کد خبر: ۳۱۴۴۲۲
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۴
فعال صنعتی تشریح کرد

افزایش دستمزدها پس از خروج گسترده کارگران افغانستانی

به گفته یک فعال صنعتی بعد از خروج کارگران افغان دستمزد کارگران دو برابر افزایش یافته و این موضوع بر افزایش هزینه‌های تولید تاثیرگذار است.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ رسول مؤمن‌نژاد، فعال حوزه صنعت کفش دست‌دوز و تولیدکننده مستقر در شهرک صنعتی قرچک، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، درباره وضعیت تأمین نیروی کار پس از خروج کارگران افغان از ایران، اظهار داشت: کارگران افغان سال‌هاست در بخش‌های مختلف صنعتی کشور فعالیت می‌کنند و صنعت کفش دست‌دوز نیز یکی از صنایعی است که این نیروی کار در آن نقش مهمی داشته است. بنابراین، خروج کارگران افغان در این بخش بی‌تأثیر نبوده است. وی افزود: خروج این کارگران منجر به افزایش قابل توجه دستمزد کارگران داخلی شده و این افزایش دستمزد به نوبه خود هزینه‌های تولید را بالا برده است. در حال حاضر، دستمزد کارگران بین ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافته است؛ به طوری که اگر پیش‌تر دستمزد روزانه بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان بود، اکنون به بیش از حدود یک میلیون تومان رسیده است.
مؤمن‌نژاد با اشاره به رکود فعلی تولید در کشور، گفت: در شرایط فعلی، خروج کارگران افغان تأثیر چندانی بر روند تولید نداشته است، اما در صورتی که تولید به سطح دو تا سه ماه پیش بازگردد، کمبود نیروی کار افغان بیشتر احساس خواهد شد. وی در پاسخ به این پرسش که آیا مسئولان برای رفع مشکلات ناشی از نبود کارگران افغان تدابیری اتخاذ کرده‌اند، اظهار داشت: تاکنون اقدام مشخصی صورت نگرفته است، اما به عنوان تولیدکننده پیشنهاد می‌کنیم که برای جلوگیری از آسیب به تولید، شرایط قانونی برای فعالیت کارگران افغان فراهم شود.
به گفته او، در صورت تشخیص حاکمیت برای امکان حضور این کارگران، ورود آنها باید با پاسپورت و مجوز قانونی و مدت اقامت مشخص در شهرهای تعیین ‌شده باشد.
این تولیدکننده همچنین تأکید کرد که کارفرمایان باید اطلاعات کامل کارگران افغان را به مراجع ذی‌ربط اعلام کنند تا اشتغال و اقامت این افراد به صورت شفاف و قانونی ثبت شود.
مؤمن‌نژاد درباره وضعیت تأمین مواد اولیه و روند تولید نیز گفت: تولید فعلاً در رکود به‌سر‌می‌برد و علی‌رغم وعده‌های دولت برای ارائه تسهیلات، مشکلات همچنان پابرجاست.
 وی افزود: حتی اگر تولیدی صورت گیرد، محصولات خریداری نمی‌شوند و چک‌های خریداران پاس نمی‌شود. از سوی دیگر، نوسانات نرخ ارز نیز تأمین مواد اولیه را با مشکلات جدی مواجه کرده است.