کد خبر: ۳۲۷۴۶۲
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۳

بیش از ۲۰ هزار پروژه‌ بهزیستی در سراسر کشور افتتاح شد

رئیس سازمان بهزیستی کشور از افتتاح ۲۰هزار و ۷۷ پروژه این سازمان در سراسر کشور به ارزش ۶.۵هزار میلیارد تومان خبر داد و گفت: بیشترین تعداد این پروژه‌ها مربوط به مسکن و اشتغال است.
به گزارش ایرنا، سیدجواد حسینی روز شنبه در آیین افتتاح پروژه‌های بهزیستی در سراسر کشور اظهار داشت: بخش عمده این پروژه‌ها در حوزه اشتغال‌زایی و تأمین مسکن تعریف شده است. استان‌های فارس، اصفهان، البرز و خوزستان بیشترین پروژه‌های اشتغال‌زایی را اجرا کرده‌اند، در حوزه مسکن نیز استان‌های خراسان‌شمالی، کرمان، خراسان‌رضوی و اردبیل از فعال‌ترین استان‌ها به‌شمار می‌روند. از نظر تعداد کل پروژه‌ها نیز استان‌های فارس، اصفهان، البرز و خوزستان در صدر قرار دارند.
حسینی افزود: پروژه‌هایی که امروز افتتاح یا راه‌اندازی می‌شوند، طیف متنوعی از خدمات اجتماعی و حمایتی از جمله مراکز مرتبط با اوتیسم، مراکز آموزشی و رفاهی، کارگاه‌های تولیدی، واحدهای اورژانس اجتماعی، بازارچه‌های فروش محصولات، سالن‌های ورزشی و اجتماعات، طرح‌های پنل خورشیدی، زمین‌های چمن مصنوعی، اهدای جهیزیه، مراکز مشاوره، مراکز مثبت زندگی، برنامه‌های توانمندسازی و صیانت اجتماعی و همچنین پردیس‌های توانمندسازی کودکان را دربر می‌گیرند.
وی ادامه داد: مجموع این اقدامات نشان‌دهنده رویکرد جامع و محله‌محور در ارائه خدمات اجتماعی است، رویکردی که با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، افزایش مشارکت مردمی و ارتقای کیفیت زندگی جامعه هدف دنبال می‌شود و امید می‌رود با تداوم این مسیر، گام‌های مؤثرتری در جهت توسعه اجتماعی و توانمندسازی اقشار مختلف برداشته شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، بیش از ۱۰درصد از منابع و برنامه‌ها به بخش‌هایی همچون ورزش، اوقات فراغت، اشتغال، بیمه، محیط‌زیست، مسکن، مناسب‌سازی، خدمات حقوقی و اقتصادی و همچنین اجرای طرح «سلام محله» اختصاص یافته است.
حسینی افزود: طرح «سلام» با تکیه بر پنج رکن اصلی طراحی شده و با الهام از الگوی «شهرهای ۱۵ دقیقه‌ای» تلاش دارد خدمات اجتماعی را به شکلی در دسترس و محله‌محور ارائه کند، از جمله ارکان مهم این برنامه می‌توان به تصویرگران اجتماعی، سه‌هزار تسهیلگر حرفه‌ای و بیش از ۱۷۰هزار داوطلب اشاره کرد که نقش اساسی در گسترش فعالیت‌های اجتماعی و مشارکت مردمی دارند، همچنین تشکل‌ها و نهادهای مردمی، مدارس، پژوهشگران و معلمان به‌عنوان بازوان اجرایی و فرهنگی این طرح در حال فعالیت هستند.
وی ادامه داد: امروز دستگاه‌های دولتی بیش از هر زمان دیگری وظیفه دارند در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی پاسخگوی مطالبات مردم باشند، مهم‌ترین اقداماتی که مدیران و دستگاه‌های اجرایی باید در دستورکار قرار دهند، سه محور مشخص شامل افزایش کارآمدی، گسترش رضایتمندی عمومی و کاهش فاصله میان مردم و حاکمیت است.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: تحقق این اهداف در نهایت به تقویت سرمایه اجتماعی و شکوفایی اجتماعی کشور منجر خواهد شد، در همین راستا، برنامه‌ریزی برای جذب هزار نیروی جدید در سال آینده با هدف ارتقای سلامت اجتماعی و توسعه خدمات حمایتی انجام شده است. حسینی گفت: افزایش ۳۶درصدی اعتبارات و ثبت رکورد سهم بودجه سازمان- که به ۲.۱۱درصد رسیده، گامی مهم در جهت تحقق این اهداف به‌شمار می‌رود. علاوه بر این، افزایش ۵۰درصدی مستمری‌ها در لایحه بودجه نیز در راستای بهبود وضعیت معیشتی جامعه هدف پیش‌بینی شده است.
وی بیان داشت: از دیگر اقدامات مهم، افزودن ۸۳هزار نفر به چرخه خدمات حمایتی و اجرای طرح‌های نوین در حوزه سلامت اجتماعی است که خوشبختانه به یک جریان‌سازی ملی تبدیل شده‌اند.