کد خبر: ۳۲۱۸۰
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۷

ادامه کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی

بهای نفت در بازارهای جهانی در آخرین روز معاملات هفته گذشته سه درصد دیگر کاهش یافت.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، پس از انتشار پیش بینی آژانس بین‌المللی انرژی مبنی بر کاهش بیشتر قیمت نفت در سال آینده به دلیل نبود تقاضا و عرضه بیشتر، بهای نفت در بازارهای جهانی در معاملات روز جمعه با کاهش سه درصدی به پایین‌ترین سطح 5/5 سال اخیر رسید.
نفت برنت دریای شمال روز جمعه به کمتر از 62 دلار رسید و نفت سبک آمریکا کمتر از 58 دلار در هر بشکه معامله شد.
در روزهای گذشته افزایش ذخایر نفت خام آمریکا و تأکید عربستان مبنی بر عدم کاهش تولید نفت این کشور به تشدید روند تنزل قیمت نفت به رغم انتشار اطلاعات امیدوارکننده از بهبود شرایط اقتصادی آمریکا انجامید.
آژانس بین‌المللی انرژی که سیاست‌های انرژی کشورهای صنعتی را هماهنگ می‌کند چشم‌انداز خود برای تقاضای انرژی در سال 2015 را کاهش داد که باعث سقوط بیشتر قیمت نفت شد.
این آژانس، چشم‌انداز تقاضای جهانی نفت برای سال 2015 را به دلیل انتظار کاهش مصرف سوخت در روسیه و دیگر کشورهای صادرکننده نفت، روزانه با 230 هزار بشکه کاهش به 900‌هزار بشکه در روز رساند.
آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد، کشورهای تولیدکننده نفت خارج از اوپک باعث افزایش عرضه جهانی نفت خواهند شد، این آژانس همچنین انتظار دارد که قیمتها در سال آینده کاهش بیشتری پیدا کند.
اندرو لیپو رئیس مؤسسه مشاوره نفتی مستقر در هوستون آمریکا گفت: این صرفا یک خبر بد دیگر برای بازار نفت است.
نفت برنت روز جمعه با یک‌دلار و 83 سنت (سه درصد) کاهش به 61 دلار و 85 سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت در ساعاتی از معاملات تا 61 دلار و 35 سنت نیز پایین آمد که کمترین قیمت از ژوئیه 2009 تاکنون است.
همچنین نفت سبک آمریکا برای تحویل در ماه ژانویه با دو دلار و 14 سنت کاهش در هر بشکه 57 دلار و 81 سنت در هر بشکه معامله شد. نفت آمریکا نیز تا 57 دلار و 34 سنت (کمترین قیمت از مه 2009) سقوط کرد.
در معاملات هفته گذشته نفت برنت بیش از هفت دلار (حدود 11 درصد) و نفت آمریکا بیش از هشت دلار (12 درصد) کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند.
نفت برنت و نفت آمریکا از ماه ژوئن که به ترتیب به 115 و 107 دلار در هر بشکه رسیده بود، حدود 46 درصد ارزش خود را از دست داده‌اند.
تاثیر پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی روی بازار نفت بیشتر از اطلاعات مربوط به شرکت خدمات نفتی آمریکا بود که نشان می‌دهد تعداد حفاری چاه‌های نفت در این کشور هفته گذشته 29 مورد کاهش یافته که بیشترین کاهش حفاری هفتگی طی دو سال گذشته است.
نفت شیل آمریکا عامل بخش عمده‌ای از اشباع بازار نفت شناخته شده و فعالان بازار در حال بررسی اطلاعات چاه‌های نفتی آمریکا هستند تا ببینند قیمت‌هایی که از ماه ژوئن به بعد تقریبا به نصف رسیده باعث کاهش حفاری‌ها خواهد شد یا خیر؟
مسئولان نفتی داکوتای شمالی یکی از بزرگ‌ترین ایالت‌های تولیدکننده نفت شیل آمریکا گفتند در ماه اکتبر به رغم مقررات جدید سختگیرانه که هدف از آن جلوگیری از هدر رفتن گازهای طبیعی تولیدشده به همراه نفت است، تولید نفت این ایالت به طور ثابت باقی مانده است.
 دبیر کل اوپک :کاهش قیمت نفت سیاسی نیست
دبیر کل اوپک با رد ارتباط تصمیم اوپک به کاهش تولید برای ضربه‌زدن به ایران و روسیه و حتی رابطه این تصمیم با نفت شیل آمریکا، گفت: این سخنان همگی نادرست است و به رغم اینها کاهش شدید نفت فراتر از چارچوب‌های بازار است.
عبدالله البدری گفت: قیمت نفت بیش از اینکه عوامل پایه‌ای بازار بر آن تاثیر بگذارند، کاهش یافته است.وی افزود: در نشست ماه نوامبر که به عدم کاهش تولید اعضا منجر شد، هیچ کشور خاصی هدف این تصمیم (کاهش تولید) نبوده است.دبیرکل اوپک تصریح کرد: عوامل پایه‌ای نباید به چنین کاهش قابل‌توجهی در قیمت‌ها منجر شوند. برخی می‌گویند که این تصمیم با توجه به آمریکا و تولید نفت شیل این کشور گرفته شده است. تمامی این سخنان نادرست است. همچنین برخی می‌گویند که این تصمیم به ایران و روسیه مربوط می‌شده است. این سخن نیز نادرست است.