کد خبر: ۳۲۰۸۸۲
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۳
سخنگوی سازمان میادین میوه و تره‌بار تهران خبر داد

عرضه گوشت منجمد گوسفندی در میادین میوه تهران از امروز

سخنگوی سازمان میادین میوه و تره‌بار تهران از آغاز عرضه گوشت گوسفندی منجمد با قیمت کمتر از 600 هزار تومان از امروز شنبه، سوم آبان‌ماه در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «قانع» سخنگوی سازمان میادین میوه و تره‌بار با اشاره به افزایش قابل توجه قیمت محصولات پروتئینی به‌ویژه گوشت قرمز، گفت: با هدف حفظ تعادل در بازار و جلوگیری از حذف گوشت قرمز از سبد غذایی خانوارها، تصمیم گرفته شد گوشت گوسفندی منجمد با قیمت کمتر از 600 هزار تومان در میادین سطح شهر عرضه شود.
وی افزود: توزیع این گوشت از روز شنبه سوم آبان‌ماه آغاز می‌شود و در همه میادین و بازارهای تحت پوشش سازمان میادین در دسترس شهروندان قرار خواهد گرفت.
به گفته قانع، گوشت‌های عرضه‌شده وارداتی هستند و شامل بخش‌های ران و سردست گوسفند می‌شوند که به‌صورت منجمد در اختیار شهروندان قرار می‌گیرند.
او تأکید کرد: هدف از این اقدام، حمایت از مصرف‌کنندگان در برابر افزایش قیمت‌ها و ایجاد دسترسی آسان‌تر به منابع پروتئینی سالم است.
«مسعود رسولی» دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی هم اخیرا با اشاره به نرخ گذاریِ 800 هزار تومانیِ گوشت گوسفند به صورت عمده در کشتارگاه‌ها گفت: گوشت وارداتیِ روسیه با نرخِ 700 هزار تومان در هر لاشه قیمت گذاری خواهد شد.
وی در عین حال، فروشِ این گوشت وارداتی پس از قطعه و بسته‌بندی و همچنین حمل‌ونقل به فروشگاه‌های توزیع را بیش از قیمتِ مصوب، برآورد کرد.
رسولی با اشاره به این که گوشت منجمد، نرخی به مراتب کمتر از گوسفندِ وارداتی دارد، افزود: در برخی نقاط دنیا نظیر مغولستان به دلیل وجود مراتع وسیع و دامِ زیاد، قیمت گوشت گوسفند ارزان‌تر از سایر کشورهاست.
وی معتقد است واردات گوسفند به صورت هوایی، هزینه سربار را افزایش خواهد داد ولی گوشت منجمد با هزینه‌ای کمتر وارد کشور می‌شود و با نرخِ پایین‌تری در تهران عرضه خواهد شد.
رسولی، گوشت منجمد را به دلیل مصرفِ سهل و آسان به مردم توصیه کرد و گفت: در برخی مقاطع زمانی این گوشت توسط شرکت‌های بسته‌بندی، به قطعات خورشتی تقسیم‌بندی و به فروش می‌رسید.
دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی درباره سازوکار واردات گوشت و تامین پروتئینِ مورد نیاز مردم از بازار داخلی گفت: این رویه 12 بار، میانِ نهادهای مختلف دست به دست شده است و در آخرین تصمیم‌گیری، کل بازار در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.
رسولی با اشاره به کاهشِ ارزِ وارداتیِ وزارت جهاد کشاورزی، از 13 به هشت میلیارد دلار در سالِ جاری گفت: خشکسالی‌های سرزمینی، معضلی است که نیاز به گوشت وارداتی را دوچندان می‌کند. در نتیجه ارزِ تخصیصی برای واردات محصولات پروتئینی باید بیش از پیش کنترل شود.
دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی ادامه داد: دولت می‌تواند یارانه را در اختیار مصرف‌کننده نهائی بگذارد و یا حمایت از دامداران به شکلِ صد درصدی و کامل صورت گیرد. در نهایت این محصول هم باید تحت کنترل در اختیار مردم گذاشته شود.
به گفته رسولی گوشت وارداتی از اولین مرحله ورود به کشور با نظارت دقیق، به دست مصرف‌کننده می‌رسد. همین ساز و کار باید برای گوسفند و لاشه وارداتی اتفاق افتد تا قیمت هم کنترل شده باشد.