کد خبر: ۳۲۲۹۴۸
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۶

شروع مازوت‌سوزی در نیروگاه‌های کشور

همزمان با آغاز مصرف مازوت در فصل سرد، میزان استفاده از این سوخت در نیروگاه‌ها از ۲۱ میلیون لیتر فراتر رفت.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ مصرف مازوت در نیروگاه‌های ایران شروع شده و در روز ۲۳ آبان‌ماه به بیش از ۲۱ میلیون لیتر در روز رسیده است. این حجم نیاز به قطار کردن نفتکش‌هایی به طول ۱۴ کیلومتر را دارد.
سال گذشته به دلیل ناترازی گاز، رکورد مصرف مازوت در ایران شکسته شد. نیروگاه مفتح همدان، سلیمی نکا و شازند اراک، رکوردداران مصرف مازوت در کشور هستند. طبق اعلام وزارت نیرو در کل کشور فقط ۱۴ نیروگاه مازوت‌سوز وجود دارد که اگر هوا خیلی سرد و گاز دچار ناترازی شود، دولت برای تأمین برق، مازوت‌سوزی خواهد کرد.
 گفتنی است دولت چهاردهم سال گذشته یک بازی رسانه‌ای درباره توقف مازوت‌سوزی را شروع کرد، اما خیلی زود دستش رو شد. آبان‌ماه سال قبل سخنگوی دولت از خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده در فصل پاییز خبر داد؛ اتفاق کم‌سابقه‌ای که نتیجه سوء‌مدیریت در ذخیره‌سازی سوخت مایع نیروگاه‌ها بود، اما سخنگوی دولت سعی کرد علت آن را دستور رئیس‌جمهور و قطع مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها برای حفاظت از سلامت مردم جا بزند.
«فاطمه مهاجرانی» در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: می‌توان برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» را جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان کرد.
«شیوا انصاری» رئیس سازمان محیط زیست هم تقصیر آلودگی هوا را به گردن تحریم‌ها و شرایط سیاسی انداخته بود حال آنکه حل این مشکلات از وظایف اولیه مقامات دولتی است.
با آشکار شدن اینکه علت خاموشی‌ها، اختلال در تأمین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها بوده، دولت عملا از ادعاهای قبلی عقب نشست و امسال براحتی در نیروگاه‌ها مازوت سوزانده می‌شود، در حالی که ظاهراً کسی در دولت نگران سلامتی مردم نیست!