کد خبر: ۳۱۸۴۰۹
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۷

جنگ ترامپ با رسانه‌ها؛ نوبت به نیویورک‌تایمز رسید

در ادامه تلاش‌های ترامپ برای خفه‌کردن رسانه‌ها در آمریکای مدعی آزادی وی، اعلام کرد: شکایتی 15میلیارد دلاری علیه نیویورک‌تایمز مطرح کرده است.
به گفته کارشناسان ترامپ قدم‌به‌قدم آمریکا را به سمت استبداد سوق می‌دهد طی چندماه گذشته مجموعه اقداماتی که وی انجام داده است شاخص‌های دموکراسی و آزادی بیان را در این کشور به‌شدت پایین آورده است، سرکوب اساتید و دانشجویان حامی فلسطین، اخراج مقامات سیاسی و نظامی منتقد، آزمون وفاداری از مقامات جدید و تشدید فشارها به روزنامه‌ها و رسانه‌های منتقد تنها بخشی از این اقدامات بوده است. ترامپ در ادامه فشارها به رسانه‌ها اعلام کرد: شکایت ۱۵میلیارد دلاری افترا علیه روزنامه نیویورک‌تایمز را در فلوریدا طرح کرده است. او این نشریه آمریکایی را به جانبداری از دموکرات‌ها و بدنام‌سازی گسترده متهم کرد. رئیس‌جمهور آمریکا در پلتفرم «تروث‌سوشال» علیه نیویورک‌تایمز نوشت: «امروز افتخار بزرگ دارم که شکایت تهمت و افترا به مبلغ ۱۵میلیارد دلار علیه نیویورک‌تایمز مطرح کنم؛ یکی از بدترین و فاسدترین روزنامه‌ها در تاریخ کشور ما، که عملاً به سخنگوی حزب رادیکال چپ دموکرات تبدیل شده است. من این را بزرگ‌ترین کمک انتخاباتی غیرقانونی تاریخ می‌دانم». به گزارش ایسنا او در ادامه اتهام‌زنی‌های خود نوشت، حمایت رسمی این نشریه آمریکایی از «کاملا هریس»، معاون سابق رئیس‌جمهور آمریکا در انتخابات قبلی، عملاً درست در مرکز صفحة اول نیویورک‌تایمز قرار گرفت که به گفته او تاکنون «بی‌سابقه» بوده است. ترامپ نوشت: «نیویورک‌تایمز، طی دهه‌ها روشی از دروغ‌گویی را نسبت به رئیس‌جمهور محبوب شما (من!)، خانواده‌ام، کسب‌وکارم، جنبش اول آمریکا، و کلیت کشورمان در پیش گرفته است.»
او گفت مفتخر است که این «جریده» که به گفته او «زمانی محترم بودند» را مسئول بداند و افزود: «همان‌طور که با شبکه‌های «خبر جعلی» نیز این کار را کرده‌ایم؛ برای مثال پرونده‌های موفق ما علیه‌، ای‌بی‌سی، دیزنی و برنامه ۶۰دقیقه، سی‌بی‌اس، پراماونت، که آگاهانه با سیستمی پیشرفته از تغییر اسناد و تصاویر، به طور نادرست به من تهمت زدند». ترامپ غیر از این رسانه‌ها که نام آنها را برده است، پیش از این علیه وال‌استریت‌ژورنال هم شکایتی را در دادگاه به بهانه افترا مطرح کرده بود. ترامپ اسفند ۱۴۰۳ نیز خبرگزاری «آسوشیتدپرس» را تهدید کرده و گفته بود که اگر این خبرگزاری از نام «خلیج آمریکا» به‌جای خلیج مکزیک در گزارش‌های خود استفاده نکند، اجازه دسترسی به رویدادها و کنفرانس‌های خبری را نخواهد داشت.
 استقبال از ترامپ به سبک انگلیسی‌ها
از سوی دیگر همزمان با سفر ترامپ به انگلیس، مخالفان سفر وی به انگلیس، در نزدیکی کاخ «ویندزور» تصویری بزرگ از او در کنار «جفری آپستین» مجرم جنسی قرار دادند. طی ماه‌های گذشته اسناد زیادی از روابط ترامپ با آپستین در رسانه‌های آمریکایی منتشر شده است اما ترامپ به هیچ‌یک از این اتهامات پاسخ نداده است. گفتنی است سفر ترامپ به انگلیس که دیروز آغاز شد با موجی از اعتراض‌های مردمی و پرسش‌های سیاسی درباره تناقض‌ها و هزینه‌های چنین دیداری همراه شده است. به گزارش ایرنا، ائتلاف «توقف ترامپ» فراخوان داده و برای روز چهارشنبه(امروز) در لندن تظاهرات بزرگی را تدارک دیده است. براساس برنامه اعلام‌شده، این تجمع مقابل ساختمان بی‌بی‌سی آغاز خواهد شد و به قلب لندن خواهد رسید. همزمان، گروه‌های دیگری نیز در اطراف محل اقامت ترامپ در کاخ ویندزور دست به تجمع اعتراضی خواهند زد.
محور اصلی اعتراض‌ها مخالفت با سیاست‌های ترامپ در زمینه مهاجرت، تغییرات اقلیمی و روابط بین‌الملل است. معترضان همچنین به حمایت‌های او از رژیم صهیونیستی و بی‌توجهی به بحران انسانی غزه اشاره می‌کنند. در این میان برخی احزاب سیاسی نیز موضع گرفته‌اند؛ حزب ملی اسکاتلند و سبزهای اسکات خواستار لغو سفر دولتی شده‌اند و «اد دیوی» رهبر حزب لیبرال دموکرات اعلام کرده است در ضیافت رسمی شرکت نخواهد کرد. پلیس انگلیس برای این تجمعات آماده‌باش گسترده اعلام کرده و علاوه‌بر حضور هزاران نیروی انتظامی، محدودیت‌های هوائی و تدابیر ویژه امنیتی در اطراف اقامتگاه سلطنتی اعمال خواهد شد. رسانه‌های محلی هشدار داده‌اند که حجم اعتراضات می‌تواند تصویر پرزرق‌وبرق استقبال رسمی را تحت‌الشعاع قرار دهد و فضای سیاسی و اجتماعی این سفر را ملتهب سازد. در همین حال، یکی از نقاط بحث‌برانگیز سفر ترامپ، غیبت او در پارلمان است. برخلاف رویه مرسوم برای میزبانی از سران کشورها، او به پارلمان دعوت نشده زیرا مجلس عوام در ایام تعطیلات حزبی به سر می‌برد. اما برخی رسانه‌ها این غیبت را راهی برای پرهیز از تنش سیاسی ارزیابی کرده‌اند، چراکه گروهی از نمایندگان با سخنرانی ترامپ در پارلمان به‌شدت مخالف بودند.