کد خبر: ۳۱۵۰۴۰
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۳

اخبار ویژه

ارتش اسرائیل اگر به زانو درنیامده بود درخواست آتش‌بس نمی‌کرد
رئیس ستاد‌کل ارتش اسرائیل گفت: جنگ با ایران هنوز به پایان نرسیده است.
«ایال زمیر» در نشست ارزیابی استراتژیک ارتش گفت: جنگ علیه ایران هنوز تمام نشده است؛ مراحل بعدی در راه است.
وی افزود: ما در یک نبرد طولانی‌مدت با ایران قرار داریم. اتفاقات هفته‌های آینده می‌تواند تعیین‌کننده باشد. امنیت اسرائیل در گرو مهار تهدید ایران و بازوهای نظامی آن در منطقه است. زمیر گفت: ایران همچنان به دنبال گسترش قدرت موشکی و هسته‌ای خود است، و ما اجازه نخواهیم داد چنین تهدیدی علیه مردم اسرائیل شکل بگیرد. ارتش اسرائیل در آماده‌باش کامل است و اگر لازم باشد، به‌سرعت وارد فازهای عملیاتی گسترده‌تری خواهیم شد.
وی‌، جنگ در نوار غزه را یکی از پیچیده‎‌ترین نبردهایی دانست که اسرائیل تاکنون تجربه کرده، و افزود: «نیروهای منظم و ذخیره هر روز شریک حمله و دفاع هستند، اما در این نبرد بهای سنگینی می‌پردازیم که امروز نیز دوباره شاهد آن بودیم».
اظهارات زمیر در حالی است که به اذعان محافل گوناگون غربی و عبری، اسرائیل در اثر تشدید و تنوع حملات قاطع ایران، در روزهای پایانی جنگ به زانو درآمده بود و از طریق واسطه‌های آمریکا در‌به‌در آتش‌بس برای توقف حملات ایران بود.
در این زمینه پروفسور جان مرشایمر، استاد آمریکایی روابط بین‌الملل گفت: رهبران اسرائیل فاقد درایت راهبردی‌اند و با تصمیمات خود وارد بحران شده‌اند. تهدید اسرائیل کاتز (وزیر جنگ اسرائیل) به حمله مجدد به ایران فاقد منطق نظامی است. بسیاری در ایران معتقدند که پذیرش آتش‌بس اشتباه بود، زیرا توازن به نفع ایران بود. ایران در جنگ فرسایشی موقعیت بهتری داشت و اسرائیل به ‌دلیل ناتوانی در ادامه درگیری‌ها خواستار پایان آن شد. ایرانی‌ها موشک‌های زیادی دارند و این موشک‌ها بسیار ساده از سد دفاعی عبور می‌کنند. اسرائیل اندازه یک تمبر پستی است و برای کشوری مثل ایران، وارد کردن خسارات بسیار‌ زیاد به اسرائیل بسیار آسان است. توان موشکی ایران کارآمد است و آسیب‌پذیری اسرائیل مشهود است.
همچنین در ایام منتهی به آتش‌بس، رسانه‌ها و چهره‌های معروف غربی یا صهیونیستی بسیاری از بیچاره شدن و به زانو درآمدن اسرائیل در اثر حملات ایران خبر دادند. از جمله:
روزنامه گاردین: اصابت موشک‌های هیولایی ایران، در اسرائیل جهنم ساخته است.
روزنامه یدیعوت آحارانوت: مکان‌هایی که موشک‌‌های ایرانی اصابت کرده‌، شبیه میدان جنگ هستند. ویرانی‌هایی که در خیابان‌‌های تل‌‌آویو دیدیم، دیوانه‌‌کننده است.
شبکه آمریکایی ان‌بی‌سی به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی: ایران احتمالاً می‌تواند حجم فعلی شلیک موشک را تا ۵ ماه ادامه دهد.
 روزنامه اسرائیل‌هیوم: گزارش‌ها مبنی بر کاهش موشک‌های پدافندی، حکایت از وجود چالش‌های فزاینده‌ای برای اسرائیل دارد.
روزنامه معاریو: لایه‌های پدافندی اسرائیل، آشکارا فرو‌پاشیده و اوضاع در آینده وخیم‌تر می‌شود.
روزنامه واشنگتن‌پست: اسرائیلی‌ها از رگبار موشک‌های ایران فلج شده‌اند. با اصابت موشک‌ها، آنها در حال از دست دادن حس امنیت همیشگی هستند.
مک‌ گرگور، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا: وضعیت اسرائیل، بسیار وخیم است؛ یک‌‌سوم تل‌آویو یا به ‌طور کامل تخریب‌شده یا آسیب جدی دیده است. اسرائیل در وضعیتی شکننده‌ قرار دارد و تنها چند روز دیگر می‌‌تواند مقاومت کند.
استیو بنن مشاور سابق ترامپ: دیروز اوضاع خیلی سختی بود. این آتش‌بس بیشتر برای نجات خود اسرائیل بود. این همان بخش پنهان ماجراست. آنها وارد ماجرائی شدند که فراتر از توانشان بود. تا جایی پیش رفتند که دیگه رمقی براشان نمونده بود. دیروز واقعاً روزی وحشتناک برای اسرائیل بود. آنها به این آتش‌بس نیاز داشتند و رئیس‌جمهور ترامپ با کمک قطر وارد ماجرا شد.
اوری گلدبرگ، تحلیلگر سیاسی در تل‌آویو: اسرائیل در حال تمام کردن ذخیره موشک‌های دفاعی بود. فکر نمی‌کنم اسرائیل واقعاً بتواند در یک جنگ فرسایشی موشکی با ایران دوام بیاورد. خسارات در اسرائيل شروع به انباشته‌شدن کرده بود. اسرائیل وضعیت خوبی ندارد. ما توان جنگیدن با ایران را نداریم.
دونالد ترامپ: اسرائیل ضربه خیلی سختی خورد. خصوصاً در روزهای آخر، اسرائیل واقعاً ضربه سختی خورد. وای پسر، اون موشک‌های بالستیک خیلی از ساختمان‌ها رو نابود کردند. 
ایهود اولمرت نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی: موشک‌های ایرانی ترس دارد؛ من اگر نخست‌وزیر بودم سعی می‌کردم دستم را به سوی رهبر ایران دراز کنم و از ایرانی‌ها تقاضا کنم که دیگر بس است. 
سرلشکر «گیورا آیلند»، رئیس سابق شورای امنیت اسرائیل: منافع اسرائیل در پایان دادن به جنگ و تن‌دادن به آتش‌بس بود؛ ادامه جنگ به صلاح نبود.


خشم ملت ایران از اسرائیل و آمریکا نقشه آشوب را نابود کرد
روزنامه نیویورک تایمز می‌گوید حمله آمریکا و اسرائیل به ایران، برنامه آنها برای ایجاد آشوب در تابستان را از بین برد.
نیویورک تایمز نوشت: پیش‌بینی می‌شد ایران در تابستان با آشوب داخلی مواجه شود، اما جنگ و فراخوان ترامپ و نتانیاهو به مردم ایران برای قیام علیه نظامشان، نتیجه عکس داد. برخی تحلیلگران مسائل ایران قبل از حملات اسرائیل، پیش‌بینی می‌کردند که ایران در تابستان شاهد آشوب خواهد بود؛ اما به نظر می‌رسد حمله اخیر، نتیجه‌ای معکوس از خود بر جای گذاشت. درخواست‌های ترامپ و نتانیاهو از ایرانیان بعد از آغاز حملات برای قیام علیه نظام، حتی با واکنش برخی از منتقدان حکومت مواجه شد و آنها گفتند نمی‌توانند چنین اقدامی را تأیید کنند. یک ایرانی در این باره می‌گوید: «مردم نمی‌پذیرند که تغییرات داخلی توسط دولت‌های خارجی هدایت شود. این برخلاف غرور ملی من است که کشوری بیاید، به سرزمین من تجاوز کند و به سایت‌های هسته‌ای من حمله کند در نهایت، همین برنامه هسته‌ای هم بخشی از سرزمین و خاک من است.»
روزنامه آمریکایی با ابراز عصبانیت و ناراحتی از بازنشر سرودهایی با مضمون دفاع از ایران پس از جنگ اخیر نوشت مقامات جمهوری اسلامی در خشمِ مردم ایران ناشی از حملات اسرائیل و آمریکا که به فوران احساسات ملی‌گرایانه منجر شده، یک فرصت می‌بینند این در حالی است که پیش از حملات اسرائیل، برخی از تحلیلگران پیش‌بینی کرده بودند که تابستان امسال، ایران شاهد آشفتگی داخلی خواهد بود.
یادآور می‌شود روزنامه نیویورک تایمز تنها روزنامه‌ای نیست که از به هم ریختن نقشه تفرقه و آشوب‌افکنی آمریکا و اسرائیل در اثر ارتکاب جنگ خبر می‌دهد بلکه محافل غربی و عبری بسیاری درباره اتحاد و همبستگی کم‌نظیر ملت ایران در اثر جنگ تحمیلی اخیر سخن گفته‌اند؛ برخی از این تحلیل‌ها را در ادامه می‌خوانید:
روزنامه فایننشال تایمز: حملات اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای که نماد غرور ملی ایرانیان است، نتیجه کاملا معکوس داشت و به جای تضعیف حکومت، وحدت مردمی را تقویت کرد. این عملیات با هماهنگی آمریکا انجام شد، اما نتیجه، برخلاف انتظارات رقم خورد. تشدید تنش‌‌ها توسط اسرائیل، واکنشی قدرتمند را در ایران به همراه داشت. حمله متقابل، نقطه عطفی بود که نشان داد ایران از مقابله واهمه ندارد. ایران، تمدنی تاریخی است که از استقلال خود دفاع می‌‌کند. موج میهن‌‌پرستانه‌، ایران۹۰ میلیونی را فرا گرفته است. نتانیاهو، با دعوت به شورش، دنبال بهره‌برداری بود، اما عواطف میهن‌پرستانه را تقویت کرد. جنگ، حمایت مردم ایران از برنامه موشک‌های بالستیک، سرکوب همدستان اسرائیل، و اشتیاق برای دستیابی به بمب هسته‌‌ای را افزایش داد.
نشریه اکونومیست: اسرائیل در جنگ مستقیم با ایران‌ شانسی برای پیروزی ندارد بلکه دچار فرسایش خواهد شد. ایران کشوری با عمق استراتژیک و وسعت جغرافیایی بسیار بالا است و نمی‌توان آن را با چند عملیات محدود، فلج کرد. اگرچه در داخل ایران نارضایتی‌هایی از شرایط اقتصادی و اجتماعی وجود دارد، اما در زمان تهدید خارجی، انسجام و همبستگی ملی حول محور نظام سیاسی شکل می‌گیرد.
روزنامه جروزالم پست: حمله اسرائیل، همبستگی ملی ایرانیان و حمایت از جمهوری اسلامی را افزایش داد. هیچ نشانی از سستی وضعیت دیده نمی‌‌شود؛ کاملاً بر عکس، اقتدار نظام، افزایش یافته است. مقامات اسرائیلی اذعان کردند که حملات نه تنها باعث بی‌‌ثباتی یا شکاف در حکومت ایران نشده، بلکه حس همبستگی ملی را تقویت کرد. مردم ایران با وجود نارضایتی‌های احتمالی، در برابر تهدید خارجی متحد شده‌ و خشم خود را متوجه اسرائیل کرده‌‌اند. مدیر برنامه ایران در مؤسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل (INSS) گفت: تعجبی ندارد که هیچ شکافی دیده نمی‌شود و حس همبستگی ملی وجود دارد؛ مردم می‌‌بینند که حملات اسرائیل، منجر به کشته شدن افراد و تخریب شده است.
پروفسور جان مر‌شایمر نظریه‌پرداز آمریکایی: ترامپ و نتانیاهو دو دروغگوی متخصص فریب توده‌های آمریکایی و اسرائیلی هستند. این‌ دو مردم را فریب داده‌اند که ما در جنگ بر ایران پیروز شدیم. نتانیاهو توان جنگ فرسایشی با ایران را نداشت و ترامپ واقعاً ترسیده بود که ایران تنگه هرمز را ببندد. وضعیت نظام ایران، از قبل جنگ به ‌مراتب بهتر است، و این، شکستی برای اسرائیل است که می‌‌خواست ایران را تجزیه کند و سیاستش «تفرقه‌بینداز و حکومت کن» است.
دکتر رزیمات، رئیس میز ایران و محور شیعه در مؤسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل: ما شاهد یک انسجام و یکپارچگی داخلی هستیم؛ اتحاد ملی در بین ایرانی‌ها وقتی که حمله اسرائیل را دیدند بیشتر و عمیق‌تر شد. در حال حاضر بخش بزرگی از مردم ایران خشم خود را متوجه اسرائیل کرده‌اند.
گزارشگر NBC نیوز از تهران: ما در این‌جا نه پیام شکست می‌بینیم و نه می‌شنویم. در این‌جا مردم ایران در حال عبادت و بزرگداشت یک شهید شیعه [امام حسین علیه‌السلام] هستند که ۱۴۰۰ سال پیش کشته شد. اما امسال، پس از جنگ با اسرائیل، این مراسم باستانی رنگ و بوی دیگری گرفته است و راهی برای ایرانیان است تا نشان دهند که هرگز فراموش نخواهند کرد و هرگز تسلیم نمی‌شوند و اینکه این انقلاب اسلامی ادامه خواهد یافت. ری تکیه، پژوهشگر ارشد شورای روابط خارجی آمریکا: اسرائیل خواسته یا ناخواسته، باعث همبستگی بی‌سابقه ملی- مذهبی در ایران شد.