کد خبر: ۳۱۴۱۵۰
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۸
عراقچی:

هرگونه مذاکره‌ای در سایه جنگ ذاتاً بی‌ثبات است

وزیر امور خارجه در یادداشتی در فایننشال تایمز با بیان اینکه هرگونه مذاکره‌ای که در سایه جنگ برگزار می‌شود، ذاتاً بی‌ثبات است، تصریح کرد: از سرزمین خود با تمام قدرت در برابر هرگونه حمله احتمالی در آینده دفاع خواهیم کرد و اگر آن روز فرا برسد، بی‌تردید توان واقعی خود را آشکار خواهیم کرد تا هرگونه توهم درباره قدرت ایران از میان برداشته شود.
سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یادداشتی را با عنوان جنگ اسرائیل علیه ایران، دیپلماسی را نابود کرد؛ آمریکا می‌تواند آن را احیا کند، در فایننشال تایمز منتشر کرد.
توان واقعی خود را 
آشکار خواهیم کرد
عراقچی عنوان کرده است: رژیم اسرائیل بار دیگر به دروغ مدعی شد حملات هوایی‌اش برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران انجام شده است. اما واقعیت چیز دیگری است؛ ایران به‌عنوان یکی از بنیانگذاران معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT)، همواره برنامه هسته‌ای خود را تحت نظارت سازمان ملل متحد صلح‌آمیز نگهداشته است. 
وی در این یادداشت بیان کرده است: ایران، همان‌گونه که شایسته هر ملت باعزت است، در برابر تجاوز آنچنان با قاطعیت ایستادگی کرد که رژیم اسرائیل ناچار شد برای پایان آن به رئیس‌جمهور ترامپ التماس کند.
چگونه می‌توانیم به تعامل جدیدی اعتماد کنیم؟
رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرده است: اکنون که ایران در روزهای اخیر پیام‌هایی مبنی بر آمادگی احتمالی ایالات متحده برای بازگشت به مسیر مذاکرات دریافت کرده، این پرسش به‌درستی مطرح است که ما چگونه می‌توانیم به تعامل جدیدی اعتماد کنیم؟ 
عراقچی بیان کرده است: باید به یاد داشت که ایران در سال ۲۰۱۵ یک توافق هسته‌ای جامع با شش کشور، از جمله ایالات متحده، امضا کرد؛ توافقی که دولت آمریکا کمتر از سه سال بعد به‌صورت یکجانبه از آن خارج شد. پس از آن نیز، زمانی که ایران با حسن نیت با آغاز دور جدیدی از مذاکرات موافقت کرد، این حسن نیت با حمله دو ارتش مجهز به سلاح هسته‌ای پاسخ داده شد.
دلایل قابل‌توجهی برای بی‌اعتمادی نسبت به ادامه گفت‌وگو 
با آمریکا وجود دارد
وی خاطرنشان کرده است: اگر چه ایران طبق اصول ثابت خود به دیپلماسی علاقه‌مند است، با این حال، دلایل قابل‌توجهی برای بی‌اعتمادی نسبت به ادامه گفت‌وگو با ایالات متحده وجود دارد. 
در یادداشت وزیر امور خارجه آمده است: اگر واقعاً تمایلی برای حل‌ و فصل مسالمت‌آمیز این موضوع وجود دارد، ایالات متحده باید آمادگی واقعی خود را برای دستیابی به یک توافق عادلانه نشان دهد. واشنگتن همچنین باید بداند که اقداماتش در هفته‌های اخیر وضعیت و شرایط را کاملا دگرگون کرده است.
گفت‌وگویی که در فضای تهدید دنبال شود، هرگز اصیل نخواهد بود
عراقچی خاطرنشان کرده است: هرگونه مذاکره‌ای که در سایه جنگ برگزار می‌شود، ذاتاً بی‌ثبات است و گفت‌وگویی که در فضای تهدید دنبال شود، هرگز اصیل و واقعی نخواهد بود. برای آنکه دیپلماسی به موفقیت برسد، باید بر پایه احترام متقابل بنا شود و منافع دو طرف را تضمین کند. به همان اندازه اهمیت دارد که دیپلماسی نباید پیوسته از سوی بازیگران ثالثی که از رسیدن به راه‌حل هراس دارند، هدف تخریب و نابودی 
قرار گیرد.
تأکید عراقچی
 بر مسئولیت کشورهای منطقه برای مقابله با رژیم صهیونیستی
عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، در مورد روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.
عراقچی در دیدار با بن سلمان: تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا امنیت و ثبات غرب آسیا را 
در معرض خطر قرار داده
شامگاه سه‌شنبه ۱۷ تیرماه سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه با محمد بن سلمان ولی‌عهد و رئیس هیئت وزیران عربستان سعودی دیدار و گفت‌وگو کرد.
عراقچی با تأکید بر اهتمام جمهوری اسلامی ایران نسبت به تقویت روابط با عربستان و دیگر کشورهای همسایه بر اساس حسن همجواری و منافع متقابل دو ملت، بر آمادگی ایران برای گسترش مناسبات در حوزه‌های مختلف اقتصادی و تجاری و فرهنگی تأکید کرد.
وزیر امور خارجه همچنین با قدردانی از موضع مسئولانه عربستان در محکوم ‌کردن تجاوزات صورت ‌گرفته علیه ایران، دیدگاه جمهوری اسلامی ایران را راجع به وضعیت امنیتی منطقه متعاقب حملات نظامی مجرمانه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران تشریح و تأکید کرد: تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا که آشکارا ناقض منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل و نیز رژیم منع اشاعه هسته‌ای بود، امنیت و ثبات در کل منطقه غرب آسیا را در معرض خطری بی‌سابقه قرار داده و موضع‌گیری منسجم و قاطع کشورهای منطقه علیه آن نشانه اجماع منطقه‌ای در مورد ضرورت چاره‌اندیشی جمعی جهت مقابله با توسعه‌طلبی و جنگ‌افروزی رژیم آپارتاید صهیونیستی است.
استفاده از ابزار دیپلماسی
 برای حل مسائل
محمد بن سلمان با ابراز رضایت از روند رو به رشد تفاهم و همکاری بین دو کشور بزرگ اسلامی، تصریح کرد: رهبری عربستان مصمم به ادامه این مسیر و توسعه روابط در همه عرصه‌ها است.
ولیعهد عربستان با تأکید بر محکومیت تجاوز نظامی علیه تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران، صیانت از امنیت و ثبات منطقه را در گروی همکاری و تفاهم کشورهای منطقه دانست و تأکید کرد: عربستان از همه ظرفیت‌های خود برای جلوگیری از تشدید ناامنی و استفاده از ابزار دیپلماسی جهت حل مسائل استفاده خواهد کرد و در این زمینه آماده هر نوع مساعدت است.