کد خبر: ۳۱۷۶۴۴
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۹
بر اساس آمارهای رسمی و اظهارنظر فعالان صنعت

تأمین برق صنایع در سال‌های قبل بهتر از امسال بود

سرویس اقتصادی-
تامین برق صنایع در سال‌های قبل،
بر اساس آمارهای رسمی و اظهارات فعالان صنعت و مسئولان، بهتر از امسال بود.
یکی از نقاط ضعف دولت چهادهم که مشکلات بسیاری برای مردم و فعالان اقتصادی ایجاد کرده، عملکرد غیرقابل قبول در تأمین برق منازل و صنایع در مقایسه با دولت قبل بوده است. همین ضعف باعث شده برخی مسئولان و رسانه‌های زنجیره‌ای حامی دولت، به جای اهتمام به رفع کمبودها، مسیر اتهام‌زنی به دولت شهید رئیسی را برگزینند تا به زعم خود، کاستی‌هایشان را بپوشانند.
در حالی که آنها تلاش بسیاری برای زیر سؤال بردن عملکرد دولت قبل در تأمین برق کرده‌اند، بار دیگر انتشار آمارهای رسمی در کنار اظهارات فعالان اقتصادی و مسئولان همین دولت، پرده از حقیقت ماجرا برداشته است.
در این زمینه علی‌اکبر الوندیان؛ دبیر سندیکای سیمان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: امسال نسبت به سال گذشته با کاهش 
چهار میلیون تنی تولید مواجه هستیم که مهم‌ترین دلیل آن محدودیت انرژی به ویژه در بخش برق است.
وی افزود: تکرار تجربه تامین انرژی به ویژه در سال‌های 1401 و 1402 زمانی که ناترازی هم وجود داشت می‌تواند نیاز انرژی صنعت سیمان را برای پاسخ مناسب به بازار را تامین کند. وضعیت تامین برق امروز به مراتب بدتر از سال‌های قبل است. محدودیت برق تا 15 شهریور ادامه دارد اما مسئولان وزارت نیرو به ما گفته‌اند ممکن است این محدودیت‌ها تمدید شود. 
محمد صادق مفتح؛ معاون وزیر صمت هم در پاسخ به سؤالی مبنی بر کاهش تولید صنایع کشور در سال جاری اظهار داشت: مهم‌ترین دلیل کاهش تولید صنایع کشور در تابستان امسال مسئله برق است. مشکل برق در تابستان امسال بسیار ملموس است و تشکل‌های صنعتی و سندیکا‌ها آمار دقیق این کمبود را ارائه می‌دهند.
وی افزود: تامین برق صنایع در سال‌های گذشته بسیار بهتر از امسال بود و امسال صنایع ما توقف‌های طولانی را به دلیل مسئله برق تجربه کردند. صنایع مشکلاتی نظیر نیروی انسانی، مسئله ارز و سایر مسائل را پیش‌روی خود می‌بینند اما مسئله برق کار را بسیار دشوار کرده است.
 بیشترین تامین برق در طول تاریخ کشور
به گزارش خبرنگار ما، آمارها نشان می‌دهد در سال‌های 1402 و 1403 که عباس علی‌آبادی، وزیر صمت بوده، بیشترین میزان برق برای صنعت در طول تاریخ کشورمان تامین شده است.
 بر اساس آمارها، تامین برق صنعت در سال 1402 به میزان 40 هزار و 806 میلیون کیلو وات ساعت، بیشترین میزان تامین برق برای صنعت در طول تاریخ کشور است. در سال 1403 هم که علی‌آبادی ادعا می‌کند صنایع خاموش بود 
39 هزار و 198 میلیون کیلو وات ساعت برق برای صنایع تامین شد که بخش اعظم آن در دولت سیزدهم بود. میزان تامین برق صنعت در 1403‌، رتبه دوم پس از سال 1402 را دارد. 
میزان تامین برق صنایع در سال 1400 به میزان 32 هزار و 245 میلیون کیلو وات ساعت و در 1401 به میزان 37 هزار و 215 میلیون کیلو وات ساعت بود. سال 1399 به مقدار 
35 هزار و 919، سال 98 به میزان 32 هزار و 441، سال 97 به مقدار 31 هزار و 803‌، سال 96 به میزان 28 هزار و 591 و سال 95 و به قبل، میزان تامین برق صنعت 26 هزار میلیون 
کیلو وات ساعت و کمتر بود.
بنابراین اوج برق رسانی به صنعت در طول تاریخ صنعت و برق رسانی کشور، در سال‌های 1402 و 1403 بود. میزان رشد اقتصادی صنعت هم از خرداد 1401 تا پایان دولت سیزدهم همواره مثبت بود و حتی در بهمن 1401 به هشت و سه دهم درصد رسید؛ اگر چه در دوره علی‌آبادی نسبت به دوره فاطمی امین با افت چشمگیری مواجه شد اما تامین برق افزایش یافته بود.
 توضیحات وزیر نیرو قانع‌کننده نبود
گفتنی است، در سال‌های 1401، 1402 و پنج ماهه نخست 1403، علاوه‌بر تامین تاریخی برق صنایع، خاموشی خانگی هم در کشور در حداقل ممکن و آن هم به دلیل حوادث شبکه بود اما از آبان 1403 تاکنون، قطع مکرر برق خانگی، تجاری و صنایع رخ داده و مردم را اذیت کرده است. 
«علی اصغر نخعی راد»؛ نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با همشهری گفت برخلاف صحبت‌های وزیر نیرو ما در زمان شهید رئیسی، خاموشی برق منازل را نداشتیم. ما علاوه‌بر ناترازی انرژی، ناترازی مدیریتی داریم. توضیحات وزیر نیرو قانع‌کننده نبود.