کد خبر: ۳۲۶۵۹۰
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۵
اروپا

گسترش خشونت سایبری علیه زنان

گزارش‌های جدید نشان می‌دهد که مزاحمت سایبری، جاسوس‌افزار، نفرت‌پراکنی و تهدید از جمله رایج‌ترین موارد خشونت علیه زنان و دختران در اروپا هستند.
به گزارش خبرگزاری میزان، فضا‌های آنلاین و ابزار‌های دیجیتال در طول دهه گذشته، با افزایش سریع فناوری‌های دیجیتال و ادغام آنها در زندگی روزمره، فرصت‌هایی را برای ارتباط و کسب اطلاعات فراهم کرده‌اند. با این حال، خشونت علیه زنان و دختران که توسط فناوری تسهیل می‌شود نیز به‌ طور قابل‌توجهی افزایش یافته است.براساس گزارش Security Hero، بیش از ۹۰ درصد از ویدیو‌های دیپ‌فیک آنلاین ماهیت مستهجن دارند و تقریبا زنان به طور انحصاری هدف آنها هستند.  براساس تازه‌ترین گزارش
 Women  Against Violence Europe (WAVE)، در سراسر اروپا مزاحمت سایبری، نظارت و استفاده از جاسوس‌افزار رایج‌ترین اشکال خشونت سایبری گزارش‌شده توسط زنان و دختران بوده است. WAVE شبکه‌ای متشکل از بیش از ۱۸۰ سازمان غیردولتی فعال در حوزه زنان در اروپا است که در زمینه پیشگیری و محافظت از زنان و کودکان در برابر خشونت فعالیت می‌کنند.
در این گزارش آمده است: تشخیص، اثبات و مجازات خشونتی که به صورت آنلاین انجام می‌شود به‌ طور معمول دشوارتر است و بسیاری از زنان و دختران را بدون محافظت کافی در معرض آسیب قرار می‌دهد. آزار و اذیت آنلاین، نفرت‌پراکنی و تهدید به‌ طور یکسان گسترده بوده و در ۳۰ کشور گزارش شده است.
به‌عنوان نمونه، در یونان زنان ۵۵.۳ درصد از قربانیان موارد تهدید آنلاین و ۶۹.۶درصد از قربانیان موارد مزاحمت سایبری را تشکیل می‌دادند.
بیش از نیمی از کشور‌ها (۵۷ درصد) همچنین افزایش سوءاستفاده مبتنی بر تصویر و اشتراک‌گذاری تصاویر بدون رضایت را گزارش کردند.
در دانمارک، تعداد جوانانی که سوءاستفاده مبتنی بر تصویر را تجربه می‌کنند از سال ۲۰۲۱ تاکنون سه برابر شده است. 
گزارش WAVE می‌گوید: الگوریتم‌ها می‌توانند به‌سرعت محتوای زن‌ستیزانه را به تعداد زیادی از مردم پخش کنند و فضا‌های بسته‌ای ایجاد کنند که در آن خشونت علیه زنان و دختران عادی‌سازی شده و ایده‌های مضر، به‌ویژه در میان مردان جوان، گسترش می‌یابد.
به نظر می‌رسد که توسعه سریع هوش مصنوعی در سال‌های اخیر، این مشکل را تشدید کرده و چالش‌های بیشتری را درمورد تصاویر مستهجن و جنسی ایجاد کرده است.
گروک Grok، چت‌بات هوش مصنوعی متعلق به ایلان ماسک، به درخواست‌های کاربران برای ساخت تصاویر مستهجن از زنان پاسخ داده و بدون هیچ‌گونه حفاظتی، دیپ‌فیک‌های تولیدشده توسط هوش مصنوعی ایجاد کرده است.
یک سازمان غیردولتی اروپایی که الگوریتم‌های تاثیرگذار را بررسی می‌کند، بیش از ۲۰هزار تصویر تولیدشده توسط گروک و ۵۰ هزار درخواست ارائه‌شده توسط کاربران را تجزیه و تحلیل کرد و دریافت که 
۵۳ درصد از تصاویر تولیدشده توسط گروک شامل افرادی با حداقل پوشش هستند که ۸۱درصد از آنها افرادی بودند که خود را به‌عنوان زن معرفی می‌کردند.
علاوه‌بر این، ۲درصد از تصاویر افرادی را نشان می‌دادند که به نظر ۱۸ سال یا کمتر سن داشتند و ۶درصد از تصاویر، چهره‌های عمومی را به تصویر می‌کشیدند که تقریبا یک‌سوم آنها چهره‌های سیاسی بودند.
در پاسخ، این سکو ابزار‌های جدیدی را برای جلوگیری از اجازه دادن Grok به افراد برای ویرایش عکس‌های افراد واقعی با لباس‌های نامناسب، پیاده‌سازی کرده است.