روایت تأمین کالاهای اساسی در جنگ ۱۲ روزه
سرپرست شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی گفت: در حالی که کشور با شرایط اضطراری جنگ ۱۲ روزه مواجه بود کالاهای اساسی بدون هیچگونه وقفهای در سراسر کشور تأمین شد.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ «هوشنگ محمدی» با اشاره به نقشآفرینی وزارت جهاد کشاورزی در دوران جنگ ۱۲ روزه، تصریح کرد: «با وجود فشارها و شرایط خاص آن ایام، تأمین کالاهای اساسی بدون هیچگونه اختلال و وقفهای انجام شد.»
او با تأکید بر نقش مؤثر وزارت جهاد کشاورزی در این دوران، این موفقیت را حاصل تلاش بیوقفه کارکنان بخش کشاورزی و هماهنگی کامل با سایر دستگاهها دانست و افزود: رضایت عمومی مردم در این دوره بحرانی، نتیجه تلاش شبانهروزی کارکنان زحمتکش بخش کشاورزی و تعامل و هماهنگی مؤثر با سایر دستگاههای اجرائی و لجستیکی کشور بود.
سرپرست شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی با بیان اینکه حفظ جریان تأمین کالاهای اساسی در اولویت وزارت جهاد کشاورزی قرار داشت، تصریح کرد: در همان ساعات ابتدائی شروع جنگ، ستاد تأمین کالاهای اساسی با حضور نمایندگان دستگاههای مرتبط تشکیل شد و روند توزیع بهصورت متمرکز، هدفمند و بدون انقطاع پیگیری شد.»
محمدی ضمن قدردانی از تمامی عوامل درگیر در این فرآیند، اظهار امیدواری کرد که تجربیات موفق این دوران، الگویی برای مدیریت بهتر بحرانهای آینده باشد.
گفتنی است، غلامرضا نوری؛ وزیر جهادکشاورزی با قدردانی از اقدامات همه بخشهای تولید و عرضه محصولات کشاورزی و مواد غذایی طی دفاع مقدس 12 روزه، این تلاشهای جهادی و همراهی وطنپرستانه مردم همه برنامهریزیهای دشمن برای به مخاطره انداختن امنیت و آرامش مردم در زمینه مواد غذایی را با شکست مواجه کرد و کمبودی در تامین کالاهای اساسی رخ نداد.
روشن ماندن چراغ تولید
همچنین «سید باقر شریفزاده»؛ نایبرئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با آنا به بررسی نقش حیاتی و مجاهدتهای بیوقفه صنایع کشور در دوران جنگ تحمیلی و همچنین چالشهای پیشروی تولیدکنندگان در شرایط فعلی پرداخت.
او گفت: واقعیت این است که قریب به اتفاق واحدهای تولیدی در طول جنگ، حتی در شرایط سخت ۱۲ روز جنگ خرداد ۱۴۰۴خط تولید خود را تعطیل نکردند. آنها نه تنها به خاطر حفظ چرخه اقتصادی بلکه به احترام اشتغال کارگران و تأمین درآمد خانوادههایشان ایستادند و با وجود فشارهای فراوان، فعالیت کردند.
نایبرئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران افزود: با وجود تمام مشکلات و تحریمها، صنایع کشور مجاهدانه پای کار بودند و علیرغم تأخیرهای طولانی در ثبت سفارشها، مشکلات تأمین ارز و حتی بیمهریهای دولتی، چراغ تولید را روشن نگه داشتند.
شریفزاده با بیان اینکه در روزهای پایانی خرداد ۱۴۰۴، تولیدکنندگان با فشارهای شدید سازمانهای دولتی مواجه بودند، توضیح داد: در آن زمان حتی سازمانهایی مانند دارایی و بیمه حاضر نبودند یک ریال از مطالبات خود از تولیدکنندگان را ببخشند و فشارهای مالی و چکهای برگشتی باعث ایجاد مشکلات عدیدهای برای آنها شد. با این وجود، این تولیدکنندگان دلسوز و متعهد، مسیر خود را ادامه دادند و به هیچ وجه چراغ تولید را خاموش نکردند.
او با اشاره به مطالبات جدی صنایع از دولت اظهار داشت: ما انتظار نداریم دولت به صورت مستقیم کمک مالی کند بلکه تنها باید بسترهای لازم را فراهم آورد؛ مواد اولیه به راحتی تأمین شود و روند ثبت سفارش و دریافت ارز کوتاه و شفاف باشد. ضمن اینکه فرآیند صادرات تسهیل گردد و حمایتهای عملی از تولید صورت بگیرد. دولت باید از شعارهای صرف در زمینه سرمایهگذاری و حمایت از تولید فراتر رود و با اقدامات عملی مسیر تولید را هموار سازد.
عبرتگیری از تجربههای جنگ
نایبرئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اهمیت عبرتگیری از ۴۰ سال گذشته گفت: اگر نتوانیم از تجربههای دوران جنگ تحمیلی و ۱۲ روز دفاع مقدس عبرت بگیریم قطعاً در دنیا و آخرت متضرر خواهیم بود. ما باید با خرد جمعی، عقلانیت و همدلی عوامل نفوذی و مزاحم را از سیستمها کنار بگذاریم و با تمرکز بر مسائل اساسی، موانع تولید را برطرف کنیم. شریف زاده تصریح کرد: دلسوزان جامعه باید به جای زبانهای ریاکارانه، با زبان تلخ اما صادقانه مشکلات را بیان کنند و همگی با هم در مسیر عقلانیت و توسعه گام برداریم تا ایران عزیز همچنان سرافراز و مستقل باقی بماند.