کد خبر: ۳۲۱۳۶۵
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۸
پایان بیست‌وهفتمین دوره رقابت‌های تکواندوی قهرمانی جهان

کسب 3 مدال طلا، نقره و برنز توسط تیم ملی مردان ایران پس از ۸ سال نایب قهرمان جهان شد

سرویس ورزشی-
تیم ملی تکواندو آقایان کشورمان پس از ۸ سال دوری از سکو، در بیست و هفتمین دوره رقابت‌های قهرمانی جهان چین با کسب ۳ مدال طلا، نقره و برنز عنوان 
نایب قهرمانی مسابقات را به دست آورد.
روز پایانی بیست‌وهفتمین دوره رقابت‌های تکواندوی قهرمانی جهان، پنجشنبه 8 آبان 1404 در شهر ووشی چین با برگزاری مبارزات اوزان 53- کیلوگرم بانوان و 74- کیلوگرم مردان پیگیری شد. در رقابت‌های پنجشنبه امیرسینا بختیاری موفق به کسب مدال برنز شد و مبینا نعمت‌زاده از دور مسابقات کنار رفت. در وزن 74- کیلوگرم مردان، امیرسینا بختیاری در دور نخست برابر «فرومپات» از تایلند قرار گرفت و با نتیجه 2 بر یک به برتری رسید. راند نخست با نتیجه 9 بر یک به سود حریف تایلندی پایان یافت، اما بختیاری در راندهای دوم و سوم با نتایج 15 بر 5 و 9-9 پیروز میدان شد. او در مبارزه دوم خود مقابل «جواد آقایف» از آذربایجان، دارنده مدال برنز مسابقات جهانی 2022 مکزیک قرار گرفت و در دو راند پیاپی با نتایج 5 بر 4 و صفر-صفر به برتری رسید و راهی مرحله یک‌هشتم نهائی شد. در این مرحله، بختیاری با نتیجه 2 بر یک مقابل مانیکونه از ایتالیا پیروز شد. او در راند دوم 5 بر 6 مغلوب شد، اما در راندهای اول و سوم با نتایج 3-3 و 4-4 به پیروزی رسید و راهی مرحله یک‌چهارم نهائی شد.
در مرحله یک‌چهارم نهائی، نماینده ایران به مصاف بکاسیل از قزاقستان رفت و در دو راند متوالی با نتایج 3-3 و 13 بر یک پیروز شد. با این نتیجه، مدال برنز بختیاری قطعی شد. او در نیمه‌نهائی مقابل ادیوال پونتز، دارنده مدال برنز المپیک 2024 پاریس، در دو راند با نتایج 3-3 و 12 بر 2 مغلوب شد و از صعود به دیدار نهائی بازماند. با کسب مدال طلا توسط ابوالفضل زندی، مدال برنز مهدی حاجی‌موسایی و مدال برنز امیرسینا بختیاری، پرونده حضور ملی‌پوشان تکواندو در بیست‌وهفتمین دوره مسابقات جهانی بسته شد. سایر نمایندگان کشورمان از جمله آرین سلیمی، مهدی رزمیان، محمدحسین یزدانی، مهران برخورداری، محمدصادق دهقانی، ناهید کیانی، مهلا مؤمن‌زاده، ملیکا میرحسینی، سعیده نصیری، نسترن ولی‌زاده، کوثر اساسه و مبینا نعمت‌زاده با شکست مقابل حریفان خود از گردونه رقابت‌ها کنار رفتند.
بازگشت به سکوی جهانی پس از 8 سال
بیست و هفتمین دوره رقابت‌های تکواندو قهرمانی جهان با حضور ۹۸۹ تکواندوکار از کشورهای مختلف به مدت هفت روز از دوم تا ششم آبان ماه در ووشی چین برگزار شد که در نهایت تیم ایران با حضور ۱۵ ملی‌پوش موفق به کسب سه مدال طلا، نقره و برنز شد. بدین ترتیب تیم ایران با کسب ۳ مدال رنگارنگ از جمله طلای ابوالفضل زندی در وزن ۵۸- کیلوگرم، مدال نقره مهدی حاجی موسایی در وزن ۶۳- کیلوگرم و یک نشان برنز امیرسینا بختیاری در وزن ۷۴- کیلوگرم به کار خود در قهرمانی جهان پایان داد.
بر اساس نتایج کسب شده و اعلام فدراسیون جهانی تکواندو تیم ایران با کسب ۳ مدال طلا، نقره و برنز در بخش آقایان پس از تیم کره جنوبی در بخش آقایان به عنوان نایب قهرمانی این مسابقات رسید. تیم‌های برزیل، ازبکستان و مصر نیز به ترتیب عناوین سوم تا پنجم جدول رده‌بندی را به خود اختصاص دادند. این درحالی است که تیم ایران پس از سال ۲۰۱۷ و با گذشت ۸ سال با کسب سه مدال طلا، نقره و برنز مجدداً به سکوی قهرمانی جهان بازگشت. همچنین در بخش بانوان تیم ملی ترکیه اول شد؛ برزیل نایب قهرمان و مجارستان سوم شدند. همچنین به ترتیب تیم‌های چین و چین تایپه نیز چهارم و پنجم شدند.
چه بر سر المپیکی‌های تکواندو آمد؟
نقطه تاریک نمایش تیم ملی تکواندو در مسابقات قهرمانی جهانی آنجا بود که هر ۴ مدال‌آور تکواندوی ایران در المپیک پاریس با کسب نتایجی دور از انتظار از دور رقابت‌های قهرمانی جهان کنار رفتند. مهران برخورداری، آرین سلیمی، ناهید کیانی و مبینا نعمت‌زاده، ۴ تکواندوکار ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس بودند که با نمایشی درخشان در این مسابقات، همگی موفق به کسب مدال شدند.آرین سلیمی در پاریس صاحب مدال طلا شد، مهران برخورداری و ناهید کیانی به مدال نقره رسیدند و مبینا نعمت زاده نیز مدال برنز المپیک را از آن خود کرد.
اما یک سال پس از این رقابت‌ها، در شرایطی که انتظار می‌رفت هر ۴ تکواندوکار المپیکی ایران در مسابقات جهانی چین شانس‌های اصلی کسب مدال برای تکواندوی ایران باشند، همگی با نمایشی ضعیف از رقابت‌های قهرمانی جهان کنار رفتند و نتایج دور از انتظاری را ثبت کردند و مشخص نیست در این یک سال چه بر سر مدال‌آوران المپیکی تکواندو آمده که تا این حد در رقابت‌های جهانی ضعیف ظاهر شدند.
در این میان در تیم بانوان نیز نتایج خوبی رقم نخورد و علاوه‌بر مبینا نعمت‌زاده و ناهید کیانی، ۵ تکواندوکار دیگر تیم بانوان ایران نیز از دور مسابقات کنار رفتند تا با هدایت مهروز ساعی دست همگی آن‌ها از رسیدن به مدال کوتاه بماند. حال باید رئیس فدراسیون و کمیته فنی تا دیر نشده، برای بازی‌های آسیایی و المپیک بهترین تصمیم را اتخاذ کنند تا تکواندوی بانوان مجددا بتواند نتایج خوب المپیک پاریس را تکرار کند.