کد خبر: ۳۱۷۶۹۸
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۷
خطیب جمعه تهران:

اجلاس شانگهای فرصتی استثنایی برای احیای چندجانبه‌گرایی در نظام رو به فرسایش غرب است

امام جمعه موقت تهران گفت: در شرایط فعلی که آمریکا چندجانبه‌گرایی را تضعیف می‌کند و ترامپ با زبان تهدید، تحریم و تعرفه با جهان سخن می‌گوید، اجلاس شانگهای فرصتی استثنایی برای احیای چندجانبه‌گرایی در نظام رو به فرسایش غرب و مقابله با تحریم‌هاست.
حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمد حسن ابوترابی فرد در خطبه‌های نماز جمعه تهران بیان داشت: هدف والای بعثت انبیای الهی، ساخت یک نظام سیاسی و یک جامعه انسانی عدالت‌محور است تا جامعه بشری در تراز تعلیم و تربیت و تعالی قرار گیرد.
امام جمعه موقت تهران گفت: قرآن خلاصه‌ای از مجموعه معارف و دانش انسان‌ساز است که انسان‌های عاقل و عالم با آن ارتباط برقرار می‌کنند. صبر در کنار حق، توحید و ایمان مسیر سعادت را تعریف می‌کند و بدون اینها هیچ موفقیتی به دست نمی‌آید.
حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد خاطرنشان کرد: پرچم دیگری که قرآن برافراشته و تنها راه رسیدن به عزت در دنیا و آخرت است، این است که جامعه بشری باید به ریسمان عقل، علم و وحی و همچنین ریسمان توحید، امامت و رسالت چنگ بزند. امکان ندارد جامعه بشری سعادت و عزت را تجربه کند مگر در سایه چنگ به ریسمان عقل، علم و توحید و ایستادن در کنار یکدیگر.
وی عنوان کرد: صبر فردی و صبر جمعی در برابر دشمن و تحکیم پیوندها با یکدیگر، مسیر سعادت انسان است. لذا پیام امام بزرگوار، پیام وحدت است. قرآن در آیات متعددی پیروان ادیان الهی را به وحدت حول کلمه توحید دعوت می‌کند.
امام جمعه موقت تهران بیان داشت: تیم ملی المپیاد دانش‌آموزی نجوم و اخترفیزیک کشورمان با کسب ۵ مدال طلای جهانی در میان ۶۴ کشور جهان، رتبه نخست را به دست آورد و کشورهای انگلستان و هند در رتبه‌های دوم و سوم ایستادند. این جایگاه فاخر برای دومین سال پیاپی برای ایران، افتخارآفرین و غرورآفرین است. حضور جامعه بزرگ و گسترده نجومی در کشور، تمرکز مدارس به صورت فوق برنامه در حوزه نجوم و استادان برجسته نجوم در مجامع علمی نقش تعیین‌کننده‌ای در خلق این موفقیت ایفا کرده است.
حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد گفت: از تلاش تحسین‌برانگیز نوجوانان کشور، به ویژه در روزهای سخت دفاع مقدس و سرپرست پرانگیزه و پرتلاش و استادان نجوم، به ویژه نهاد آموزش و پرورش کشور، تشکر و تقدیر می‌کنم.
به گزارش مهر، وی یادآور شد: در کنار این رویداد علمی، بلندقامتان جوان کشور برای سومین بار بر بام والیبال جهان ایستادند و با افتخار مقام قهرمانی مسابقات را به دست آوردند؛ این پیروزی و درخشش تحسین‌برانگیز نشان داد تیم والیبال جوانان ایران در سطح جهان قابل احترام است. این حرکت نویدبخش آینده‌ای درخشان برای والیبال بزرگسال ایران است.
امام جمعه موقت تهران گفت: پیشتازی جوانان با انگیزه در حوزه‌های علمی و ورزشی و ایستادن بر قله دانش و ورزش جهان، حکایت از ظرفیت استثنایی ایران برای دستیابی به قدرت و علم دارد. حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد اظهار داشت: سفر رئیس‌جمهور به چین برای شرکت در اجلاس شانگهای، یکی از روندهای برجسته دیپلماتیک در سال جاری است. در شرایط فعلی که آمریکا چندجانبه‌گرایی را تضعیف می‌کند و ترامپ با زبان تهدید، تحریم و تعرفه با جهان سخن می‌گوید، این اجلاس فرصتی استثنایی برای احیای چندجانبه‌گرایی در نظام رو به فرسایش غرب و مقابله با تحریم‌هاست.
وی خاطرنشان کرد: در بیانیه نهائی این اجلاس، حملات رژیم صهیونیستی علیه ایران به شدت محکوم شده و تصریح گردیده که چنین اقدامات تجاوزکارانه‌ای علیه اماکن و زیرساخت‌های غیرنظامی و تاسیسات هسته‌ای، نقض آشکار اصول و موازین حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد و تعرض به حاکمیت ایران است.
اتحاد شکل گرفته در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه عزتی بود که خداوند با رهبری 
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به ملت ما عطا کرد
حجت‌الاسلام دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران با تبریک فرا رسیدن هفته وحدت، اظهار داشت: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی طی ۳۸ دوره برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی این مفهوم ارزشمند را در جهان اسلام دنبال کرده و پیام وحدت را به گوش جهانیان رسانده است. امسال نیز همزمان با هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم(ص) از شنبه تا پایان هفته، سی‌ونهمین کنفرانس وحدت اسلامی با عنوان «نبی‌الرحمة» برگزار خواهد شد. این مسئولیت سنگینی است که از سوی امامین انقلاب بر عهده مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گذاشته شده است.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، وی بیان داشت: وحدت اسلامی سه ویژگی دارد؛ نخست آنکه درون‌زا است. در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر، هزاران تن از علمای اهل سنت علیه رژیم صهیونیستی اطلاعیه دادند. در ایران نیز اقوام مختلف از عرب و ترک و لر گرفته تا بلوچ و ترکمن و فارس در یک صف واحد در برابر دشمن ایستادند. وحدت ملی و مذهبی ما به نمایش گذاشته شد. اتحاد شیعه و سنی در داخل کشور و دیگر مذاهب اسلامی در جهان اسلام نیز جلوه‌گر شد.
حجت‌الاسلام شهریاری گفت: علاوه‌بر وحدت قومی و مذهبی، وحدت فکری نیز شکل گرفت. انقلابی و غیرانقلابی در کنار هم ایستادند و دشمن را ناکام کردند. این عزتی بود که خداوند با رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به ملت ما عطا کرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به تاریخچه تقریب میان شیعه و سنی اظهار داشت: مرحوم آیت‌الله‌العظمی بروجردی با شیخ شلتوت در جهان اسلام زمینه‌ای فراهم کردند که شیعه به‌عنوان یکی از مذاهب اسلامی پذیرفته شود. امام خمینی(ره) نیز اهل سنت را مسلمانانی در کنار شیعیان دانستند و دستور دادند در مکه و مدینه با آنان نماز بخوانیم و در تشییع ‌جنازه‌هایشان شرکت کنیم. مقام معظم رهبری هم فتوا دادند که ما با اهل سنت برادر هستیم و هرگونه توهین به مقدسات آنان حرام است. 
وی افزود: این‌ها همه نشان‌دهنده وحدت درون‌زای ملی و اسلامی ماست. قرآن کریم فرموده است: «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَميعًا وَلا تَفَرَّقوا». هر چیزی که باعث تفرقه شود، حرام است. سنی و شیعه باید با چنگ زدن به حبل‌الله متین، در برابر دشمنان بایستند. دشمن برای بریدن سر ما فرقی میان شیعه و سنی نمی‌گذارد. سادات نزد اهل سنت نیز محترم هستند. احترام به خاندان پیامبر(ص) مشترک است و دشمن با دسیسه نمی‌تواند این پیوند را بشکند، تا زمانی که رهبر بیدارمان یکی است. 
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: بُعد سوم وحدت اسلامی، برون‌گرایی آن است. وحدت اسلامی به این معنا نیست که فقط کشورهای اسلامی با هم متحد باشند، بلکه یک نظریه برون‌نگر است که آمریکا را هدف قرار می‌دهد. آمریکا به دنبال یکجانبه‌گرایی است اما ما با همکاری کشورهایی مانند چین، روسیه و هند در قالب پیمان شانگهای، چندجانبه‌گرایی را تقویت کرده‌ و علیه یکجانبه‌گرایی آمریکا بیانیه صادر نموده‌ایم. 
حجت‌الاسلام شهریاری با اشاره به فشارهای اقتصادی آمریکا علیه ایران گفت: اقتصاد ما تنها اقتصادی نیست که تحت فشار آمریکاست. امروز اقتصاد چین و هند هم به‌خاطر تعرفه‌های آمریکا تحت فشار قرار دارند و همین کشورها به دنبال کنار گذاشتن دلار از مبادلات جهانی هستند. آن‌ها نیز فهمیده‌اند که باید دست به دست هم دهند تا سیطره دلار بر اقتصاد جهانی پایان یابد و این امر ان‌شاءالله محقق خواهد شد.
تعاونی‌ها می‌توانند نقش مهمی 
در تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صادرات ایفا کنند
یعقوب رستمی، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران از تلاش‌های دولت برای ارتقاء جایگاه تعاون به عنوان یکی از ارکان اقتصاد ملی خبر داد. 
وی با تأکید بر اهمیت بخش تعاون در اقتصاد ایران بیان داشت: تعاون یک فرهنگ اصیل ایرانی است که می‌تواند به‌عنوان راهبردی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، مشکلات جامعه را مدیریت و حل کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر جایگاه بخش تعاون در نظام اقتصادی ایران گفت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سهم بخش تعاون از اقتصاد کشور تا ۲۵ درصد پیش‌بینی شده است که برای تحقق این هدف، دولت برنامه‌هایی را تدوین 
کرده است.
رستمی تاکید کرد: دولت و بخش‌های حمایتی با ایجاد همبستگی میان تعاونی‌ها، اتاق تعاون و دستگاه‌های اجرائی، قادر خواهند بود فضای مطلوبی برای رشد اقتصادی، اشتغال و بهبود وضعیت اجتماعی کشور ایجاد کنند. به‌ویژه با توجه به تأمین سرمایه‌های خرد و مشارکت سرمایه‌ای، تعاونی‌ها می‌توانند نقش مهمی در تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صادرات ایفا کنند.