احتمال است ولی جدی بگیرید!(نکته)
۱- اهمیت و ارزش یک احتمال به موضوع آن بستگی دارد. مثلاً اگر ۹۰ درصد احتمال بدهید که فلان مغازه نزدیک منزل شما، فلان جنس را خیلی گرانتر از مغازهای که در چند خیابان دورتر است، میفروشد، بعید نیست که باز هم از همان مغازه نزدیک منزل خرید کنید. چرا که موضوع مورد احتمال اهمیت چندانی ندارد! ولی اگر فقط نیم درصد احتمال بدهید که آب درون این لیوان آلوده به زهر است، هرگز به آن لب نخواهید زد، چرا که پای جان شما در میان است. هیچکس نمیتواند اعتراض کند که چرا احتمال ۹۰ درصدی در مورد اول را نادیده گرفتهاید ولی برای فقط نیم درصد احتمال در مورد دوم این همه اهمیت قائل شدهاید؟!
حالا با این توضیح به دو رخداد از میان چند رخداد مشابه توجه کنید! با این تأکید ضروری که فقط سخن از یک احتمال در میان است و البته احتمالی که به خاطر اهمیت موضوع آن، درخور بررسیهای جدی است. بخوانید!
۲- مسئولان و کارشناسان تأکید کردهاند که بخشی از جاسوسیهای دشمن صهیونیستی در جنایات اخیر این رژیم از طریق «پیامرسان واتساپ» صورت گرفته است و از سوی دیگر، دولت در دیماه ۱۴۰۳، دو پلتفورم واتساپ و گوگلپلی را رفع فیلتر کرده است! اکنون این احتمال - اگرچه بسیار هم ضعیف باشد - مطرح است که آیا بین استفاده دشمن از واتساپ برای جاسوسی و رفع فیلترینگ این پلتفورم رابطهای وجود داشته است؟! از آنجا که موضوع این احتمال از اهمیت فراوانی برخوردار است، احتمال بسیار اندک در این خصوص نیز، حتی اگر نیم درصدی هم باشد، نباید نادیده گرفته شود. چه کسانی پیشنهاد رفع فیلترینگ واتساپ را به مسئولان دست اندرکار دادهاند؟! با جرأت میتوان گفت مسئولی که چنین تصمیمی گرفته است، از پشت صحنه ماجرا (البته اگر پشت صحنهای داشته باشد) بیاطلاع بوده است. بنابراین باید بررسی شود که چه فرد یا افرادی در این زمینه مشاوره دادهاند؟ بررسی درباره این احتمال و درستی یا نادرستی آن برعهده نیروهای اطلاعاتی و امنیتی است و اقدامی بهشدت ضروری نیز هست. چند روز قبل سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشورمان، درباره نقش تکنولوژیهای نوین در اقدامات تروریستی علیه فرماندهان مقاومت گفت: «پیامرسان واتساپ در مکانیابی و ترور برخی از فرماندهان حماس نقش داشته است. مکانیابی شهید هنیه به همین روش انجام شد». این نکته نیز گفتنی است که«خاشقچی»، مدیر و سردبیر ارشد شبکه خبری العرب و از منتقدان نحوه حکمرانی در عربستان را که از این کشور گریخته بود با استفاده از واتساپ در ترکیه شناسایي کرده، او را به قتل رسانده و پیکرش را با ارّه قطعهقطعه کرده بودند!
۳- در اسفندماه ۱۴۰۳ آقای شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیسجمهور محترم از لایحهای خبر داده بود که همان روزها از سوی دولت برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شده بود. لایحهای با قید «دو فوریت»!... نیمنگاهی به نام لایحه حتی بدون مراجعه به متن و محتوای آن، این احتمال را قوت میبخشد که پای فریب در میان باشد و ناخواسته در میدانی قدم بگذاریم که مختصات آن را دشمنان بیرونی نظام ترسیم کرده باشند. فردای آن روز در یادداشتی با عنوان «به کجا چنین شتابان»؟! درباره اهداف مشکوک لایحه هشدار دادیم و وزارت محترم دفاع توضیح داد که؛ فقط دو پروتکل از این کنوانسیون را با «حق شرط» پذیرفتهایم، این دو پروتکل پیشنهادی در لایحه عبارتند از: «۱. محدودیت بهکارگیری مهمات دارای ترکشهای غیرقابل تشخیص با اشعه ایکس در بدن انسان
۲. لزوم شناسایی و جمعآوری مواد منفجره از مناطق جنگی پس از جنگ». در پاسخ نوشته بودیم «حق شرط» و «حق تحفظ» در کنوانسیونها و معاهدات بینالمللی مشروط به آن است که این حق شرطها و تحفظها با روح کنوانسیون مغایرت نداشته باشد و تشخیص همسویی و یا مغایرت با روح کنوانسیون هم برعهده مرکزیت کنوانسیون است و نه کشورهای عضو» و آورده بودیم «اولین پرسش این است که دولت محترم با کدام انگیزه و بر اساس کدام ضرورت، این لایحه را تهیه و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است»؟!
دولت، نهایتاً درپی اوج گرفتن اعتراضات، لایحه را پس گرفت و... .
۴- دو نمونهای که به عنوان مثال مورد اشاره قرار گرفت
- و نمونههای دیگری نیز هست - اگرچه میتواند با حمله نظامی اخیر آمریکا و اسرائیل هیچ رابطهای نداشته باشد ولی احتمال فریبکاری چند لایه دشمن، حتی اگر احتمالی بسیار ضعیف نیز باشد به دلیل اهمیت موضوع احتمال، نباید از سوی مراکز اطلاعاتی و امنیتی کشورمان نادیده گرفته شود!
حسین شریعتمداری