کد خبر: ۳۱۴۶۲۶
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۳

«از سرگذشت» همراه با جنگ ۱۲روزه

محمدعلی میرزایی

ما همواره نیاز به بازخوانی واژه مقدس «دفاع مقدس» داریم؛ واژه‌ای که تداعی‌گر روزهای سخت اما پُرحماسه دهه ‌شصت شمسی است. روزهایی که ملت سلحشور ایران، سینه‌های ستبر خود را در برابر هجمه ناجوانمردانه متجاوزان به میهن اسلامی سپر کرد و عزت و سربلندی را برای این مرز و بوم به ارمغان آورد. اما امروز، در دهه ۱۴۰۰، بار دیگر شاهد شکل‌گیری حماسه‌ای مشابه، این‌بار در قالب «جنگ ۱۲‌روزه» تحمیلی از سوی رژیم سفاک صهیونیستی هستیم. جنگی که نشان داد خوی وحشی‌گری اشغالگران قدس شریف، پیر و جوان و حتی کودک و نوزاد نمی‌شناسد و عزم آنان برای کشتار و ویرانی، حد و مرزی ندارد.
‌در این ۱۲ روز پُرالتهاب، نمی‌توان از نقش کلیدی رسانه‌ها، به‌ویژه رسانه ملی، به‌سادگی گذشت. اگر رسانه دلسوز و متعهد ما بموقع وارد میدان نشود و روایتگر حقیقی وقایع نباشد، بی‌تردید شاهد جولان رسانه‌های فارسی‌زبان معاند و شبکه‌های عبری‌زبان خواهیم بود که با روایتگری‌های غیرحرفه‌ای و مغرضانه خود، در پی تحریف واقعیت و وارونه‌نمایی حقایق هستند.
‌در چنین شرایطی، برنامه ارزشمند 
«از سرگذشت» که اکنون فصل سوم خود را پشت‌سر می‌گذارد، همچون چراغی فروزان، روشنایی‌بخش مسیر آگاهی‌بخشی و تبیین حقایق است. این برنامه، روایت‌های ناب و تازه‌ای از حماسه این ۱۲‌روزه را با حضور خانواده‌های معظم شهدای حملات اخیر رژیم صهیونیستی به آنتن می‌برد. «از سرگذشت» نه‌تنها تصویری واقعی از مظلومیت ملت ایران در برابر این ددمنشی‌ها ارائه می‌دهد، بلکه شجاعت و ایثارگرانی را به نمایش می‌گذارد که با خون خود، درخت انقلاب اسلامی را آبیاری می‌کنند.
‌یکی از نکات قابل تأمل و بسیار کاربردی که در طول سه فصل این برنامه همواره ثابت و ماندگار بوده، موضوع دکور و میزانسن آن است. جمله‌ای حک‌شده بر دکور این برنامه، ما را به یاد فرمایشات سید شهیدان اهل قلم، حاج مرتضی آوینی، رضوان‌الله‌علیه، می‌اندازد: «کلاه‌خودی به وسعت گیتی و تاریخ». این جمله، عمق و وسعت واقعه کربلا را در ذهنمان تداعی می‌کند؛ جایی که حاج مرتضی آوینی فرمودند: «کربلا شهری نیست در میان دیگر شهرهای دنیا و نامی نیست در میان دیگر نام‌های دنیا. کربلا حرم حق است و همه دلسوختگان در آن جای دارند... و تو، ‌ای آن که در سال شصت‌و‌یکم هجری هنوز در ذخایر تقدیر نهفته بوده‌ای و اکنون، در این دوران جاهلیت ثانی و عصر توبه بشریت، پای به سیاره زمین نهاده‌ای، نومید مشو، که تو را نیز عاشورایی است و کربلایی که تشنه خون توست و انتظار می‌کشد تا تو زنجیر خاک از پای اراده‌ات بگشایی و از خود و دلبستگی‌هایش هجرت کنی و به کهف حَصینِ لازمان و لامکان ولایت ملحق شوی و فراتر از زمان و مکان، خود را به قافله سال شصت‌و‌یکم هجری برسانی و در رکاب امام عشق به شهادت رسی... یاران! شتاب کنید، قافله در راه است. می‌گویند که گناهکاران را نمی‌پذیرند؟ آری، گناهکاران را در این قافله راهی نیست...، اما پشیمانان را می‌پذیرند.» این کلام نورانی، عمق معنای ایثار و شهادت را در تمامی ادوار تاریخ آشکار می‌سازد و نشان می‌دهد که هر دوره‌ای کربلای خاص خود را دارد.
‌«از سرگذشت» با پیوند ناگسستنی خود با مفهوم والای وطن، وجه مشترک همه ماست. این برنامه با تأکید بر این حقیقت که ایران حسین تا ابد پیروز است، مهم‌ترین کلیدواژه و پیام اصلی خود را به مخاطبان منتقل می‌کند. پیامی که در این روزهای حساس و پُر‌مخاطره، بیش از هر زمان دیگری نیاز به تکرار و تبیین دارد.