کد خبر: ۳۱۴۳۵۸
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۱

مسئولیت نویسندگان و ناشران  در روایت جنگ با صهیونیسم(اخبار ادبی و هنری)


نشست «از متن تا میدان» با حضور جمعی از نویسندگان، ناشران و اندیشه‌ورزان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، پیرامون نقش روایت در جنگ اخیر ایران و رژیم صهیونیستی، در سالن صفارزاده برگزار شد.
فؤاد ایزدی، تحلیلگر مسائل بین‌الملل در این نشست، تأکید کرد: اکنون باید دکترین هسته‌ای بازبینی شود و تحلیل‌های عمیق در حوزه نشر جدی گرفته شود. ما باید کتاب‌های راهبردی درباره آمریکا و صهیونیسم را ترجمه و تبیین کنیم.
کوروش علیانی نیز با تأکید بر نقش تصویر در روایتگری گفت: روایت تنها زبان یا داستان نیست؛ یک تصویر متحرک و مؤثر است. جمله‌ای مانند «آسمان ایران در تسخیر اسرائیل است» تنها به دلیل قدرت تصویرسازی‌اش، تأثیر روانی گسترده‌ای بر جامعه گذاشت.
حسین وهابیان، پژوهشگر حوزه فلسطین، از فرصت ایجادشده در جنگ اخیر برای پاسخ به شبهات گفت و تأکید کرد: ما باید مشخص کنیم چرا از فلسطین حمایت می‌کنیم و چرا اسرائیل را تهدید امنیت ملی خود می‌دانیم.
ابراهیم اکبری دیزگاه، نیز ریشه فریب‌خوردگی را در ضعف روایت دانست و تأکید کرد: این جنگ باعث شد نسبت ایران و اسرائیل را بهتر درک کنیم. روایت درست، ما را از تکرار غفلت‌های تاریخی نجات می‌دهد.
در ادامه، علی‌اصغر عزتی‌پاک خواستار اقدام فوری نویسندگان در میدان فرهنگی شد و گفت: باید بدانیم چه کسی موشک روایت را شلیک می‌کند.
بهزاد دانشگر نیز از ضعف در کلان‌روایت‌ها انتقاد کرد و گفت: «باید از فتوحات بنویسیم نه فقط از سوگ. حوزه هنری آماده تعامل با نویسندگانی است که سوژه و انگیزه دارند.» در پایان، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، ضمن اعلام آمادگی برای انتشار آثار پیرامون جنگ اخیر، بر ضرورت تشکیل اتاق فکر نخبگانی برای تولید روایت‌های اثرگذار تأکید کرد و گفت: «روایت، ابزار انسان‌سازی است؛ و ما در جنگی هستیم که پیروزی آن با تولید معنا رقم می‌خورد.»