع خبرنگاران با اشاره به رصد دائمی بیماری‌ها در دامداری‌های کشور اظهار کرد: «همکاران ما در سازمان دامپزشکی در تمام طول سال پایش و نمونه‌برداری انجام می‌دهند و هرگونه مورد مشکوک بلافاصله بررسی می‌شود.»
این نگرانی وجود دارد که با کاهش سطح نظارت بر واردات دام، زمینه شیوع بیماری‌ها و کاهش توان تولید و تأمین بازار فراهم شود و به همین علت مسئولان باید در این زمینه بسیار هشیار باشند.