شورش و هرج و مرج درکامرون پس از اعلام نتایج انتخابات
به دنبال اعلام پیروزی رئیسجمهور 92ساله کامرون در انتخابات ریاستجمهوری این کشور، شورش و هرجومرج سراسر کامرون را فرا گرفته است. برخی گزارشها از وقوع کودتای نظامی در این کشور خبر میدهند.
«پل بیا»، مسنترین رئیسجمهوری جهان با پشتسر گذاشتن بیش از چهار دهه زمامداری از سال 1982 برای هشتمینبار در انتخابات ریاستجمهوری کامرون پیروز شد؛ نتایجی که شورای قانون اساسی روز دوشنبه اعلام و رقیب «بیا» بیدرنگ آن را رد کرد. آن طور که یورونیوز نوشته است، براساس نتایج رسمی اعلامشده از سوی شورا، «بیا » ۹۲ساله با کسب ۵۳٫۷درصد آراء در کامرون، این کشور واقع در آفریقای مرکزی، دوباره انتخاب شد. «عیسی چیروما باکاری»، وزیر پیشین دولت، با ۳۵٫۲ درصد در جایگاه دوم قرار گرفت.چیروما بلافاصله اعلام پیروزی بیا را محکوم کرد و به خبرگزاری فرانسه گفت: «انتخاباتی در کار نبود؛ آنچه برگزار شد یک نمایش مضحک بود. ما بهطور قاطع پیروز شدیم». 
به گزارش یورونیوز انتخابات ریاستجمهوری کامرون 12 اکتبر(20 مهر) برگزار شده اما نتایج رسمی 15 روز بعد اعلام و گفته شده است که نرخ مشارکت نیز 46.3درصد بوده است. از روز برگزاری انتخابات نیز تجمعات عمومی در بیشتر شهرهای بزرگ کشور ممنوع و تردد خودروها محدود شده است. با این حال، از هفته گذشته، هواداران «چیروما» نامزد شکستخورده برای دفاع از ادعای پیروزی او به خیابانها آمدهاند. او با استناد به شمارش خود، مدعی شد که ۵۴٫۸درصد آراء را بهدست آورده، اما «بیا» تنها ۳۱٫۳درصد رأی کسب کرده است.
گزارشها حاکی است که اعتراض به نتایج انتخابات طی دو روز گذشته وضعیت شورش به خود گرفته است. معترضان ضد «پل بیا» در کامرون خانه «راجر ندینه» شهردار دوآلا -بزرگترین شهر اقتصادی کامرون- را نیز به آتش کشیدهاند. به گزارش فارس گزارشهای غیر حاکی است برخی واحدهای نظامی سمت خود را تغییر داده و به اعتراضات ضد «بیا» پیوستهاند که احتمال وقوع کودتای نظامی در کامرون را افزایش داده است. براساس گزارش منابع محلی، در «دوآلا»، شرایط امنیتی بهشدت بحرانی شده و نیروهای مسلح برای کنترل چندین منطقه مستقر شدهاند. خشونتهای خیابانی شامل ایجاد مانع، آتشسوزی، تیراندازی با گلوله واقعی و تخریب فضاهای عمومی بوده که باعث فلجشدن زندگی شهری شده است.
گفتنی است کامرون در آفریقایمرکزی قرار دارد، پایتخت آن «یائونده» است و با کشورهای نیجریه، چاد، جمهوری آفریقای مرکزی، گابون و گینه استوایی همسایه است. از غرب نیز این کشور در حاشیه اقیانوس اطلس قرار دارد. جمعیت این کشور نیز 29میلیون نفر است.
